Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. november 13.
Két újabb kötet a francia csúcsgasztronómia iskolájából

Két újabb kötet a francia csúcsgasztronómia iskolájából

Könyvajánló

Az Alexandra Kiadó a méltán híres francia gasztronómiai iskola, a Ferrandi két kötetével lepi meg olvasóit karácsonyra. A Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve – A francia csúcsgasztronómia iskolája után most a csokoládékészítés és a cukrászművészet technikáiba nyerhetünk bepillantást.

Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve - A francia csúcsgasztronómia iskolája

Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve - A francia csúcsgasztronómia iskolája

Paris

Ferrandi, Michel Tanguy
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.20.
Tanuljunk főzni a méltán híres francia gasztronómiai iskola, a FERRANDI tanáraitól!
Miután részletesen bemutatják a különböző területeket, a szakácsmesterség legjobbjai tanácsaikkal, tippjeikkel és trükkjeikkel abban is segítenek, hogy jó alapanyagot vásároljunk, jól válasszunk, és így a főztünk is a legjobb legyen.

Ki tudna ellenállni a csokoládé csábításának?

A Csokoládé című kötetben a Ferrandi technikái és receptjei kaptak helyet. A részletes, fényképekkel illusztrált könyvből megtanulhatjuk a temperálás, a ganache és egyéb csokoládékrémek, a csokoládés teasütemények, a bonbonok és pralinék, valamint a csokoládéalapú díszítések (forgács, csipke) elkészítésének mikéntjét. A szerzők nem hagynak magunkra a receptekkel és a leírásokkal: bemutatják az alapanyagokat és a különböző eszközöket is, hogy biztos legyen a siker a konyhában.

Csokoládé

Csokoládé

Ferrandi
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.05.
A FERRANDI GASZTRONÓMIAI ISKOLA RECEPTJEI ÉS TECHNIKÁI
Minden, amit a csokoládés desszertek készítéséről tudni érdemes
Ínycsiklandó remekek a francia cukrászművészet konyhájából
A Csokoládéban mindent megtalálunk, amire a csokoládés desszertek megalkotásához szükségünk lehet.

A cukrászművészet nagykönyvében pedig omlós croissant-oknak, leheletnyi vékonyságú krémeslapoknak, mennyei macaronoknak és a legjobb francia cukrászmesterek megannyi különlegességének elkészítéséről olvashatunk.

A recepteket bárki kipróbálhatja – legyen akár feltörekvő hobbicukrász vagy fejlődni vágyó profi –, a konyhája igazi francia cukrászdává válhat.

A cukrászművészet nagykönyve

A cukrászművészet nagykönyve

Ferrandi
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.22.
Omlós croissant-ok, leheletnyi vékonyságú krémeslapok, mennyei macaronok és a legjobb francia cukrászmesterek megannyi különlegessége: A cukrászművészet nagykönyvéből a mesterség minden fogását elsajátíthatják a törekvő cukrászok, legyenek akár lelkes műkedvelők, vagy a legjobbaktól tanulni vágyó profik.

Ha az édességeken túl is készítenénk valami finomat, a fentebb már emlegetett A konyhaművészet nagykönyve – A francia csúcsgasztronómia iskolájában található receptek lesznek a segítségünkre. Ebben a kötetben is találhatunk hasznos tippeket és trükköket, már a bevásárlástól kezdve. A különböző receptek 3 nehézségi fokozatba sorolódnak, hogy a saját tudásunknak megfelelőket tudjuk kiválasztani, illetve új kihívásokat találhassunk a konyhában.