Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. szeptember 2.
Új legenda születik – már elérhető A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi első két epizódja az Amazon Prime-on!

Új legenda születik – már elérhető A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi első két epizódja az Amazon Prime-on!

Megfilmesítés

Vége a várakozásnak! 2022. szeptember 2. péntek hajnal óta mindenki számára elérhető A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi első két epizódja az Amazon Prime felületén.

Az új, rekordösszegből elkészített feldolgozás J. R. R. Tolkien jelentős műve, A Gyűrűk Ura előzményeit mutatja be, és a szerző A szilmarilok című könyvén alapszik. Az összesen öt évadra tervezett sorozat elsőként eleveníti meg a képernyőn a Másodkort –ez az az időszak, amelyben Szauron megkovácsoltatta A Hatalom Gyűrűit a tündékkel, és ekkor készítette el titokban az Egy Gyűrűt is, valamint erre a korszakra esett Númenor szigetének virágzása és bukása is.

„A sorozat a béke idején kezdődik, ismerős és új karakterek együttesét követi nyomon, akik szembeszállnak a régóta várt, újabb alakot öltött gonosszal Középföldén. A Ködhegység legsötétebb mélységeitől a tündék fővárosának, Lindonnak fenséges erdein át Númenor lélegzetelállító szigetkirályságáig a térkép legtávolabbi pontjain ezek a királyságok és szereplők olyan örökséget faragnak majd, amely még sokáig él, miután ők már nem lesznek” – szól az Amazon Prime hivatalos szinopszisa.

Mivel a készítők több olyan elemet is belevittek a feldolgozásba, amelyek nem szerepelnek J. R. R. Tolkien írásaiban, sok rajongó vegyes érzelmekkel fordult A hatalom gyűrűi felé. Azok azonban, akik a nyilvános premier előtt láthatták a nyitórészeket, túlnyomó többségben nagy elégedettséggel nyilatkoztak róla. Neil Gaiman, az Amerikai Istenek és a Sandman szerzője például ezt írta hivatalos Twitter-oldalán a külföldi premieresemény után:

„Amikor még gyermekként először kézbe vettem A szilmarilokat, az nem azt az élményt adta, amire számítottam. A hatalom gyűrűi viszont pontosan úgy mutatja be az előzménytörténetet, ahogyan annak idején vágytam rá. Alig várom, hogy megjelenjen az egész sorozat.”

Az IGN kritikusa, Alex Stedman hozzátette: „A hatalom gyűrűi első két epizódja technikailag minden elemében – fényképezés, díszlet, jelmezek, zenei aláfestés – kiváló.” Szerinte a sorozat, amely a Tolkien által lefektetett alapokra építkezik, önálló történetként is megállja a helyét.

Természetesen A Gyűrűk Ura hazai kiadójaként az Európa Könyvkiadó is készült egy meglepetéssel a rajongóknak a sorozatmegjelenés örömére: több mint húsz év után végre ismét puha borítós kiadásban is olvasható J. R. R. Tolkien kimagasló alkotása!

A Gyűrűk Ura I-III.

A Gyűrűk Ura I-III.

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó
A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig – legalábbis terjedelmét tekintve – alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a három vaskos könyvben, amikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.

Természetesen azoknak, akik a korábbi, aranyozott, kemény kötéses kiadást részesítik előnyben, ezt is újra elérhetővé tettük.

A Gyűrűk Ura I-III.

A Gyűrűk Ura I-III.

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó
"A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig -legalábbis terjedelmét tekintve- alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében - vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.