Nincs engedélyezve a javascript.
Lazar asszonyai
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
1 499.-
Eredeti ár:
1 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Marina Sztyepnova 1971-ben született Oroszországban. Kritikusai szerint úgy ír, mintha LjudmilaUlickaja lánya és a nagy klasszikus orosz szerzők kései utóda lenne. A Lazar asszonyai megjelenésekor bombaként robbant, azonnal a bestsellerlisták élére került, mindegyik nagy orosz irodalmi díjra jelölték, és 2012-ben elnyerte az orosz Nagy Könyv díjat.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Annyira erőteljes és magával ragadó, olyan gyönyörű és szomorú, mégis reményteli. Imádtam az egészet, az első oldaltól az utolsóig.”

Leva Žilionienė, goodreads.com

„Gyönyörűen, elegánsan megírt. A karakterek annyira tele vannak élettel, hogy lehetetlen nem együtt érezni szenvedéseikkel, ahogy próbálnak szeretetre és boldogságra találni.

Nelli, goodreads.com

„Majdnem 24 óra alatt fejeztem be ezt a könyvet, mert egyszerűen nem tudtam letenni. Most sajnálom, hogy ennyire siettem vele, mert feloszthattam volna részletekre, hogy tovább élvezzem…”

Caro the Helmet Lady, goodreads.com

„És hitem a modern orosz irodalomban visszatért. Ilyen egyszerűen…”

Rebecka, goodreads.com

„Nagyon élveztem ezt a könyvet: remek családregény, bárkinek ajánlom, aki a modern orosz irodalom egy jó példáját keresi.”

Veronika Sokolova, goodreads.com

Leírás a könyvről
Marina Sztyepnova 1971-ben született Oroszországban. Kritikusai szerint úgy ír, mintha LjudmilaUlickaja lánya és a nagy klasszikus orosz szerzők kései utóda lenne. A Lazar asszonyai megjelenésekor bombaként robbant, azonnal a bestsellerlisták élére került, mindegyik nagy orosz irodalmi díjra jelölték, és 2012-ben elnyerte az orosz Nagy Könyv díjat. Azóta huszonhat nyelven olvasható, és készül a filmváltozat is. A Tolsztoj-díjat a legszebb orosz prózaíró hagyományok folytatásával érdemelte ki. Lazar Lindt, a zseniális, zsidó származású fizikus éppen 1900-ban született, és valamikor a kilencvenes évek elején hal meg, hosszú élete során csak a tudomány érdekli… meg a nők. Forradalom, sztálinizmus, terror, háború, kísérleti atomrobbantások, az értelmiség kínjai mindezt három különös sorsú nő (az orosz lelket megtestesítő Maruszja, a férjét gyűlölő fiatal Galina és a melegségre vágyó Linocska) szemszögéből követhetjük. Igazi nagyregényt kapunk, mely szakmai és közönségsikerét annak köszönheti, hogy női sorsokat ilyen érzékenyen és beleéléssel talán senki más nem ábrázolt még a mai orosz irodalomban.
Adatok
Raktári kód:
801825
EAN:
9789635045280
Megjelenés:
2021.11.15.
Kötésmód:
x - kartonált
Oldalszám:
528
Méret [mm]:
110 x 180 x 33
Tömeg [g]:
290
Hozzászólások
 

Szerző

Marina Sztyepnova
Marina Sztyepnova
Marina Sztyepnova 1971-ben született, Moszkvában él, lapszerkesztő, műfordító, író, nemzetközileg jegyzett regények alkotója. 2005-ben jelent meg első regénye A sebész címen, amely komoly sikert aratott. A 2011-ben publikált Lazar asszonyai már bombaként robbant, azonnal az eladási listák élére került (magyarul szintén az Európa Könyvkiadónál jött ki), minden nagy orosz irodalmi díjra jelölték, világnyelveken adták ki, új sztár született.