Nincs engedélyezve a javascript.
profil_pics2-1.jpg
Pioneer Books
december 14.
„Számomra egy jó románc mindig a konfliktusról szól” – Interjú Carrie Elksszel, a Winterville-sorozat szerzőjével

„Számomra egy jó románc mindig a konfliktusról szól” – Interjú Carrie Elksszel, a Winterville-sorozat szerzőjével

Interjú

Egy város, ahol mindennap karácsony van – ezt kínálja nekünk Carrie Elks nagy sikerű Winterville-sorozata, az elmúlt évek egyik legnagyobb romantikus regény sikere. Az első, Isten hozott Winterville-ben! című rész nemrég került a magyar könyvesboltok polcaira. A tökéletes karácsonyi „komfortzónakönyvnek” is nevezhető történet megmutatja: ha a megfelelő emberrel éppen nem is a megfelelő életszakaszban találkozunk, ez még nem jelenti azt, hogy a történetnek nem lehet folytatása!

Isten hozott Winterville-ben!

Isten hozott Winterville-ben!

Carrie Elks
Pioneer Books, 2023.11.07.
Amikor egy könyörtelen cég megvásárolja Holly Winter apró szülővárosát, a festői szépségű Winterville-t, hogy síparadicsomot építsen a helyére, a fiatal nő úgy dönt, mindent megtesz, hogy megállítsa őket.

Amikor egy könyörtelen cég megvásárolja Holly Winter apró szülővárosát, a festői szépségű Winterville-t, hogy síparadicsomot építsen a helyére, a fiatal nő úgy dönt, mindent megtesz, hogy megállítsa őket. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy jól ismeri a cég vezérigazgatóját, a jóképű, sima modorú és gusztustalanul sikeres Josh Gerbert, akivel nyolc évvel korábban együtt töltött egy éjszakát. Ha bárki képes a gátlástalan üzletember megállítására, az Holly. Ám az elkeseredett küzdelem mindkettejükben váratlan érzelmeket ébreszt, és a heves viták egy idő után még hevesebb csókokban végződnek. Hollynak esélye nyílik megmentenie szülővárosát – ám hajlandó feláldozni a saját szívét érte?

Most még pont időben vagyunk, hogy belevágjunk az igazi kisvárosi karácsonyi romantikába – azoknak pedig, akiknek még ennél is több kedvcsináló kell, a Moobius hozott egy interjút a szerzővel, Carrie Elksszel!

Bár az Isten hozott Winterville-ben! az első magyarul megjelent könyved (az első a sok közül 😊), már több óriási sikerű romantikus regénysorozatot tudhatsz magadénak. Mindig is írónak készültél, vagy korábban más karrierlehetőségek is foglalkoztattak?

Mielőtt főállású író lettem, humánerőforrás-szakember voltam, ami igazából sok tekintetben hasonló, hiszen mindkét munkakör az emberek megértéséről szól! De már akkor is szívesen írtam szabadidőmben, amikor még mást dolgoztam. Nagyon szerencsés vagyok, hogy most már ez a munkám!

Mivel egy hatalmas sikerű ünnepi sorozatról beszélünk, fel kell tennünk a kérdést: számodra mit jelent a karácsony? Van olyan családi hagyományotok, amit szívesen megosztanál az olvasókkal? Esetleg egy kedvenc karácsonyi filmed?

A karácsony számomra a családdal és barátokkal töltött időt jelenti. Szeretek ajándékozni, de az együtt töltött percek a legfontosabbak. Van néhány családi hagyományunk: szenteste például mindig moziba megyünk egy karácsonyi filmre. Karácsony napját pedig mimózával – pezsgős-narancsleves reggeli koktél (a szerk.) – és füstölt lazacos bagellel kezdjük. Aztán persze szép sorjában megérkezik a család, és kezdődik a nyüzsgés!

 

Ami a karácsonyi filmeket illeti, nagyon sokat imádok közülük. A legkedvesebb mégis a Szellemes karácsony – egy régi Bill Murray-film, ami Charles Dickens Karácsonyi éneke alapján készült, és igyekszem minden éven megnézni!

Winterville egy imádni való kisváros, ahol mindennap karácsony van. Létező helyen alapszik, vagy teljesen kitalált városka?

Sajnos Winterville pusztán kitaláció, bár van néhány hely, ahonnan ihletet merítettem hozzá. Még akkor látogattam meg őket, amikor a családommal Amerikában éltünk: elmentünk a Blue Ridge-hegységbe, imádtam a Tennesseeben található Pigeon Forge-ot, és természetesen a mesés Dolly Parton tulajdonában lévő Dollywoodot is. Dolly az egyik bálványom, ezért Candy Wintert (a Winter család nagymamáját) részben róla is mintáztam.

Nehéz kérdés – mintha azt kérnénk, hogy a gyerekeid közül válassz –, de ki a kedvenc szereplőd az Isten hozott Winterville-ben! című könyvedből, és persze miért?

Egyértelműen North a kedvencem. Legidősebb unokatestvérként mindig is a család vezetője volt, de nagyon összetett személyiség és védelmező típus is. Nagy öröm volt, hogy az ötödik könyvben neki is megadhattam a boldogan-éltek-míg-meg-nem-haltak befejezést. Sok olvasó várta már, és remélhetőleg nem okoztam csalódást!

Holly és Josh mindketten nagyszerű karakterek – az előbbi egy független, intelligens nő, utóbbi pedig egy rendkívül sikeres, ugyanakkor barátságos és gondoskodó üzletember. Valós emberekről, esetleg a saját tulajdonságaidról szoktad mintázni a szereplőidet?

A karaktereim többnyire a képzeletem szüleményei, de néha adok nekik olyan apró jellemzőket, amiket az általam ismert embereknél tapasztalok. Holly például törvényszéki könyvvizsgáló – ez az egyik barátom lányának a foglalkozása, bár ez az egyetlen hasonlóság közöttük. Sajnos a való életben nem ismerek Joshhoz hasonlót, pedig bárcsak ismernék!

A kettejük közötti kémia még a hideg idő ellenére is egész biztosan felmelegíti majd a magyar olvasókat! Mi a titka annak, hogy ilyen szexi feszültséget kelts a főszereplők között?

Számomra egy jó románc mindig a konfliktusról szól, és arról, hogy a két fél minden ellenérv ellenére vonzódik egymáshoz. Holly és Josh kapcsolata előtt is nagyon sok akadály áll: a múltjuk, a tény, hogy Josh le akarja rombolni a várost, amit Holly nagymamája a semmiből épített, és persze a Winter unokatestvérek ellenségeskedése. És mégis: amikor együtt vannak, szikrázik közöttük a levegő. Persze próbálják idegesíteni egymást, de ez csak fokozza a kedves kis feszültséget!

Valóban a kezdetektől fogva tagadhatatlan a szikra közöttük, de Holly és Josh keményen dolgoznak azért, hogy működjön a kapcsolatuk – mind a különbségeiken, mind pedig a saját traumáikon. Szerinted mi a legfontosabb üzenete a regénynek?

Talán az, hogy senki családja sem tökéletes. Joshnak és Hollynak is voltak nehéz időszakai a saját családjukkal, és mindketten kemény nevelésben részesültek. A könyv végére mégis azt látjuk, hogy mindezt elfogadják, és együtt lépnek tovább. 

Azt hiszem, az igazi üzenet az, hogy nem számít, mit tapasztaltál a múltban, mindig van remény a jövőre nézve.

A Winterville-sorozat unokatestvérei nagy odaadással törődnek egymással – nagyon megható a köztük lévő szeretetről és barátságról olvasni. Neked is van hasonló köteléked a saját családodban vagy baráti körödben?

Nagyon szerencsés vagyok, hiszen nagyszerű családom és baráti társaságom van. Van egy bátyám, aki mindig is Northhoz hasonlóan vigyázott rám (bár ő sosem ütötte meg egyik barátomat sem!), és egész gyerekkorunkban nagyon közel álltunk a hat unokatestvéremhez. Ráadásul sok barátunk is volt, akiket szintén családtagként kezeltünk! Manapság pedig sokszor a gyerekeimmel és az ő párjaikkal töltjük az ünnepeket, ami szintén szívmelengető módja az ünneplésnek.

Mesélsz egy kicsit a magyar olvasóknak, hogy mire számíthatnak a következő Winterville-könyvekben? (Persze spoilermentesen.)

A Winterville-sorozat mindegyik könyve más-más unokatestvérről szól, akikkel már találkozhattunk az Isten hozott Winterville-ben! is. A második könyvben Everly ad még egy esélyt a volt férjének, amikor kiderül, hogy tulajdonképpen még mindig házasok. Ezt Gabe története követi, majd Alaska, North és végül a megfoghatatlan Kris, aki a sorozat elején még külföldön él. 

Az a legjobb ezekben a könyvekben, hogy mindegyikben meglátogatjuk az összes unokatestvért, és láthatjuk, ahogy szép sorjában megházasodnak, gyereket vállalnak, és boldogok, miközben élvezhetjük az aktuális románcot is!

Mit olvasol legszívesebben szabadidődben? Vannak esetleg könyvajánlásaid az olvasók számára?

Hatalmas romantikarajongó vagyok, de szívesen olvasok más műfajban is. Legutóbb Catherine Walsh Snowed In című könyvét, Bonnie Garmus Lessons in Chemistryjét és Tessa Bailey Same Time Next Year című regényét olvastam. Ha pedig a kisvárosi romantikánál maradnának, nagyon ajánlom Kelly Collinst, Melanie Morelandet és Melanie Harlow-t – az összes könyvüket imádom!