Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. február 22.
„Ez a könyv szerintem lapokba zárt boldogság…”

„Ez a könyv szerintem lapokba zárt boldogság…”

Interjú

Muszula Tímea Budapest egyik legismertebb vállalkozója, több mint 10 éve nyitotta első virágüzletét. Az elmúlt egy évtizedben saját éttermet és cukrászdát is nyitott, valamint könyve is megjelent Szépségek és finomságok címmel – először 2016-ban, majd új kiadásban 2020-ban. A Laura Virág és a Cloē Home Studio megálmodója az első virágkötő volt Magyarországon, aki elengedte a klasszikus hosszúcsokros megoldásokat, és újhullámos virágüzletet hozott létre. A siker pedig nem sokat váratott magára: Tímea összesen közel 100 ezer követővel rendelkezik a közösségi médiában. Jelmondata:

„Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!”

Most pedig interjúnkban a Moobius olvasóinak mesél arról, ő hogyan csinálta.

A virágkötő szakmában igazi úttörőnek számítasz Magyarországon, hiszen az üzleted, a Laura Virág volt az első újhullámos virágüzlet Budapesten. Miért pont ezt választottad hivatásodnak, és mikor döntöttél úgy, hogy elhagyod a klasszikus hosszúcsokros vonalat?

Már kicsi gyerekként tudtam, hogy virágos akarok lenni. Csokrokat rajzoltam az óvodában is. Mindig szerettem kicsit mást csinálni, mint a megszokott, és igyekeztem egy stílust létrehozni, amit most már a Laura Virág képvisel.

A virágkötés mellett 2018-ban egy másik álmodat is megvalósítottad: megnyitottad a Cloē Home Studió-t, ami rövid időn belül kreatív közösségi térré fejlődött. Mesélj, kérlek, a Moobius olvasóinak erről!

16 éve vagyok vállalkozó. A virágüzlet mellett volt már éttermem és cukrászdám is. Rengeteg workshopot tartok, és szerettem volna egy olyan helyet, ahol ezeket „otthoni” környezetben tudom megtartani. Az új álom viszont egy kreatív kávézó-virágbolt volt. Így 2019-ben megnyitottam a Cloè Cafét – itt minden egyben van, amit képviselek: virágok, szépségek, finomságok, workshopok és rengeteg kreativitás.

Könyved, a Szépségek és finomságok igazi inspirációgyűjtemény nőknek a hétköznapok szépségeinek megtalálásához, lenyűgöző virágkölteményekkel és felejthetetlen receptekkel fűszerezve. Miért döntöttél úgy, hogy könyvet írsz?

Az első, magazinban való szereplésem óriási élmény volt. Nagyon büszkén vittem el a nagyszüleimnek, hiszen ők mindig támogattak mindenben. Egyszer felhívott a nagyapám, hogy megint elolvasta a könyvet, amiben benne vagyok… Nem értettem, mire gondol. Amikor elmentem hozzá, láttam, hogy az újságról beszél, és azt mondtam neki: „Papa, lesz egy könyv is!”

Kiknek ajánlod a könyved?

Mindenkinek, aki szereti a szépet! Minden oldalát úgy találtuk ki, hogy csak az átlapozása is boldogságot okozzon. Telis-tele van virágokkal, könnyen elkészíthető ételekkel, dekorációkkal, vendégváró ötletekkel. Ez a könyv szerintem lapokba zárt boldogság – a mai napig én is imádom lapozgatni.

Biztosak vagyunk benne, hogy ilyen szépérzékkel és tenni akarással a jövőre nézve is nagy terveid vannak. Ezek közül megosztasz esetleg az olvasókkal néhányat?

Rengeteg tervem és ötletem van a jövőre nézve! Szerintem nem titok, hogy gőzerővel dolgozunk a második könyvemen. Erről egyelőre csak annyit mondanék, hogy még ennél is több szépség és finomság lesz benne!

Szépségek és finomságok

Szépségek és finomságok

Muszula Tímea
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni - ez Muszula Tímea jelmondata, aki az elmúlt évek során először a hazai virágkötészetbe hozott új színt, majd szépérzéke, kreativitása és tenni akarása révén a gasztronómiában is marandandót alkotott.