Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. szeptember 24.
Új kiadásban előrendelhető Bernard Cornwell Angolszász históriák-sorozata!

Új kiadásban előrendelhető Bernard Cornwell Angolszász históriák-sorozata!

Előrendelhető újdonság

„Mint a Trónok harca, csak a valóságban.” – Observer

A vad északi tenger partján álló Bebbanburgot az idők kezdete óta az Uthredek háza uralja. A zord erőd Lord Uthred másodszülött fia, az ifjú Osbert otthona, ám Krisztus után 866 egyik gyönyörű reggelén a távolban feltűnő sárkányhajó mindent megváltoztat; a félelmetes viking had elől nincs menekvés. A tízéves fiú először a bátyját és a nevét (elvégre Bebbanburg mindenkori örökösének az Uthred név dukál), majd apját, végül pedig nagybátyja mesterkedése nyomán örökségét is elveszíti.

A dán fogságba került Uthredet Jarl Ragnar és családja neveli fel, és ifjú vikingként csatlakozik az utolsó angolszász királyság, Wessex elleni hadjárathoz. Alfréd, Wessex ájtatos és betegeskedő királya azonban nem adja könnyen magát. A félelmetes harcossá érett Uthrednek választania kell: a szívét és a viking szabadság útját követi, vagy a vér szavára hallgat? Döntése pedig nemcsak az utolsó királyság, hanem az egész sziget sorsát eldöntheti…

Bernard Cornwell monumentális Angolszász históriák-sorozata Anglia születése és a viking háborúk korába visz el minket – és első, 2004-es megjelenése óta (Magyarországon: 2007) olvasók ezreit tette rajongójává.

A könyvsorozatból a BBC és a Netflix készített nagy sikerű tévéadaptációt Az utolsó királyság címmel, amelyet hazánkban forgattak.

A várakozás most véget ért! Az Alexandra Kiadó hosszú évek óta először, új kiadásban jelenteti meg a teljes Angolszász históriák-sorozatot. Az első három kötet októberben érkezik, és már előrendelhető a kiadócsoport felületein. Ráadásul jó hírünk van azok számára is, akik a kezdetetek óta velünk olvasnak: a történet hamarosan magyar nyelven is folytatódik…

Az utolsó királyság
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Az utolsó királyság

Angolszász históriák 1.

Bernard Cornwell
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.15.
Angolszász históriák
A vad északi tenger partján álló Bebbanburgot az idők kezdete óta az Uhtredek háza uralja. A zord erőd Lord Uhtred másodszülött fia, az ifjú Osbert otthona, ám Krisztus után 866 egyik gyönyörű reggelén a távolban feltűnő sárkányhajó mindent megváltoztat; a félelmetes viking had elől nincs menekvés.
Észak urai

Észak urai

Angolszász históriák 3.

Bernard Cornwell
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.02.
Angolszász históriák
A viking hordát szétzúzták, Wessex földjén újra béke honol. Bebbanburgi Uhtredet azonban nem békére teremtették. Az Alfréd király fukarságát és ájtatosságát megelégelő ifjú harcos észak felé, Northumbria bukott királyságába indul dicsőség és zsákmány után kutatva, végső álma viszont jussa, Bebbanburg visszahódítása.
A fakó lovas

A fakó lovas

Angolszász históriák 2.

Bernard Cornwell
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.02.
Angolszász históriák
Bebbanburgi Uhtred a pajzsfalban és párviadalban is bizonyította vitézségét, hősiességének köszönhetően pedig az utolsó angolszász királyság, Wessex újabb viking támadást élt túl. Uhtred azonban nem sok hálában részesül Alfréd királytól, aki gyanakodva szemléli a faragatlan, pogány ifjút.