Nincs engedélyezve a javascript.
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. május 9.
Távolságtartás a valóságban, mélyebb megismerés a könyvekben

Távolságtartás a valóságban, mélyebb megismerés a könyvekben

Könyvajánló

A járványügyi veszélyhelyzet sokat változtatott életkörülményeinken, mindennapi rutinunkon. Szinte megszokottá vált számunkra, hogy a szeretet és gondoskodás legjobb kifejezése most a távolságtartás, a személyes érintkezés kerülése. Mivel tudnánk azonban kitölteni azt az űrt, amit a barátaink és a családunk kerülése okoz? Mi úgy gondoljuk, jó megoldás lehet, ha felhasználjuk ezt az időszakot arra, hogy „testközelbe” kerüljünk egy hírességgel, alaposan elmerüljünk egy életrajzi könyvben. Összegyűjtöttük hát a kedvenceinket!


Tavalyi megjelenése óta szinte folyamatosan a toplistánk élén szerepel az ikonikus szépség, Marilyn Monroe életrajzi könyve. Nem is csodáljuk, hiszen a kötet eddig ismeretlen oldaláról mutatja be „mindenki Marilynjét”: egy nőt, akiről már mindenki hallott, azonban csak kevesen tudták, ki is rejtőzik valójában a belőtt szőke haj és vörösre festett ajkak mögött. Charles Casillo könyve bebizonyítja, a híres-hírhedt pin-up lány okosabb és ravaszabb volt, mint gondolnánk, azonban lelki világán mély nyomot hagyott a rivaldafény árnyoldala. Minden hölgynek és rajongónak szeretettel ajánljuk!


Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

A rivaldafény árnyékában

Charles Casillo
Alexandra Kiadó (A)
Marilyn Monroe. Szépsége még mindig megigéz, szerelmi élete továbbra is lenyűgöz. Charles Casillo több év hosszas kutatómunkája és tucatnyi új interjú révén korábban sosem látott részletgazdagságban tárja elénk a hús-vér embert, a bámulatosan összetett személyiséget, a varázslatos és őrjítő, ám egyszersmind súlyosan sérült tehetséget.

A zene örömforrás, menekülési lehetőség, a mindennapok megszépítője. Egészen különleges élmény megismerni az embereket, akik kedvenc zeneszámaink mögött állnak. Gyűjteményünkben két egészen eltérő személyiségű és életformát követő férfi életrajzát ajánljuk. Egyikük Leonard Cohen, a mindig kifogástalan öltönyben, arcán jellegzetes mosollyal látott legend a, halhatatlan dalok és irodalmi művek szerzője. Sylvie Simmons könyvében minden benne van, amiről a zenészlegendát ismerjük, azonban egészen új képeket is mutat az olvasónak: egy érzékeny férfi életképeit, aki leginkább saját békéjét kereste. Ezzel szemben az élő rocklegenda, Keith Richards életrajza legkevésbé sem a békéről szól – sokkal inkább egy kalandos életút balhékkal, nőügyekkel és drogokkal teli szubjektív elmesélése, hamisíthatatlan rock ’n ’roll stílusban! Akármelyik zenei irány felé is húz a szíved, ezekben a könyvekben garantáltan nem fogsz csalódni!

I

I'm Your Man - Leonard Cohen élete

Sylvie Simmons
Alexandra Kiadó (A), 2019.11.25.
Leonard Cohen az elmúlt évszázad egyik legjelentősebb alkotója, halhatatlan dalok és irodalmi művek szerzője. Szinte látjuk magunk előtt: mindig kifogástalan öltönyben, őszes hajjal, kalappal a fején, arcán az utánozhatatlanul szexis coheni mosollyal, ami a korral sem vesztett bájából.
Élet

Élet

James Fox, Keith Richards
Cartaphilus Könyvkiadó
Hölgyeim és uraim, íme: Keith Richards. Keith Richards, a Rolling Stones szíve-lelke, mindenki "Keef"-je, akinek dalain egész nemzedékek nőttek fel, s akiről tényszerűen tudjuk, hogy kimaxolta a rock and roll életérzést. És még mindig életben van!

Szívügyed a sport? Jelenleg sajnos kedvenc mozgásformáinkat is csak meghatározott keretek között, kiemelt elővigyázatossággal végezhetjük. Kedvenc sportolóink életrajzait azonban a megszokott módon, korlátozások nélkül bújhatjuk! A hölgyeknek és a lovassport kedvelőinek Charlotte Dujardin A lány a táncoló lovon című könyvét ajánljuk, amelyben elmeséli, hogyan vált pónikedvelő kislányból rekorddöntő olimpiai bajnokká. Az urak és labdarúgást kedvelők pedig a legendás Zidane életrajzát lapozgathatják. Less be a kulisszák mögé, és ismerd meg a férfit, „aki csak a labda nyelvén beszél”!

A lány a táncoló lovon

A lány a táncoló lovon

Charlotte Dujardin
Alexandra Kiadó (A), 2019.
"Úgy belovagolni a díjlovas négyszögbe, hogy brit zászlók tengere, taps és üdvrivalgás vesz körül, olyan felemelő érzés volt, hogy míg élek, nem felejtem el." Charlotte Dujardin és karizmatikus lova, Valegro a 2012-es londoni olimpiai játékokon rekordot döntve robbant be a nemzetközi sport színterére.
Zidane

Zidane

Patrick Fort, Jean Philippe
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Zinedine Zidane játékosként utoljára a 2006-os világbajnokság döntőjében lépett pályára, ahol tizenegyesét követően Franciaország egy újabb bajnoki címről kezdett álmodozni. Ám a történet keserű szájízzel ért véget…

Végül, de nem utolsósorban a brit királyi család életébe is betekintést nyerhetsz köteteink segítségével. Ha az aktualitások érdekelnek, a Cartaphilus Könyvkiadó 2018-as megjelenése, a Harry – Életút, veszteségek, szerelmek a megfelelő könyv számodra! Ha pedig visszarepülnél a múltba, a Diana utolsó nyara című könyvet ajánljuk. Ez a barátnők, szemtanúk, testőrök, kuruzslók visszaemlékezése nyomán, hatósági vizsgálatok alapján rekonstruált történet amilyen szép, olyan szomorú. A boldogság romjait hordja össze.

Harry - Életút, veszteségek, szerelmek

Harry - Életút, veszteségek, szerelmek

Katie Nicholl
Cartaphilus Könyvkiadó, 2018.05.11.
Mióta alig tizenkét évesen elveszítette édesanyját, Harry herceg mindannyiunk szíve csücske. Ezért is nyert bocsánatot az összes sokat taglalt ballépéséért - kezdve a barátja születésnapján viselt náci jelmezen, az éjszakai klubokban való lazításon át, egészen a Las Vegas-i közjátékig.
Diana utolsó nyara

Diana utolsó nyara

Antonio Caprarica
Európa Könyvkiadó, 2018.
Csak boldog akart lenni.
Eleinte minden oka megvolt rá: szerelmi házassággal bekerült a királyi családba, élvezte az azzal járó előnyöket, a bokacsattogtatást, a magánrepülőt, a különvonatot, a luxust - és a kitüntető figyelmet. A sajtóét is! Ő lett a monarchia legnépszerűbb márkája, "a szívek hercegnéje", a divatikon, a szépség és az érzékenység, az empátia jelképe.

További életrajzi köteteink

Hét év Tibetben

Hét év Tibetben

Heinrich Harrer
Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

Egy élet emlékei

Michael Katakis
Amerigo

Amerigo

Egy szobrász, aki meghódította Rómát

Nemes Péter
Szólj a kedvesség nyelvén

Szólj a kedvesség nyelvén

Christie Watson
Goebbels titkárnője voltam

Goebbels titkárnője voltam

Thore D. Hansen, Brunhilde Pomsel
Széttört zene

Széttört zene

Sting
Csodálatos fiú

Csodálatos fiú

David Sheff
Kék napon születtem

Kék napon születtem

Daniel Tammet