Az Alexandra Kiadó a méltán híres francia gasztronómiai iskola, a Ferrandi két kötetével lepi meg olvasóit karácsonyra. A Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve – A francia csúcsgasztronómia iskolája után most a csokoládékészítés és a cukrászművészet technikáiba nyerhetünk bepillantást.
Ki tudna ellenállni a csokoládé csábításának?
A Csokoládé című kötetben a Ferrandi technikái és receptjei kaptak helyet. A részletes, fényképekkel illusztrált könyvből megtanulhatjuk a temperálás, a ganache és egyéb csokoládékrémek, a csokoládés teasütemények, a bonbonok és pralinék, valamint a csokoládéalapú díszítések (forgács, csipke) elkészítésének mikéntjét. A szerzők nem hagynak magunkra a receptekkel és a leírásokkal: bemutatják az alapanyagokat és a különböző eszközöket is, hogy biztos legyen a siker a konyhában.
A cukrászművészet nagykönyvében pedig omlós croissant-oknak, leheletnyi vékonyságú krémeslapoknak, mennyei macaronoknak és a legjobb francia cukrászmesterek megannyi különlegességének elkészítéséről olvashatunk.
A recepteket bárki kipróbálhatja – legyen akár feltörekvő hobbicukrász vagy fejlődni vágyó profi –, a konyhája igazi francia cukrászdává válhat.
Ha az édességeken túl is készítenénk valami finomat, a fentebb már emlegetett A konyhaművészet nagykönyve – A francia csúcsgasztronómia iskolájában található receptek lesznek a segítségünkre. Ebben a kötetben is találhatunk hasznos tippeket és trükköket, már a bevásárlástól kezdve. A különböző receptek 3 nehézségi fokozatba sorolódnak, hogy a saját tudásunknak megfelelőket tudjuk kiválasztani, illetve új kihívásokat találhassunk a konyhában.