Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. november 26.
Megkezdődött a Szirmokba zárt szavak tévéadaptációjának forgatása

Megkezdődött a Szirmokba zárt szavak tévéadaptációjának forgatása

Megfilmesítés

Megkezdték a Szirmokba zárt szavak tévéadaptációjának forgatási munkálatait Ausztráliában. A Made Up Stories, az Amazon Studios és az Endeavour Content együttműködésével készülő, hétrészesre tervezett sorozat várhatóan 2022-ben debütál majd az Amazon Prime felületén. A főbb szerepekben a Golden Globe-díjas Sigourney Weavert, Asher Keddie-t, Leah Purcellt és Alycia Debnam-Carey-t láthatjuk, a forgatókönyvért Sarah Lambert (Lambs of Gods) ausztrál író, a rendezésért Glendyn Ivin felel. Az első képeket és a szereposztást Holly Ringland, a Szirmokba zárt szavak szerzője is lelkesen posztolta a Facebook-oldalán.

„Ez a legvadabb álmom, látni az első regényemet, Alice történetét életre kelni a képernyőn az Amazon Prime Video jóvoltából.”

Érdekesség, hogy a sorozatot Ausztráliában forgatják: Sydney, Új-Dél-Wales és az Északi terület a fő forgatási helyszínek, ahol a történet is játszódik. A produkció 277 munkahelyet teremt és 27,3 millió ausztrál dollárt (20,5 millió USD) jelent a helyi gazdaságnak.

A történet főszereplője a kilencéves Alice Hart, aki a világtól elszigetelten él a tenger partján, ahol édesanyja elbűvölő virágai és azok titkos történetei megóvják bántalmazó apjától. Egy családi tragédiát követően Alice-t az addig nem látott nagymamája, June veszi magához. June az Ausztráliában őshonos virágfajok mellett olyan nőknek is menedéket nyújt, akik a kislányhoz hasonlóan magukra maradtak és segítségre szorulnak. A viktoriánus hagyományok szerint minden virág más és más jelentéssel bír; az új életét építgető Alice ezt a virágnyelvet sajátítja el, hogy elmesélje mindazt, amit szavakkal képtelen. Alice felnőttként családi titkokkal, árulással és szerelemmel is szembesül, ekkor döbben rá, hogy vannak dolgok, amik kifejezéséhez több kell a virágoknál.

Holly Ringland lenyűgöző debütáló regényét 2019-ben az ausztrál könyvszakma Az év könyvének választotta.

Szirmokba zárt szavak

Szirmokba zárt szavak

Holly Ringland
Alexandra Kiadó (A), 2019.
A kilencéves Alice Hart a világtól elszigetelten él a tenger partján, ahol édesanyja elbűvölő virágai és azok titkos történetei megóvják bántalmazó apjától.