Nincs engedélyezve a javascript.
Az utolsó királyság
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az utolsó királyság

Angolszász históriák 1.

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 250.-
Eredeti ár:
4 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A vad északi tenger partján álló Bebbanburgot az idők kezdete óta az Uhtredek háza uralja. A zord erőd Lord Uhtred másodszülött fia, az ifjú Osbert otthona, ám Krisztus után 866 egyik gyönyörű reggelén a távolban feltűnő sárkányhajó mindent megváltoztat; a félelmetes viking had elől nincs menekvés.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Mámorító… Izgalmas…. Cornwell a változás nyugtalanságát és a kihalás melankóliáját úgy közvetíti, ahogy kevés történelmiregény-írónak sikerül.”

The Washington Post Book World

„Elragadó… „Nagy Alfréd kétségbeesett, hősies küzdelme a legyőzhetetlennek tűnő vikingek ellen.”

Wall Street Journal

„Cornwelltől még az általában komor kilencedik század is pokoli szórakozásnak tűnik.”

Kirkus Reviews

„Erősen ajánlott… Egy újabb nagyszerű történelmi sorozat van készülőben.”

Library Journal

„Mesteri… egy ellenállhatatlan, hősies kaland. Cornwell dicséretet érdemel elbűvölő narratív finomsága és hiteles történelmi részletei miatt.”

Booklist

Leírás a könyvről
A vad északi tenger partján álló Bebbanburgot az idők kezdete óta az Uhtredek háza uralja. A zord erőd Lord Uhtred másodszülött fia, az ifjú Osbert otthona, ám Krisztus után 866 egyik gyönyörű reggelén a távolban feltűnő sárkányhajó mindent megváltoztat; a félelmetes viking had elől nincs menekvés. A tízéves fiú először a bátyját és a nevét (elvégre Bebbanburg mindenkori örökösének az Uhtred név dukál), majd apját, végül pedig nagybátyja mesterkedése nyomán örökségét is elveszíti.
A dán fogságba került Uhtredet Jarl Ragnar és családja neveli fel, és ifjú vikingként csatlakozik az utolsó angolszász királyság, Wessex elleni hadjárathoz. Alfréd, Wessex ájtatos és betegeskedő királya azonban nem adja könnyen magát. A félelmetes harcossá érett Uhtrednek választania kell: a szívét és a viking szabadság útját követi, vagy a vér szavára hallgat? Döntése pedig nemcsak az utolsó királyság, hanem az egész sziget sorsát eldöntheti…

Bernard Cornwell monumentális Angolszász históriák-sorozata Anglia születése és a viking háborúk korába visz el minket. A könyvsorozatból a BBC és a Netflix készített nagy sikerű tévéadaptációt Az utolsó királyság címmel, amelyet Magyarországon forgattak.

„Mint a Trónok harca, csak a valóságban.”
Observer
Adatok
Raktári kód:
801743
EAN:
9789635822102
Eredeti megnevezés:
The Last Kingdom
Megjelenés:
2021.11.15.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
368
Méret [mm]:
135 x 208 x 30
Tömeg [g]:
340
Hozzászólások
 

Szerző

bernardcornwell.jpg
Bernard Cornwell
A legnevesebb kortárs brit történelmi regény íróként számon tartott Bernard Cornwell 1944-ben született Londonban. Regényeit gondos kutatómunka, árnyalt karakterek és fordulatos történetszövés jellemzik, legyen szó akár a Napóleoni-háborúk idején játszódó Sharpe könyvekről, a 100 éves háború világát életre keltő Grál küldetés sorozatról,avagy az olvasókat a viking kori Angliába elkalauzoló Angolszász históriákról.