Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. június 17.
Sigourney Weaver főszereplésével készül sorozatadaptáció a Szirmokba zárt szavak történetéből!

Sigourney Weaver főszereplésével készül sorozatadaptáció a Szirmokba zárt szavak történetéből!

Megfilmesítés

Hivatalosan is bejelentették: Holly Ringland mély érzelmeken alapuló, gyógyító erejű ausztrál regényéből, a Szirmokba zárt szavakból Sigourney Weaver főszereplésével és ügyvezető producerként való közreműködésével készít sorozatadaptációt a Made Up Stories, az Amazon Studios és az Endeavour Content.

A hét részből álló sorozat a női erély, a barátság és a tragédia legyőzésének együttes erejét jeleníti meg a képernyőkön.

Holly Ringland Szirmokba zárt szavak című alkotása 2018 egyik legelbűvölőbb debütáló regénye volt, amely ellenállhatatlan, mélyen megindító és romantikus történet egy bántalmazó apa lányáról, a gyámoltalan Alice-ről, akinek tragikus gyermekkora sötét árnyékot vet boldogságára. Kemény út vár rá, melyet egyedül kell bejárnia, hogy megtalálhassa saját erejét, és képes legyen megtörni a múltat… Egy tragédia azonban váratlanul és visszavonhatatlanul megváltoztatja életét: egy rejtélyes tűzesetben elveszíti szeretett édesanyját, valamint bántalmazó édesapját is. Az ekkor csupán kilencéves Alice kénytelen elhagyni a számára biztonságot nyújtó, idilli, tengerparti otthonát, ahol korábban édesanyja virágai és azok titkos történetei óvták meg agresszív apjától. A kislányt az eddig soha nem látott, elidegenedett nagymama, June veszi magához, és különös neveltetésben részesíti: az őshonos ausztrál virágfajok nyelvén kommunikál vele, így a szavak nehéz terhétől megszabadítva kifejezhetővé teszi számára a kifejezhetetlent, s a virágnyelv elsajátításával nyújt menedéket számára. Alice lassan felnő a virágok elszigetelt világában, ám egy nap olyan múltbéli titokra döbben, amely ismét egy pillanat alatt forgatja fel megszokott életét. Váratlan árulás és egy évtizedeket felölelő családi dráma kerül felszínre… Alice elmenekül, idővel békét és nyugalmat talál, azonban beleszeret Dylanbe, aki óriási veszélyt jelenthet számára: a zavarodott lány egyszeriben azon kapja magát, hogy az általa szeretett férfival szemben küzd életéért.

A regény a virágok gyógyító erejének segítségével a kapcsolatok fontosságára irányítja a figyelmet, ezzel rávilágítva arra, milyen jelentőséggel is bír életünkben a múlt, a jelen és a jövő összefonódása. Úgy tűnik, az elfojtott emlékekkel és kísértő titkokkal szemben már nem elég a viktoriánus hagyományok virágnyelve... Alice-nek újabb úton kell elindulnia és ezúttal önmagából kell erőt merítenie, hogy a jövőbe kapaszkodhasson, és megragadhassa saját történetét…

Szirmokba zárt szavak

Szirmokba zárt szavak

Holly Ringland
Alexandra Kiadó (A), 2019.
A kilencéves Alice Hart a világtól elszigetelten él a tenger partján, ahol édesanyja elbűvölő virágai és azok titkos történetei megóvják bántalmazó apjától.

A Szirmokba zárt szavak 2019-ben az év könyve lett a fiktív irodalom kategóriában az ausztrál könyvipar neves díjátadóján (Australian Book Industry Awards).

A sorozat forgatása – a történetnek megfelelően – Ausztráliában zajlik; a forgatókönyvért Sarah Lambert (Lambs of Gods) ausztrál író felel, a gyártásvezető Barbara Gibbs és társa, Lucinda Reynolds. A szereposztás egyelőre kevéssé ismert, ám egy meghatározó szerep már kiosztásra került: Alice nagymamáját a Golden Globe-díjas Sigourney Weaver alakítja. A sorozatadaptáció kapcsán természetesen megszólalt a szerző, Holly Ringland is:

„Bár a Szirmokba zárt szavak történetét többnyire azzal a tudattal írtam meg, hogy rajtam kívül soha senki nem fogja elolvasni, valójában szerettem volna, ha a regényem megtalálja a célközönségét. Mély, fájdalmas kapcsolat vezérelt és ösztönzött arra, hogy igenis használjam a hangomat, és úgy ordítsak, mint gyerekkoromban, amikor azt kiabáltam az ausztrál bokroknak, hogy „cooee”, miközben lélegzet-visszafojtva vártam, hátha valaki – számomra bár ismeretlen személy – ismerős érzelmekkel teli hangon kiabálja vissza nekem ugyanezt. Itt vagyok, nem vagy egyedül: ezt szerettem volna érezni és éreztetni Alice karakterével. Életem legvadabb álmát élem most át, hogy a Prime Video feldolgozásában láthatom életre kelni a képernyőn az első regényemet, Alice történetét.”

Sarah Lambert pedig így nyilatkozott a projektről:

„A Szirmokba zárt szavak első olvasásának pillanatától fogva tudtam, hogy ezt a történetet és ezeket a karaktereket mindenképpen képernyőre szeretném vinni, hiszen ez a regény olyan aktuális, a családról és a szerelemről szóló, valamint az erőszakból született kapcsolatokat bemutató dráma, melynek igenis hangot kell adni ahelyett, hogy elmondhatatlan károkat magunk után hagyva, zárt ajtók mögé rejtenénk azt. Akárhogyan is, Holly könyve az imént említettek mellett egy rendkívül reményteli történet a női erélyről, a barátságról, és arról, hogy hangot adva az igazságnak igenis lehetséges kiszabadulni a múltból. Alig várom, hogy a közönség is részt vehessen a rendíthetetlen Alice lenyűgöző utazásában.”