Nincs engedélyezve a javascript.
lapful_ikon-1.png
Carta TEEN Kiadó
2022. május 11.
Varázslatos újdonság a kis boszorkányoknak!

Varázslatos újdonság a kis boszorkányoknak!

Könyvajánló

Mi lehet rosszabb annál, ha a szüleid úgy döntenek, hogy a régi életüket és barátaikat hátrahagyva egy isten háta mögötti kis faluba költöznek, egy ocsmány, romos házba, ráadásul téged is magukkal rángatnak?

Számos történet által tudjuk, hogy varázslat és mágia szinte mindenhol körülöttünk van, vannak azonban olyan helyek, ahol ezek a különös erők mindennél erőteljesebbek. Ilyen hely Moonville is, a rozoga kis falu, ahol fura emberek élnek, akik fura históriákról pletykálnak maguk között. Az újrakezdés sosem egyszerű, pláne nem úgy, ha egy ilyen borzasztó és furcsa helyen kell megtenni, és ráadásul teljesen egyedül! Na jó, Anna azért nincs teljesen egyedül, hiszen melléje szegődik egy kedves cica, aki viszont macska lévén rejtélyesen el-eltűnik, ki tudja, hová…

Valóban annyira szörnyű hely Moonville, mint amilyennek Anna első látásra gondolja, vagy inkább egy érdekes, izgalmakkal, misztikumokkal és néha bonyodalmakkal teli település? Az például elég nagy bonyodalom, ha a városban egy szárnyas röfikornis garázdálkodik csillámporos kakikupacokat hagyva mindenfelé, és egy lila csápos splugelt sem túl egyszerű a fürdőkádban rejtegetni, Oliver Darkról meg aztán ne is beszéljünk…

Pedro Manas spanyol gyermekkönyvíró akart taxis, festő, orvos és újságíró is lenni, mielőtt a gyermekkori kedvenc időtöltése a filológia felé húzta, az egyetemen pedig ontani kezdte magából a történeteket. Elnyerte a spanyol gyermekirodalom legrangosabb díjait, a többek közt kínaira és koreaira lefordított versei és történetei sorába pedig beállt a magyar is, hiszen A Telihold klub már meg is érkezett a könyvesboltok polcaira a CartaTeen Kiadó gondozásában, telis-tele David Sierra Listón csodás, eredeti illusztrációval.

Anna Kadabra 1.
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Anna Kadabra 1.

Telihold klub

Pedro Manas
Carta TEEN Kiadó
Anna Kadabra
Anna teljesen ki van akadva. Búcsút kell vennie otthonától, iskolájától, szeretett városától csak azért, mert a szülei úgy döntöttek, Moonville-be költöznek - egy poros kis faluba, amit boszorkányokról és mágiáról keringő legendák szőnek körül. Már csak ez hiányzott…

Anna Kadabra varázslatosan izgalmas és mókás életéről pedig nemsokára nemcsak egy, hanem egyszerre négy könyvet is olvashatnak a feltörekvő kis mágusok és boszorkányok!

Anna Kadabra 2.
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Anna Kadabra 2.

Szárnyas probléma

Pedro Manas
Carta TEEN Kiadó, 2022.06.22.
Anna Kadabra
Moonville-ben mindig különös dolgok történnek, de amikor csillámporos kakikupac csúfítja el a város híres boszorkányvadászának szobrát, az még Annát és barátait is meglepi. A boszorkányvadász dédunokája, Oliver, bosszút esküszik.
Anna Kadabra 3.
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Anna Kadabra 3.

Szörnyeteg a fürdőkádban

Pedro Manas
Carta TEEN Kiadó, 2022.
Anna Kadabra
Moonville-ben hőség tombol, mindenkiről szakad a víz. A kis boszorkányok úgy döntenek, lehűtik magukat a közeli Szörnylápban. Csakhogy a kis tó környéke megdöbbentően rendetlen: úgy tűnik, Moonville összes polgára itt szabadul meg a szemetétől.
Anna Kadabra 4.
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Anna Kadabra 4.

Éjféli buli

Pedro Manas
Carta TEEN Kiadó, 2023.06.01.
Anna Kadabra
Moonville-ben a halloween különleges alkalom: ilyenkor ünneplik a varázslények erőiket. Anna bulit akar rendezni barátainak, de a szülei csak azzal a feltétellel engedélyezik az összejövetelt, ha elhívja az ÖSSZES osztálytársát. Így van: Oliver Darkot és a boszorkányvadászokat is. Mi fog ebből kisülni?