Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. november 4.
Csodálatos új borítókkal érkezik Christopher Paolini világhírű Eragon-sorozata

Csodálatos új borítókkal érkezik Christopher Paolini világhírű Eragon-sorozata

2003 őszén a The New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve tört az élre az amerikai, akkor még kamasz Christopher Paolini fantasyregénye, az Eragon, amelyért azóta is töretlenül rajonganak az olvasók. A könyvből film is készült, amit Magyarországon 2006-ban mutattak be a mozikban.

Paolini később tetralógiává bővítette a történetet, melynek részei: Eragon, Elsőszülött, Bisingr, Örökség.

Az Örökség-ciklusnak is nevezett sorozat a fiatal fiú, Eragon felnőtté válását és a szabadságért vívott küzdelmét mutatja be. A történet egy kitalált világban, Alagaësiában játszódik, ahol a zsarnok király, Galbatorix uralkodik. Eragon és sárkánya, Saphira a lázadó vardenekkel, a tündékkel és a törpékkel vállvetve veszik fel a harcot a király ellen, és próbálják feltámasztani a Sárkánylovasok rendjét.

Az Európa Könyvkiadónál idén karácsonyra új borítókkal érkezik a teljes Eragon-sorozat, sőt, Christopher Paolini egy vadonatúj, ugyancsak Alagaësia világában játszódó kötete is megjelenik A villa, a boszorkány és a sárkány címmel.

ERAGON - Örökség

ERAGON - Örökség

avagy A Lelkek Sírboltja

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó
Örökség-ciklus
Kezdetben volt Eragon… És végül itt az Örökség.
Eragon, az Árnyékölő, a Sárkánylovas, csak egy szegény parasztfiú volt, amíg meg nem találta Saphira tojását. Miután a sárkány kikelt, élete alaposan megváltozott. Most már az egyetlen szabad sárkánylovasként neki kell szembeszállnia Galbatorix zsarnokságával és legyőzni a királyt, mert második esélyt nem kap a világ.
ERAGON - Brisingr

ERAGON - Brisingr

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó
Örökség-ciklus
Alig néhány hónapja, hogy Eragon kiejtette a „brisingr” szót, amely az ősi nyelven azt jelenti, tűz. Azóta megtanult a szavak segítségével varázslatot alkotni, és számtalan próbával is szembe kellett már néznie. A Birodalom ellen vívott ádáz és véres csatában az Égő Mezőkön, ahol Murtaghgal és Tövissel is megküzdött, sárkányával, Saphirával együtt kis híján odavesztek.
ERAGON - Elsőszülött

ERAGON - Elsőszülött

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó
Örökség-ciklus
Eragon és Saphira megvívta élete első nagy csatáját a törpék és vardenek oldalán a Birodalom kegyetlen ura, Galbatorix és az őt támogató urgalok ellen. Bár a csatát megnyerték, a harcnak nincs vége. A súlyos sérülést szenvedett Eragon és sárkánya Ellesmérába, a tündék országába utazik, hogy ott tökéletesítse tudását, és ily módon méltó legyen a Sárkánylovasok rendjéhez.
ERAGON - Sárkánylovas

ERAGON - Sárkánylovas

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó, 2019.10.31.
Örökség-ciklus
2003 őszén a New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve az élre tört egy amerikai kamasz fiú fantasyregénye, amelyért azóta is töretlenül rajonganak az olvasók, azóta már sikeres film is született belőle.
Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban.