Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
szeptember 13.
Már Az igazság ára teljes 2. évada megtekinthető a Netflixen!

Már Az igazság ára teljes 2. évada megtekinthető a Netflixen!

Megfilmesítés

A sorozat első részében alaposan megismerhetjük Mickey Hallert, a sorozat fő karakterét, aki kénytelen anyagias szemléletét egy új nézőpontra váltani.

 

Los Angeles: bíróság, egy menő Lincoln és sok-sok dollárjel. Ennél a három dolognál nincs is többre szüksége Mickey Haller ügyvédnek ahhoz, hogy minden napját élvezze. Minden ügyben az újabb alku és a még nagyobb bevétel lehetőségét látja. Számára nem az igazságszolgáltatás és a kliensek ártatlanságának igazolása a lényeg. Elvállal bármilyen bűnözőt. Ennek mi áll a hátterében? A szűnni nem akaró anyagi gondok kiküszöbölése érdekében szinte bármire képes az ember. Ezért amikor egy gazdag ingatlankereskedőt megvádolnak egy prostituált megverésével és megerőszakolásának kísérletével, aki azonban mindezt tagadja, Haller szeme felragyog. De mi történik, ha a főszereplőnk által leginkább szeretett személyt gyilkolják meg? Akarva-akaratlanul is szembe kell néznie a ténnyel, hogy ez esetben az igazságnak kell utánajárnia, és félre kell tennie anyagias mivoltát, ha eredményt szeretne elérni.

Az igazság ára
Akciós filmes kedvencek

Az igazság ára

Michael Connelly
Alexandra Kiadó (A)
Mickey Haller mobil irodájával, egy Lincolnnal járja a Los Angeles-i bíróságokat. A dörzsölt ügyvéd bármilyen klienset elvállal, aki megfizeti, legyen szó csalókról, drogkereskedőkről, részeg sofőrökről. Számára a törvény nem bűnről és ártatlanságról, hanem a manipulációról és a lehető legjobb alkukról szól.
A hazugság csapdájában
Akciós filmes kedvencek

A hazugság csapdájában

Michael Connelly
Alexandra Kiadó (A)
Mickey Haller védőügyvéd élete végre kezd rendbe jönni - kétévnyi tévelygés és kihagyás után visszatér a tárgyalóterembe. Amikor neves kollégáját, Jerry Vincentet meggyilkolják, Haller megörökli tőle addigi legnagyobb ügyét: neki kell védeni a befolyásos hollywoodi producert, Walter Elliotot, akit felesége és annak szeretője megölésével vádolnak.

A sorozat második része újabb izgalmakat és fordulatokat tartogat. A hatalmas sikernek hála, Michael Connelly újabb részt írt Az igazság ára után A hazugság csapdájában címmel. A fő téma továbbra is Mickey Haller védőügyvéd élete. Igaz, szüksége volt két év pihenőidőre, hogy átgondolhassa az eddig történteket, és tovább tudjon lépni, de nem tétlenkedik, és már vissza is tér ügyvédi tevékenységeihez. Élete kezdett sínre kerülni, amikor…

 

Amikor Jerry Vincent nevű kollégáját meggyilkolják. Ebből kifolyólag most Hallernek kell Walter Elliot ügyét továbbvinni, ami, valljuk be őszintén, nem kis falat, mivel felesége és annak szeretője meggyilkolásával vádolják. Ügyvédünk időt és energiát nem spórolva veti bele magát a nyomozásba, ám nem könnyíti meg a dolgát, hogy Vincent gyilkosa őt szemelte ki következő áldozatának. Vincent gyilkosának kiléte nemcsak Hallert, hanem Harry Boscht is érdekli, így tehát azt látja a legjobbnak, ha Hallert mintegy csaliként veti be a nyomozás érdekében. A történetnek még egy csavart ad, hogy az imént említett két férfi ki nem állhatja egymást. Érett férfiak lévén azonban átlátják, hogy a cél ez esetben sokkal fontosabb, mint érzéseik előtérbe helyezése.

the_lincoln_lawyer_season_2_release_date_cast_and_plot_details_of_the_lincoln_lawyer_2.jpg

Michael Connelly amerikai krimiírónak sikerült annyira legendás könyvsorozatot alkotnia, hogy a Netflix készített a történetből egy hatalmas sikernek örvendő sorozatot. Az író életében az igazi fordulatot Raymond Chandler könyvei hozták meg az íráshoz való viszonyában, méghozzá már egyetemista korában. Amint lediplomázott 1980-ban, a „kokainháború” időszakában, bűnügyi tudósítóként kezdte meg karrierjét Floridában. Munkássága hamar meghozta gyümölcsét, mert 1986-ban Pulitzer-díjra jelölték. Szorgalmát és tehetségét bizonyítja, hogy már a legelső könyve is kasszasiker lett. 1992-ben Edgar-díjat kapott érte. Az elmúlt 30 évben nagyon felkapottak lettek a művei. 100 ezer példányt adtak el belőlük, amelyek mára már számos film alapjául szolgáltak. Azonban a legkiemelkedőbb történet mind közül Az igazság ára.

A The Lincoln Lawyer címen futó sorozat második évadának első fele július 6-án került fel a Netflix oldalára, a második felét augusztus 3-tól kezdve pörgethetjük. 1,85 milliárd percnyi nézettsége volt már a streaminghetén. A Stranger Things 4. évadánál és az Ozark negyedik évadánál láthattunk hasonló streamelési stratégiát. Christopher Gorham, azaz Trevor Elliot karakterét már nem láthatjuk a képernyőkön. Az új szereplők gárdáját fogja erősíteni Matt Angel mint Henry Dahl; Lana Parilla, akit a Once upon a time-ból ismerhetünk, most Lisa Trammellt fogja alakítani. De megemlíthetnénk még Yaya DaCostát és Angélica Maríát is. A sorozat főszereplőjeként Manuel Garcia-Rulfónak kell megoldania a problémákat, még akkor is, ha kis időre kórházba kerül. Leheletnyi eltérés mégis csak akad az eredeti könyvekhez képest. Például Hallernek Trevor Elliot, a híres videójáték-készítő ügyét kell kibogoznia Jerry Vincent halála után, és Jesus Menendez esete is az ő nyakába szakad. A luxusiroda, késő esti beszélgetős műsorok, magazincímlapok és a számtalan interjú elég hátteret biztosít ezen ügyek megoldására. Ha ez sem lenne elég változás az életében, fülig szerelmes lesz Lisába (Lana Parrilla), a sztárséfbe, akit gyilkossággal gyanúsítanak. Az igazán zűrzavaros életért a zsaroló is tesz. Természetesen semmi sem lehet tökéletes, ennek a sorozatnak is megvannak a maga szépséghibái. Ez leginkább Lorna (Becki Newton), azaz a főszereplő korábbi felesége és Cisco (Angus Sampson) erőltetett szerelmi történetében mutatkozik meg. Mickey első exneje, Maggie (Neve Campbell) felbukkanása is lefelé húzza a színvonalat.