Nincs engedélyezve a javascript.
A Mercury Pictures bemutatja
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 199.-
Eredeti ár:
5 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A Mercury Pictures bemutatja hőse, Maria Lagana különleges, okos nő, aki Mussolini Olaszországából menekült Los Angelesbe, és a negyvenes évek Hollywoodjában próbál nemcsak érvényesülni, de boldogulni is. Egy időtlen történet szerelemről, hazugságról és önfeláldozásról.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Anthony Marra új regénye csupa humor és bölcsesség. Nagystílű, mint egy szuperfilm, és közben mégis finom részletekkel ábrázolja az emberi szív működését.

Celeste Ng, a Kis tüzek mindenütt szerzője

„Marra az irodalmi ranglétra legfelső fokára ért.”

Booklist

„Az olvasó röhög, azután sóhajt, azután sír. Különleges olvasmány.”

Luis Alberto Urrea, A bukott angyalok háza szerzője

„Anthony Marra határtalanul tehetséges. Csúcs történész, pengeéles társadalomkritikus, mélyen érzékeny pszichológus, kirobbanó formájú humorista – és mindezt egyszerre nyújtja… Új könyve kivételesen élvezetes olvasnivaló: agyafúrtan okos és melankolikus, állati humoros és őszinte érzelemmel teli.”

Nathan Hill, a Nix szerzője

„Okos, érzelmes és ravaszul humoros. Olyan erőteljes és tágas, amilyennek egy nagyregénynek lennie kell, de közben a bizalmas beszélgetések apró rezdüléseire is nagyon odafigyel.

Sara Nović, a True Biz szerzője

„Ez a regény igazi varázslat: emberközeli és nagyívű, érzelmes és szellemes: régóta nem olvastam ilyen vicces és ilyen megható könyvet.

Jess Walter, a Szép romok szerzője

„Olyan gazdag és csodákkal teli regény, annyi eleganciával és szellemességgel van megírva, hogy csupán egy szóval jellemezhetjük a szerzőt: zseni.”

Sally Mann, a Hold Still szerzője

Leírás a könyvről
A Mercury Pictures bemutatja hőse, Maria Lagana különleges, okos nő, aki Mussolini Olaszországából menekült Los Angelesbe, és a negyvenes évek Hollywoodjában próbál nemcsak érvényesülni, de boldogulni is. Egy időtlen történet szerelemről, hazugságról és önfeláldozásról.

1940-et írunk, Maria huszonnyolc éves, és a csőd szélén álló, a hollywoodi óriások árnyékában éppen csak vegetáló Mercury Pictures filmstúdió második embere. Tizenöt évvel korábban érkezett Amerikába az édesanyjával. Azért kellett elhagyniuk Olaszországot, mert az apját, aki Mussolini előtt jól menő ügyvéd volt Rómában, rendszerellenes tevékenység miatt Calabriába száműzte a fasiszta hatalom.
Amerika belép a háborúba, Hollywoodot, a filmstúdiókat elárasztják az európai menekültek. Azért elég furcsa világ ez: modernista költők próbálnak B filmekhez forgatókönyvet írni, egykor ünnepelt építészek díszletmakettekkel bíbelődnek, a menekült színészek pedig épp azokat a gonoszokat keltik életre, akik miatt el kellett hagyniuk a hazájukat.
Maria ebben az őrületben él, dolgozik, szeret, és mégis egy darabka épített Rómában, egy díszlet piazzán érzi magát a legotthonosabban a stúdióban és egész Amerikában…
Azután véget ér a háború… Talán helyre kerülnek a dolgok. Maria talán megbékül magával, az anyjával és talán az apja hiányával is… Az élet megy, zakatol tovább. Talán új dolgok kezdődnek. Talán…
A szerző számtalan, egymásnak gyakran ellentmondó, szélsőséges hangulat, érzés, indulat között jár-kel otthonos könnyedséggel, az olvasó pedig önfeledt örömmel követi, mert úgy érzi, hogy egy szívet-lelket gyönyörködtető, színes szélesvásznú kaland részese lehet.


Fordította: Dési András György
Adatok
Raktári kód:
803074
EAN:
9789635048175
Eredeti megnevezés:
Mercury Pictures Presents
Megjelenés:
2023.09.24.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
424
Méret [mm]:
152 x 230 x 27
Tömeg [g]:
530
Hozzászólások
 

Szerző

Anthony Marra
Anthony Marra
ANTHONY MARRA (1984–) a The New York Times bestsellerlistájára is felkerült The Tsar of Love and Techno (A szerelem és a techno cárja), valamint A Constellation of Vital Phenomena (Az életjelenségek valamiféle együttállása) című regények szerzője. Ez utóbbi szerepelt a Nemzeti Könyvdíjra esélyes művek hosszú listáján, illetve elnyerte a Könyvkritikusok Körének John Leonard-díját és fikciós kategóriában az Anisfield-Wolf-könyvdíjat.