Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. május 13.
Megérkezett A láthatatlan fény első előzetese!

Megérkezett A láthatatlan fény első előzetese!

Megfilmesítés

Anthony DoerrA láthatatlan fény című regénye megjelenését követően 200 hétig volt a The New York Times bestsellerlistáján, és több mint 15 millió példányban kelt el. A regényből a Netflix készít sorozatot, amely legalább olyan nagy sikernek ígérkezik, mint az alapjául szolgáló Pulitzer-díjas történet. A napokban már az előzetes és a premier dátuma is napvilágra került.

A nézők november 2-tól kezdve tekinthetik majd meg a Netflix kínálatában a nagyszabású, második világháborús, kosztümös sorozatot.

A láthatatlan fény

A láthatatlan fény

Anthony Doerr
Alexandra Kiadó (A)
Anthony Doerr lírai szépségű regénye két kamasz gyermek egymásba fonódó sorsán keresztül mutatja be a II. világháború embertelen poklát, a látható sötétséget, amelyből a szilánkokra tört, halványan pislogó humánum mutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt.

„Ez a történet egy ékkő, s úgy van összerakva, mint egy antik zsebóra: a sok különböző szál tökéletesen fut össze benne. Doerr stílusa és képei lenyűgözőek. Régóta nem olvastam regényt, amely ennyire magával ragadott. A történet még most is itt él bennem.” - Abraham Verghese

A minisorozat forgatókönyvét Steven Knight írta, akit a Peaky Blinders sorozat kapcsán is ismerhet a nagyközönség; a rendező pedig nem más, mint a hatalmas nézettségnek örvendő Stranger Things vagy a Deadpool 3. rendezője, Shawn Levy. A sorozatban a figyelmesebb nézők Budapest utcáit is felfedezhetik majd, ugyanis tavaly március és július között Budapesten is forgattak a produkcióhoz, sőt az egyik fő forgatási helyszín volt. De nemcsak a sorozat hátterében dolgozó gárda kiemelkedő, hanem a képernyőn is nagyszerű színészekkel találkozhatunk majd. A sztárszereposztásban olyan nagy nevek szerepelnek, mint a Budapesten már szinte otthonosan mozgó Mark Ruffalo, aki a Marvel-filmvilág Hulkjaként vagy a Hirtelen 30 főszereplőjeként ismert. Továbbá a Doktor House sorozat legnépszerűbb fő karakterét alakító Hugh Laurie is fontos szerepet kap a sorozatban. A női főszerepben egy frissen debütáló színésznőt láthatunk, Aria Mia Lobertit, aki annak ellenére, hogy semmilyen színészi előképzettséggel sem rendelkezik, több ezer jelentkezőt utasított maga mögé a sorozathoz kiírt, vak és gyengén látó színészeket kereső castingon.

mv5byzg2mwyzmdqtmtqxzs00ogq4ltg0mtmtmja5nwjjywniyzk2xkeyxkfqcgdeqxvymtuzmtg2odkz_v1.jpg

„Az állunk leesett, amikor először megláttuk Aria Mia Lobertit, aki egyszerre született előadóművész és a fogyatékkal élőket megillető méltányosság és képviselet szószólója. Alig várom, hogy elmondhassam ezt a gyönyörű történetet vele a középpontban” – nyilatkozta Shawn Levy a frissen felfedezett Lobertiről.

mv5by2jlzjcyngetzdu1ny00ogvjlthiytytymnhodc2otu0y2jhxkeyxkfqcgdeqxvymtuzmtg2odkz_v1.jpg

A sorozat Anthony Doerr azonos című regényének történetét követi, amely két kamasz gyerek sorsának egymásba fonódásán keresztül mutatja be a II. világháború és Párizs náci megszállásának poklát, a látható sötétséget, amelyből a szilánkokra tört, halványan pislogó humánum mutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt. A francia Marie-Laure Leblanc vak lány, akinek apja készít egy tökéletes makett másolatot Párizsról, hogy segítse tájékozódását a fények városában. Azonban mire használatba vehetné, a nácik megszállják Párizst, ami miatt Marie-Laure apjával elmenekül egy távoli kisvárosba, hogy elrejtsék a rejtélyes legendákkal övezett gyémántot, hogy semmilyen módon ne kerülhessen a megszállók kezére. A történet másik fiatal szereplője Werner Pfenning, aki rajong a technikáért, és azzal a különleges képeséggel rendelkezik, hogy minden rádiót képes megjavítani és megszólaltatni. Nagy lelkesedéssel és fiatalos naiv idealizmussal indul el egy náci katonai iskolába, ahol hamar szembesül a rendszer embertelenségével, a halál közelségével és lehetőségével.

mv5bngy4njfjzjmtzmjjni00zdm1lwi4n2utotk2ywzjyzg4yji5xkeyxkfqcgdeqxvymtuzmtg2odkz_v1.jpg