Nincs engedélyezve a javascript.
Világvégi barátaink
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 124.-
Eredeti ár:
5 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Régi barátok és új ismerősök gyűlnek össze New York állam dombvidékén, hogy távol a nagyvárostól átvészeljék a tomboló világjárványt. A hat hónapnyi bezártság alatt szerelmek és futó viszonyok születnek, bejáratott kapcsolatok kerülnek kátyúba, és felszínre tör egy régi árulás, ami alapjaiban rengeti meg a kipróbált barátságokat.
Leírás a könyvről
Régi barátok és új ismerősök gyűlnek össze New York állam dombvidékén, hogy távol a nagyvárostól átvészeljék a tomboló világjárványt. A hat hónapnyi bezártság alatt szerelmek és futó viszonyok születnek, bejáratott kapcsolatok kerülnek kátyúba, és felszínre tör egy régi árulás, ami alapjaiban rengeti meg a kipróbált barátságokat. A háttérben pedig ott kavarog a kortárs Amerika megannyi problémája, rasszizmus és rendőri atrocitások, tüntetések és idegengyűlölet, miközben újra és újra felbukkan egy fenyegető fekete pick-up a ház előtt, hogy arctalan tulajdonosa szemmel tartsa ezt a különös kompániát.

Mert igen rendhagyó társaság ez: az üdülőtelep tulajdonosa a Szovjetunióból érkezett emigráns, aki íróként alapozta meg egzisztenciáját új hazájában, pszichiáter felesége szintén orosz bevándorló, és közösen nevelik egy kínai árvaházból adoptált, koraérett gyermeküket, aki egy koreai fiúcsapat elvakult rajongója. A vendégek között találunk egy gyorsétteremben dolgozó indiai adjunktust, egy piperkőc világpolgárt, aki remekül főz, egy igen sikeres koreai appfejlesztőt, akinek találmánya képes megjósolni a szerelmet, egy esszéket író déli tehetséget, a vágy titokzatos tárgyát és a Színészt, akit a fél világ istenít. A Szovjetunióban született amerikai Gary Shteyngart regénye remekül ötvözi a krimik feszültségét a humorral és mélységes empátiával: megtudjuk belőle, milyen a mai bevándorlók élete Amerika sokszínű tégelyében, ahol nem mindig boldogságból fonják a kerítést.

A Világvégi barátaink-at a The New York Times és számos fontos fórum 2021 legfontosabb regényének nevezte. Az Abszurdisztán és a nagy sikerű Orosz rulett kezdőknek szerzője most sem okoz csalódást a magyar olvasóknak.Fordította: Sóvágó Katalin
Adatok
Raktári kód:
802216
EAN:
9789635047796
Eredeti megnevezés:
Our Country Friends
Megjelenés:
2023.09.15.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
392
Méret [mm]:
152 x 230 x 31
Tömeg [g]:
490
Hozzászólások
 

Szerző

Gary Shteyngart
Gary Shteyngart
Hétévesen vándorolt ki orosz zsidó családjával az Egyesült Államokba, ahol az emigráció élményeit feldolgozva az egyik legfigyelemreméltóbb íróvá lépett elő. Öt regény és egy memoár szerzője, ezek közül az Orosz rulett kezdőknek és az Abszurdisztán már a magyar olvasók körében is sikert aratott. Jellemzően szatirikus hangvételű műveit számos díjjal ismerték el, és többnyire az év legjelentősebb könyvei között említik a mértékadó irodalmi fórumok. A The New Yorker magazin a húsz legfontosabb negyven alatti szerző közé választotta.