Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
május 9.
Megérkezett a harmadik ÁVH-regény, A Szabadság hadművelet

Megérkezett a harmadik ÁVH-regény, A Szabadság hadművelet

Friss megjelenés

Cserhalmi Dániel az Állatorvostudományi Egyetemen tanít növénytani tárgyakat, szabadidejében pedig a kamaszkora óta űzött hobbijával foglalkozik; ír. Hamarosan meg is jelenik A Szabadság hadművelet című regénye, amely az ÁVH-regénysorozatának harmadik része lesz.

A Szabadság hadművelet

A Szabadság hadművelet

Cserhalmi Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2023.04.27.
Az ÁVH-ból nem lehet csak úgy leszerelni - mondogatják egymásnak a rettegett Államvédelmi Hatóság nyomozói, akiknek futószalagon kell szállítaniuk az újabbnál újabb államellenes bűncselekményeket. Majoros őrnagy is eredménytelenül próbál hátrébb húzódni a tűzvonalból: mindig jön egy újabb feladat, amit meg kell oldani, így az áhított nyugdíjazás is egyre távolabbinak tűnik.

Első könyve, a Csengőfrász Szabados Imréről, az ÁVH századosáról szól. A férfi karrierje felfelé ível, sorra kapja a megbízásokat a nyomozásokra. Nyugodtnak mondható élete egyik pillanatról a másikra felfordul, amikor az ÁVH általi koholt vádak helyett ezúttal egy valóságos összeesküvésről szerez tudomást. De vajon sikerrel járhat 1950-ben, Budapesten egy szabadúszó színész, egy félénk ügyvédbojtár, egy idős, katolikus órásmester és egy fiatal karikaturista államellenes összeesküvése? Vagy az is lehet, hogy a szálak még messzebbre vezetnek?

Csengőfrász
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Csengőfrász

Cserhalmi Dániel
Alexandra Kiadó (A)
Cserhalmi Dániel első regénye egyszerre fordulatos politikai krimi, hiteles történelmi regény, és szépirodalmi igényességgel megírt, feloldhatatlannak tűnő lélektani dilemmákat megfogalmazó történet.

A sorozat második része a Szibériai csapda címet viseli. Csonka György ezredest üldözi a múltja, illetve az Államvédelmi Hatóság nyomozói is a sarkában vannak. Jól ismeri a módszereiket, hiszen korábban ő maga is alkalmazta ezeket, így tudja, ha elkapják, nincs menekvés. Nem tud mást tenni, csupán azt, hogy a családjával együtt elhagyja az országot. De vajon lehetséges-e a szökés – a disszidálás – a besúgók láthatatlan hadserege közepette? Tud-e még bízni bárkiben is? Félreállíthat-e az útból mindenkit?

A trilógia legújabb része A Szabadság hadművelet. Majoros őrnagy eredménytelenül próbál elhúzódni a tűzvonalból – azonban az ÁVH-ból nem lehet csak úgy leszerelni. Mindig jön egy újabb feladat, amit meg kell oldani, és a nyugdíjazás is egyre távolibbnak tűnik.
Ráadásul felbukkan egy, A Szabadság hadművelet névre keresztelt, korábban felszámoltnak gondolt katonai szervezkedés, és még a legtapasztaltabb nyomozók sem hisznek a szemüknek.

Szibériai csapda
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Szibériai csapda

Cserhalmi Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.11.
Csonka György ezredest nem csak a múltja üldözi: az Államvédelmi Hatóság rettegett nyomozói is a sarkában vannak. Jól ismeri a módszereiket, hiszen korábban maga is alkalmazta őket; tudja, hogy ha egyszer elkapják, többé nincs menekvés.

Lehet, hogy az államvédelmi tiszteknek ezúttal valódi fenyegetéssel kell szembenézniük?
Cserhalmi Dániel izgalmakban és fordulatokban bővelkedő politikai krimije hitelesen ragadja meg a Rákosi-korszak abszurd, rettegéssel teli mindennapjait.