Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. február 13.
„Kötelező olvasmány minden lelkes organikuskert-művelő számára!”

„Kötelező olvasmány minden lelkes organikuskert-művelő számára!”

Előrendelhető újdonság

Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét és szemet gyönyörködtető birtokát a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit. Szigorúan szerkesztett, sövényekkel elválasztott, ugyanakkor ösvényekkel összekötött, tematikus kiskertekből álló birtokán gyakorlatilag bármi megterem, az árnyékkedvelő erdei virágoktól a vízinövényeken át a dúsan termő almafákig.

Monty Don sok-sok év kertművelési tapasztalatát osztja meg az olvasókkal lenyűgöző, színes képekkel teli könyvében, hogy mindenki kialakíthassa és örömét lelhesse a saját organikus kertjében, harmóniában a természettel. Az először 2003-ban megjelent A kertészkedés öröme című könyv széleskörűen átdolgozott új kiadása naprakészen tájékoztat bennünket arról, hogyan kertészkedik ma Monty, mindemellett pedig hasznos tanácsokkal és javaslatokkal látja el a kertművelés rajongóit – ugyanis még a Montyhoz hasonló nagy kertészek is folyamatosan tanulnak és kísérletezgetnek.

A könyv – ami a legátfogóbb, legpraktikusabb és legjobban illusztrált könyv, amelyet Monty valaha írt – a kertészkedés szerinte legfontosabb szempontjait tárgyalja.

Az organikus technikák mindig is jó gyakorlatainak középpontjában álltak, de ez az új kiadás egy másik kulcsfontosságú alapelvet is megemlít: a kertben élőhelyet kell biztosítani a helyi vadon élő állatok számára.

„Kötelező olvasmány minden lelkes organikuskert-művelő számára” – Alan Titchmarsh, A kertész leszek népszerű szerzője

Az új kiadásban található fényképek több mint fele új, amelyeket a szerző egy éven át a Long Meadow-i kertjében készített, és a szöveget is alaposan átolvasta és frissítette, hogy minden mondanivalója tükrözze legújabb megközelítését. A gyakorlati tanácsokat lenyűgöző fotókkal ötvöző könyv megmutatja a kertészkedőknek, hogyan teremtsenek fenntartható, környezetbarát kertet a 21. században, kihasználva a rendelkezésre álló természeti erőforrásokat, hogy organikus gyümölcsöket és zöldségeket, valamint gyönyörű növényeket és virágokat termeljenek. Monty Don személyes krónikája egy teljes évről a kertjében, beleértve a sikereket és a kudarcokat is, megmutatja, hogy a bioéletmód bárki számára elsajátítható, és a biokertészkedés bármilyen méretű kertben gyakorolható.

„Ez a könyv szinte bosszantóan boldoggá tett, és örömmel töltött el. Az elmúlt héten karanténba voltam zárva a szobámban, és ez a könyv hatalmas vigaszt nyújtott számomra. A fényképek gyönyörűek, Don történetmesélése magával ragadó, és a béke, amit éreztem, miközben elvesztem ebben a világban, olyasvalami, amit kincsként fogok őrizni…” (Olvasói vélemény)

A kertészkedés öröme

A kertészkedés öröme

Monty Don
Alexandra Kiadó (A), 2022.10.24.
Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét és szemet gyönyörködtető birtokát a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit.

Monty Don több mint 25 éve vezető szerepet tölt be a televíziós kertészkedés világában. A termékeny újságíró és szerző 1994 és 2006 között az Observer kertészeti tudósítója volt, 2004 óta pedig hetente ír kertészeti rovatot a Daily Mailnek. 18 könyve jelent meg, köztük a The Sunday Times bestsellere, a Nigel: A családom és más kutyák.