Nincs engedélyezve a javascript.
Nem lesz jobb.

Nem lesz jobb.

Utazás a Habsburg Birodalomban és az Európai Unióban

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 749.-
Eredeti ár:
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Tér- és időbeli kalandozásai révén történelemkönyvekből kimaradt részletekkel és perspektívákkal gazdagítja tudásunkat, hozzásegítve, hogy sokkal árnyaltabban lássuk a ma Európáját, s benne saját magunkat - mindehhez a könyv megjelenését követően kitört orosz-ukrán háború történései adnak vészterhes felhangot.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Bécs vagy Brüsszel? Caroline de Gruyter lenyűgöző utazáson kalauzol el bennünket Európán keresztül. Elfeledett történeteket elevenítve fel, melyek manapság ismét rendkívül aktuálisak.

Geert Mak holland történész, esszéista, újságíró

Leírás a könyvről
Az európaiak egyfolytában arra panaszkodnak, mennyire megosztott, nehézkes és erőtlen az Európai Unió. Ha történelmileg jobban utánanézünk, pont, mint egykoron a Habsburg Birodalom - az időhúzás, a konfliktuskerülés, a reformok véget nem érő csiszolgatása, a rút kompromisszumok elfogadása mind kormányzati stratégiájuk kulcsfontosságú összetevője volt. Ekként sikerült az egymást követő császároknak mintegy hatszáz éven keresztül továbbevickélniük, egy fedél alatt tartva megannyi nemzetet, nyelvcsoportot és kultúrát.
Caroline de Gruyter Európa-szakértő újságíró Bécsben, Budapesten, Triesztben, Oslóban, Londonban és Brüsszelben ered a Habsburg Birodalom és az Európai Unió működésbeli hasonlóságainak és különbözőségeinek nyomába. Császári leszármazottakkal ebédel, elámul egy magyar nagykövet könnyein, egy ukrán hetman-utód szalonjában élvezi egy Brahms-koncert szépségeit, cseh arisztokratákkal és brüsszeli eurokratákkal kávézik, Habsburg bútorraktárakba éppúgy bejáratos, mint a Hofburg barokk báltermeibe, vagy az Unió bürokratikus intézményeibe. Tér- és időbeli kalandozásai révén történelemkönyvekből kimaradt részletekkel és perspektívákkal gazdagítja tudásunkat, hozzásegítve, hogy sokkal árnyaltabban lássuk a ma Európáját, s benne saját magunkat - mindehhez a könyv megjelenését követően kitört orosz-ukrán háború történései adnak vészterhes felhangot.


Fordította: Ács Petra, Bérczes Tibor, Balogh Tamás
Adatok
Raktári kód:
802537
EAN:
9789635048120
Eredeti megnevezés:
Beter wordt het niet. Een reis door het Habsburgse Rijk en de Europese Unie
Megjelenés:
2023.09.15.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
296
Méret [mm]:
142 x 197 x 27
Tömeg [g]:
320
Hozzászólások
 

Szerző

Caroline de Gruyter
Caroline de Gruyter
Caroline de Gruyter (1963) holland újságíró, egyetemi oktató Brüsszelben. Az NRC Handelsblad vezető holland napilap európai ügyekért felelős tudósítója és rovatvezetője, valamint a Foreign Policy, az EUobserver és a De Standaard állandó munkatársa. 2013-ban politikai tudósításaiért megkapta a rangos Anne Vondeling-díjat; 2015-ben a legjobb holland rovatvezetőnek járó Heldring-díjat, 2016-ban elnyerte a tekintélyes Prix du Mérite Européen-, 2017-ben az „EuroNederlander”-díjat.