Nincs engedélyezve a javascript.
profil_pics2-1.jpg
Pioneer Books
szeptember 27.
Könnyű kitalálni egy álompasit – de mit tegyünk, ha elénk toppan az igazi?

Könnyű kitalálni egy álompasit – de mit tegyünk, ha elénk toppan az igazi?

Előrendelhető újdonság

Ann Liang a kínai–ausztrál írónő, elsősorban fiatal felnőtteknek szóló könyvek írásával foglalkozik. Az Andrea Brown Irodalmi Ügynökségnél Kathleen Rushall képviseli munkásságát. Bár Pekingben született, a hétköznapjai részévé vált a Kína és Ausztrália közötti ingázás. A közelmúltban végzett a Melbourne-i Egyetemen, és szabadidejének jelentős részét írással tölti, vagy kedves kis labradoodle kutyájával foglalkozik. Nála egy nap nem indul el a jól megszervezett napi teendők listájának megírása nélkül, és ahhoz, hogy igazán teljes legyen napja, még egy-két dráma megnézése is belefér.

„Az Ez most az igazi című könyv tele van reménnyel, humorral, kiszolgáltatottsággal, érzelmekkel, bohémsággal, feszültséggel, barátsággal és igaz szerelemmel. A szívem egyszerre szakadt meg és gyógyult be. Ez a legmeghatározóbb könyv, amit valaha olvastam. Ann Liangnak meg van az a képessége, hogy karaktereit és környezetét valóságosnak éreztesse.”

Ez most az igazi

Ez most az igazi

Könnyű kitalálni egy álompasit - de mit tegyünk, ha elénk toppan az igazi?

Ann Liang
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.09.26.
Eliza Lin a tinédzserek átlagos életét éli - már ha átlagosnak lehet nevezni azt, hogy édesanyja munkája miatt évente költöznek, így a tizenhét éves lánynak folyamatosan új iskolatársakat kell megismernie, most épp egy pekingi nemzetközi iskolában.

„A legegyszerűbb dolgokon is sírtam, de nem azért, mert ez a könyv bármennyire is szomorú lenne, hanem azért, mert az otthon érzését közvetíti.”

A történet főszereplőjével, Eliza Linnel végigkövethetjük egy 17 éves lány átlagos hétköznapjait. Ami talán mégsem teljesen átlagos. Eliza édesanyja évente új munkahelyet talál magának, ami minden egyes alkalommal költözéssel jár. Így hiába tűnik úgy, hogy lánya már beilleszkedett, és végre életre szóló barátságokat köthet, ez sosem teljesül, mert mindig ugyanabban a mókuskerékbe kerülnek, és látszólag sosem szakadnak ki belőle. Ez alkalommal egy pekingi bentlakásos iskolába kerül Eliza, ami váratlan fordulatokat tartogat számára. Egyik esszéjében az élete szerelméről álmodozik úgy, ahogyan az a tinilányoknál lenni szokott. Miután beadja munkáját, nemcsak hogy jó jeggyel értékeli tanára, de még gyakornoki lehetőséget is kap kedvenc magazinjától. Az már csak hab a tortán, hogy mindezzel az osztály sztárjává válik. Azt azonban senki sem tudja Elizán kívül, hogy amit írt, mind-mind csak kitaláció, és igazából soha nem volt még kapcsolata. Abban reménykedik, hogy erre senki sem jön rá, és megmarad az ő kis titkának. Annak érdekében, hogy még hihetőbb legyen az egész történet, Caz Szunggal, az iskola szépfiújával köt egyezséget, aki nem mellesleg modell és színész is egyben, tehát nem meglepő módon a lányok bálványa. Mindennek ellenére nem sikerült elsajátítania az esszéírás praktikáját. Itt jön képbe Eliza mint a rendkívüli írói tehetséggel rendelkező jó tanuló. Eliza segít megírni Caz esszéit, cserébe Caz eljátssza, hogy Eliza barátja. Caz, mint színészi múlttal rendelkező jóképű srác, olyan jól játssza szerepét, hogy az egész osztály számára látható a közöttük lévő szikra. Megnevetteti Elizát, de még Eliza kishúgát is, és ügyel arra, hogy mindig Peking legszebb helyein járjanak egy-egy randi alkalmával. Ki ne vágyna egy ilyen kapcsolatra? De mi van akkor, ha Eliza jövőbeli terveit ez a kapcsolat teljesen keresztülhúzza? Lehet, hogy a szépfiút választja, aki napról napra jobban megdobogtatja a szívét, vagy hűen a hosszú távú terveit követi. Derítsd ki te magad!

Mindenkinek érdemes elolvasni a könyvet, aki valaha rajongott hírességekért, aki egy helyet keres, ahol otthonra lelhet. Akkor is érdemes kézbe venni a könyvet, ha egy igazán jó romkomot szeretnél olvasni. Vagy ha az igaz szerelemről álmodozol, ahol nem kell a kiszolgáltatottságtól tartani, és lehet a bizalomra építeni.