Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. augusztus 25.
Új Legyek Ura-film készülhet

Új Legyek Ura-film készülhet

Új filmes feldolgozás születne a kultikus A Legyek Urából, méghozzá az Oscar-díjas Szólíts a neveden készítője, az olasz Luca Guadagnino rendezésében.

A regényt még a szerző, William Golding életében többször megfilmesítették: az angol Peter Brook 1963-ban, az amerikai Harry Hook pedig 1990-ben készítette el saját adaptációját. Míg azonban Brook verziójával elégedett volt, Hook filmje nem nyerte el Golding tetszését.

William Golding A Legyek Ura filmes adaptációiról
William Golding A Legyek Ura filmes adaptációiról
A kultikus regény filmváltozatai nem mindig nyerték el a szerző tetszését.

A hírek szerint Guadagnino – Marco Morabito producer társával egyetemben – jelenleg tárgyalásokat folytat a Warner Bros’ stúdióval, mely egyébként már 2017 óta tervezi, hogy ismét képernyőre viszi a klasszikust. A korábbi elképzelést, miszerint a lakatlan szigeten túlélni próbáló fiúcsoportot lányokra cserélnék, bennfentes források alapján elvetették. Az Oscar-jelölt Guadagnino feldolgozása a tervek szerint egy kis kortárs csavart leszámítva hű maradna a szöveghez – kíváncsian várjuk!

Forrás: Variety

A Legyek Ura

A Legyek Ura

William Golding
Európa Könyvkiadó, 2017.11.24.
Golding a második világháborúban szerzett tapasztalatait felhasználva a tudata, a lelke, a zsigerei mélyén megbújó ősi, vad ösztönökre ráébredő és az atomháború árnyékában élő ember félelmeit jeleníti meg példázatában vagy mítoszregényében: egy hátborzongatóan izgalmas és kegyetlen történetben, melynek hősei tíz-tizenkét éves angol fiúk.