Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2023. április 6.
Tíz tanulságos lecke David Bowie életéből a sajátod megkönnyítésére

Tíz tanulságos lecke David Bowie életéből a sajátod megkönnyítésére

Előrendelhető újdonság

„David Bowie útja a bölcsességhez egyrészről könyv magáról David Bowie-ról, de igazából ez a könyv rólad szól.”

Napjainkban egyre fontosabbá és népszerűbbé válik az önfejlesztés; hogy igényünk legyen arra, hogy megismerjük magunkat, és ezzel a tudással egyre többet és többet tudjunk kihozni magunkból; a nehézségekkel és veszteségekkel egyre könnyebben szembe tudjunk nézni, jobb és boldogabb énünket tudjuk megvalósítani. Ebben a könyvben ezen az úton nem más, mint David Bowie, az egykori élvonalbeli rockzenész fogja meg az olvasó kezét, és ad folyamatos inspirációt arra, hogy saját maga is elmélyüljön belső világában, hogy érzéseit és viselkedését még inkább megismerhesse és megérthesse.

A könyv szerzője Mark Edwards, az ismert brit újságíró, akinek írásai az elmúlt 25 évben szinte hetente jelentek meg a The Sunday Times hasábjain, valamint a magazin popzenei rovatának vezető kritikusa volt 12 éven keresztül. Emellett coachként segíti az ország legismertebb vállalatait a jövő sikeres vezetőinek fejlesztésében és támogatásában.

A David Bowie útja a bölcsességhez útikalauz, amely nem csak a 20. századi popkultúra egészét meghatározó alakja, David Bowie életén vezeti végig azt, aki kezébe veszi a könyvet. Megismerteti az olvasót Bowie gondolkodásmódjával, amelyet a buddhizmustól kezdve Nietzsche tanaiig számos filozófiai iskola formált.

David Bowie útja a bölcsességhez

David Bowie útja a bölcsességhez

Tíz tanulságos lecke Bowie életéből a sajátod megkönnyítésére

Mark Edwards
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.16.
David Bowie nemcsak rendkívül tehetséges zenész, hanem elmélyült gondolkodó is volt, aki a buddhizmusból kiindulva számos filozófus és gondolati iskola ideáiból ötvözte figyelemre méltó bölcsességét.

A könyv tíz leckére tagolódik, amelyek mindegyike három kisebb részfejezetből tevődik össze. Ezekben először David Bowie életútjából ismerhetünk meg egy-egy fontos anekdotát, vagy életútjának egy jelentős lépését, amely sorsfordító volt a karrierje során. Ezt követi az a tanulság, életbölcsesség, amely a Bowie életéből megismert történésből következtetésként vagy tanításként levonható. Megtudhatjuk, mely szellemi iskola gyakorolt rá nagy hatást, legyen az a gnosztikus filozófia tézise, Jung pszichológiája vagy a buddhizmus egyik alapelve. A harmadik részben olyan kisebb vagy nagyobb feladatokat találunk, amelyek a korábbiakban megismert tanításokat áthelyezik a gyakorlati életbe, az „itt és mostba”, és megmutatják, hogyan tudjuk ezt a mindennapokban alkalmazni, újabb lépéseket téve saját önismeretünk rögös útján.

Egy könyv, amely különleges betekintést enged egy zenész és popkult ikon életébe, gondolkodásmódjába; és amely legalább annyira szól rólunk: önnön boldogságunk, kiteljesedésünk megtapasztalásához kínál lehetséges útvonalakat.

Szigorúan nem csak Bowie-rajongóknak!

„Az egykori rocksztár, David Bowie életéből és munkásságából eredő tanácsokkal hívja olvasóit egy szórakoztató, örvényként kavargó felfedezésre önmagukba.”