Nincs engedélyezve a javascript.
A kegyelem ára
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 999.-
Korábbi ár:
2 399.-
Eredeti ár:
3 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Az igaz történetet feldolgozó A kegyelem ára megmutatja, milyen előítéletek torzítják el máig az igazságszolgáltatás rendszerét, és hogy a törvény előtti egyenlőség jogára a világ leggazdagabb országában is születni kell. A könyvből 2019-ben nagy sikerű film készült azonos címmel.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Bryan Stevenson elkötelezetten küzd az igazságért és egyenlőségért. Rendkívül inspiráló volt számomra is.

John Legend

„Inspiráló… a stílus, a tartalom, a letisztultság… Stevenson nem csak jó ügyvéd, de tehetséges író és elbeszélő is.”

The Washington Post

„Annyira szívszorító és erőteljes, amennyire egy könyv csak lehet a halálbüntetésről.”

The Financial Times

„Egy érzéki beszámoló az igazságot megkerülő, a szegényeket és hátrányos helyzetűeket embertelenül büntető nemzetünkről.”

Booklist

„Bryan Stevenson Amerika fiatal Nelson Mandelája. Fantasztikus ügyvéd, aki bátran és reménytelien küzd az igazságosságért/egyenlőségért, ami mindenkit megillet.

Desmond Tutu, irodalmi Nobel-díjazott

„Nem kell nagyon sokáig olvasnunk a könyvet, hogy a ki akarjunk állni az ügyvéd elvei mellett. A könyv üzenete, hogy a gonosz legyőzhető, van lehetőség a változásra.

Ted Conover, a The New York Times könyvajánlója

„Szavakkal nem tudom kifejezni, hogy milyen lenyűgöző ez a könyv! Az egyetlen, amit mondhatok: Olvasd el!”

Olvasói vélemény (Goodreads)

„Rendkívül rémisztő és szívbemarkoló… Sokszor félre kellett tennem a könyvet, hogy megértsem a rengeteg összefüggést.

Olvasói vélemény (Goodreads)

„Bryan Stevenson az egyik személyes hősöm, talán az igazságosság leginspirálóbb és legbefolyásosabb alakja ma.

Michelle Alexander, író

„Szenvedélyes leírása annak, ahogyan nemzetünk akadályozza az igazságszolgáltatást, és embertelenül bünteti a szegényeket és a hátrányos helyzetűeket.”

Booklist

„A társadalmi igazságosság élvonalából származik korunk egyik legsürgetőbb hangja. Bryan Stevenson a modern kori Atticus Finch, aki a halálra ítélt emberek megváltásán keresztül az országot is igyekezett megváltani. Ez egy nagy erejű, bátor könyv.”

Isabel Wilkerson, író

„Lehet, hogy az olyan szavak, mint a fontos és a sürgető már elvesztették az erejüket a túlhasználatuk miatt, de ez a könyv visszahozza a jelentésüket, az emberiség iránti reménnyel együtt.”

Tracy Kidder, Pulitzer-díjas író

„Fájdalmas, megindító, és dühítő emlékirat… Bryan Stevenson talán tényleg Amerika Nelson Mandelája. Évtizedekig küzdött bírókkal, ügyészekkel, és rendőrökkel az elszegényedettekért, a feketékért, vagy olyanokért, akik mindkét csoportba beletartoznak… Az igazságtalanságot nem könnyű észrevenni, amikor nem minket érint: ez segít megérteni a saját generációnk nyilvánvaló igazságtalanságait. Fel kell ébrednünk. És ezért van a mi országunknak is szüksége egy Mandelára. "

Nicholas Kristof, The New York Times

„Ugyanolyan magával ragadó olvasni, mint bármilyen jogi thrillert; és ami a mérlegen van, az nem kevesebb mint egy nemzet lelke.”

Desmond Tutu, Nobel-békedíjas emberjogi aktivista

„Érzelmileg mélyreható, kihagyhatatlan olvasmány”

Kirkus Reviews

Leírás a könyvről
Az 1980-as évek végén Bryan Stevenson, a fiatal, Harvardon végzett ügyvéd Alabama államba, a halálra ítéltek földjére utazik, ahol a legmagasabb az egy főre eső halálbüntetések száma egész Amerikában. Hamar rájön, hogy a halálsorokat megtöltő elítéltek között rengeteg a szegény fekete, akiknek esélyük sem volt a tisztességes tárgyalásra és a jómódú embereknek kijáró jogi segítségre. Hiába telt el több évtized, Alabamában alig változott valami a faji egyenlőtlenség témáját megörökítő klasszikus regény, a Ne bántsátok a feketerigót! óta. Az ügyvéd megismeri az egy fehér lány megölése miatt a halálsoron ülő Walter McMilliant, akit döbbenetére egyetlen, meglehetősen zavaros tanúvallomás alapján ítéltek el alig másfél napos tárgyalás után. Az alibivel rendelkező és büntetlen előéletű fekete férfinak egyetlen bűne van: korábban egy fehér nővel folytatott viszonyt. A fiatal ügyvéd perújrafelvételt akar, de akármerre fordul, sziklaszilárd falakba ütközik. Őt azonban nem lehet eltántorítani.
Az igaz történetet feldolgozó A kegyelem ára megmutatja, milyen előítéletek torzítják el máig az igazságszolgáltatás rendszerét, és hogy a törvény előtti egyenlőség jogára a világ leggazdagabb országában is születni kell. A könyvből 2019-ben nagy sikerű film készült azonos címmel.
„Épp annyira mélyen megindító mű, mint a Ne bántsátok a feketerigót! Perzselő vádirat az amerikai igazságszolgáltatás ellen, és felemelő hitvallás a védtelenekért vívott harcban rejlő megváltásról.”
(The New York Review of Books)
Adatok
Raktári kód:
800757
EAN:
9789634479543
Eredeti megnevezés:
Just Mercy - A Story of Justice and Redemption
Megjelenés:
2021.10.08.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
368
Méret [mm]:
135 x 208 x 32
Tömeg [g]:
390
Hozzászólások
 

Szerző

Bryan Stevenson
Bryan Stevenson
Bryan Stevenson korunk egyik legbefolyásosabb pro bono ügyvédje, aki arra tette fel az életét, hogy segít a szegényeken, a bebörtönzötteken és az elítélteken. Az általa alapított Equal Justice Initiative (Egyenlő Igazságért Kezdeményezés) szervezet jogi segítséget nyújt mindazoknak, akiket Alabama államban halálra ítéltek. Az EJI-nek köszönhetően több mint 135 halálraítélt és több száz elítélt ügyét tárgyalták újra, enyhítették büntetésüket vagy mentették fel őket.