Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. június 28.
A halál vége az év legjobb sci-fi könyvei között az SFF Vektor szerint

A halál vége az év legjobb sci-fi könyvei között az SFF Vektor szerint

A könyves világ hírei

Az SFF Vektor egy, a Moly.hu felhasználói által indított kezdeményezés, aminek a célja, hogy kiemelje a legjobb sci-fi és fantasykönyveket az éves megjelenések közül. A 2019-es Év Science Fiction Könyveit tartalmazó listán szerepel Cixin Liu Háromtest-trilógiájának befejező része, A halál vége.


„A végéhez érkezett a kínai Cixin Liu (oldalszámát és történetét tekintve is) egyre grandiózusabb trilógiája. Az emberek és az idegen trisolarisiak halálos szembenállása eddig is váratlan fordulatokkal bővelkedett, de a végkifejlet minden eddiginél lehengerlőbb irányokat vesz. Miközben megismerjük a távoli jövő emberiségét és a fajunk előtt álló akadályokat, a szerző a modern fizika olyan mélységeibe vezeti az olvasót, ahonnan már talán nem is látszik az emberi értelem fénye, csak a rideg törvényszerűségek és kegyetlen szabályok – amik elől nincs menekvés. Liu bemutatja a galaktikus sötét erdőt, aminek lakói, a különböző intelligens lények mind halálos fenyegetést jelentenek egymásra. Komor, mégis izgalmas regény, ami végül talán még reménnyel is kecsegtet. Méltó lezárása egy világsikerű sorozatnak.


Az első kötet kissé esetlen újító szándékától a második rész szabatos profizmussal felépített maximalizmusán át Cixin Liu eljutott oda, ahol én az igazzy SF irodalmat keresem: a kozmikus perspektívák fejbevágóan idegen, ugyanakkor lenyűgözően eredeti tartományába.”


Noro értékelése a Molyon.


A halál vége
Kiadóvezetőnk kedvence

A halál vége

A háromtest-trilógia 3/3

Cixin Liu
Európa Könyvkiadó, 2020.12.04.
Háromtest-trilógia
Az emberiséget túlzottan magabiztossá és felfuvalkodottá teszi már a győzelem előérzete is. Pedig ha sikerülne végre együttműködnie a két civilizációnak, akkor talán újra lehetne írni a történelmet, mely nem a múltunk, nem a jelenünk, és nem is a jövőnk. „Ha az új univerzum valóban megszületik, számos, palackba zárt üzenet sodródik majd benne.
A Háromtest-probléma

A Háromtest-probléma

(E-könyv)
Cixin Liu
A sötét erdő

A sötét erdő

(E-könyv)

A háromtest-trilógia 2.

Cixin Liu
A halál vége

A halál vége

(E-könyv)

A háromtest-trilógia 3.

Cixin Liu