Nincs engedélyezve a javascript.
Európa Könyvkiadó
július 28.
Sorozat készül a Háromtest-trilógiából

Sorozat készül a Háromtest-trilógiából

Cixin Liu rajongói három éve várnak a filmes adaptációra, ugyanis a sanghaji YooZoo Pictures már akkor lekötötte a filmes és videójáték-jogokat a világhírű Háromtest-trilógiára. A legfrissebb hírek szerint idén szeptemberben végre elkezdődhet a 24 részesre tervezett tévésorozat forgatása.

Az utóbbi három évben a sci-fi trilógia népszerűsége csak nőtt, és ezzel egy időben megnőtt a kereslet az adaptációs jogokért is: múlt évben az Amazon rekordösszeget, 1 milliárt dollárt ajánlott fel a megfilmesítés jogaiért. Sőt, a hírek szerint a Háromtest-trilógiából egy animációs sorozat is készül, melynek promo videóját június végén tette közzé a Bilibili nevű streaming-szolgáltató.

A trilógia első kötete, A Háromtest-probléma Kína egyik legsikeresebb science fiction regénye. 2006-ban elnyerte a kínai sci-fi rangos díját, a Galaxy-t, illetve ez a kötet kapta 2015-ben a legjobb sci-fi regénynek járó Hugo-díjat. A trilógiát számos nyelvre lefordították, világszerte nagy rajongótábora alakult ki. Az első két könyv már olvasható magyarul, a harmadik rész, A halál vége pedig idén ősszel érkezik a boltokba.

Európa Könyvkiadó
A sötét erdő

A sötét erdő

A háromtest-trilógia 3/2

Liu, Cixin
Európa Könyvkiadó, 2018.05.30.
Háromtest-trilógia
A Föld teljes lakossága tisztában van vele, hogy az idegenek hajói úton vannak a naprendszerünk felé. Négyszáz év múlva fognak megérkezni, és akkor elözönlik és leigázzák a bolygónkat. Az idegenek földi segítőit már sikerült legyőzni, de itt vannak közöttük a sophonok.