A Mary Berryként híressé vált Mary Rosa Alleyne Hunning 1935-ben született Nagy-Britanniában. A nyolcvanas éveit taposó, ám roppant fiatalos sztárszakács és gasztronómiai műsorvezető bájos stílusával és minden konyhatündér számára hasznos praktikáival hatalmas népszerűségnek örvend mind nemzetközileg, mind pedig hazánkban. A tavalyi évben az angol királynő születésnapi kitüntetésével is elismert sztárséf Életem receptjei című, több mint 650 receptet tartalmazó szakácskönyve a 2020-as év egyik legsikeresebb kötete volt – nem is meglepő, hiszen a gyönyörűen illusztrált, egyszerűen beszerezhető alapanyagokat és lerövidített munkafolyamatokat tartalmazó gyűjteményben mindenki talál a tapasztalatához és idejéhez illő fogásokat.
Most pedig előrendelhetővé vált a szerző legújabb kötete, a Mary Berry vendégváró fogásai! Ebből a kötetből megtudhatjuk, mivel vendégeli meg családját és barátait Mary az év jeles ünnepein és összejövetelein. Az általános érvényű útmutatók és szakértői tanácsok segítségével igazán finom ételeket készíthetünk asztal mellett elköltött vacsorákra és ebédekre, koktélpartikra és svédasztalos fogadásokra egyaránt, a vendégek számától függetlenül.
Mary Berry szokásához híven az előre elkészíthető ételekkel, a receptek egyszerűsítésével és a divatos tálalással kapcsolatos, jól bevált tippjeit is megosztja az olvasóval. Hiszen a legfontosabb, hogy a vendéglátás annak is stresszmentes és élvezetes legyen, aki a menüsort készíti!
„Az élet túl rövid ahhoz, hogy magunk csináljuk a leveles tésztánkat. Így is több katasztrofális süteményt sütöttem, mint amennyi meleg ételt tettem az asztalra. Ha tudod, csökkenteni kell a rizikót. És ez igaz az élet minden területére, fő a lazaság.” (Mary Berry)