Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
november 23.
Már a megjelenés hetén rekordokat döntött Britney Spears memoárja

Már a megjelenés hetén rekordokat döntött Britney Spears memoárja

Friss megjelenés

Britney Spearsről valószínűleg mindenki hallott már. Az énekesnő az 1990-es évek végén robbant be igazán a köztudatba …Baby One More Time című albumának megjelenését követően, és ezek után karrierje egyre csak ívelt felfelé. Mind a mai napig a világ egyik legsikeresebb énekesnőjeként tartják számon, hiszen több mint 100 millió albumot adott el világszerte, számtalan díjat nyert, és dalai közül több is olyan neves listák élén állt, mint a Billboard.

A sikerek ellenére Britney élete sem botránymentes. A ránehezedő nyomás és a magánéleti gondjai teljesen felemésztették. A helyzet odáig fajult, hogy gyógyszeres kezeléseket kellett kapjon, majd 2008-ban édesapja gyámsága alá került, és tizenhárom éven keresztül ő rendelkezett a lánya életének minden apró részlete felett. Az énekesnő 2021-ben került ki a gyámság alól újabb tárgyalások után. Az utóbbi két évben nem sokszor jelent meg a nyilvánosság előtt, mindennapjairól az olykor különös közösségimédia-posztjaiból tájékozódhattak a rajongók. Britney a „csendjét” egy újabb sikersztorival törte meg: 2023 októberében megjelent memoárja, A bennem lévő nő (eredeti címe: The Woman In Me). A bennem lévő nő azonnal hatalmas sikereket ért el: a megjelenést követő egy hétben több mint egymillió kötet kelt el, sokáig állt a sikerlisták élén, és hamar a legnagyobb példányszámban eladott „híresség-emlékirattá” vált. De miért is várta mindenki oly nagy lelkesedéssel a könyv megjelenését? A memoárban Britney az életéről, és annak fontos mérföldköveiről vall. Részletekbe menően mesél a sztárságról, nem hallgatva el az árnyoldalait sem; korábbi kapcsolatairól; a zűrös időszakáról, amely a gyámsághoz vezetett; magáról a gyámságról, és mindazon megpróbáltatásokról, amiken keresztül kellett mennie nőként és anyaként. A könyvnek több megrendítő részlete is van. Az egyik ilyen, amikor a sztár a Justin Timberlake-kel való kapcsolatáról ír. Kevesen tudják, hogy Britney gyereket is várt Justintól, azonban a férfi abortuszra kényszerítette. A pár hároméves kapcsolatának Timberlake szakító SMS-e vetett véget.

„Amikor azt mondom, fájdalmas volt, azzal meg sem közelítem a valóságot. Elviselhetetlen gyötrelmet éreztem. A padlón térdeltem, és a vécékagylóba kapaszkodtam. Sokáig mozdulni sem tudtam. Máig ez volt a leggyötrelmesebb dolog az életemben, amit elszenvedtem.” (részlet a könyvből)

A memoárból az is kiderül, hogy Britney a korábbi férjével, Kevin Federline-nal való válást követően kezdett el egyre inkább az alkohol és a könnyűdrogok felé fordulni, hogy a magánélete alakulása, valamint a hírnév okozta mérhetetlen terhek elviselhetőbbé váljanak. Kicsapongó életmódja odáig fajult, hogy volt férje nem engedte az énekesnőnek, hogy láthassa két közös gyereküket. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Britney ezen annyira begőzölt, hogy kopaszra borotválta a fejét, és őrjöngésbe kezdett.

„El sem tudom mondani, mennyire megalázó volt. Sarokba szorított állatnak éreztem magam. Ezek az emberek szüntelenül a sarkamban loholtak, és várták, mikor csinálok valamit, amit lefotózhatnak. Hát akkor éjjel adtam nekik fotózni valót.” (részlet a könyvből)

A bennem lévő nő

A bennem lévő nő

Britney Spears
Alexandra Kiadó (A), 2023.
Britney Spears végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről.

Az életrajz több szempontból is különleges. Britney Spears életéről végre magától az énekesnőtől hallhatunk, nem pedig a sajtón keresztül. Végre a saját hangján szólalhat fel, inspirálva minden nőtársát, hogy merjenek felszólalni, és a saját szavaikkal elmesélni a történetüket, hiszen egy nő sem érdemli meg az elnyomást és csendre kényszerítést.