Diana Gabaldon népszerű könyvsorozata, az Outlander alapján 2014-ben indult egy 8 évadosra tervezett sorozat. Theresa Carle-Sanders mesterszakács pedig a sorozatban szereplő ételeket gyűjtötte össze, és rendezte ebbe a csodás szakácskönyvbe. Ő alapította egyébként az outlanderkitchen.com weboldalt is.
„Ha eddig azt gondoltad, hogy a skót konyha csak zabkásából és haggisből áll, nyakon öntve egy jókora adag whiskyvel, akkor itt az Outlander – Az idegen konyhája, hogy bebizonyítsa, tévedsz.”
Entertainment Weekly
Mind a könyv- és a filmsorozat is hatalmas népszerűségnek örvend, ezért elengedhetetlen a teljes élményhez egy ilyen szakácskönyv. A receptek egyszerűen elkészíthetőek, az alapanyagok könnyen beszerezhetőek, és nagyszerű betekintést nyújtanak a skót, francia és az amerikai konyhába.
„Soha nem öntöttem még le serpenyőt sherryvel vagy brandyvel, és nem készítettem leveles tésztából sem vadkanagyarat, de már nagyon várom, hogy ezt tegyem! Ez a könyv nemcsak csodás Outlander-univerzumbeli receptekben gazdag, hanem egy igazi lakoma a léleknek is.”
Goodreads, olvasói vélemény
A könyvben több mint száz, Skócia ihlette recept található, amely az amatőr szakácsoknak sem jelent nagy kihívást. A könyvben számos utalás olvasható az eredeti regénysorozatban megjelenő ételekre, így egy igazán hiteles Outlander-élményt nyújt.
„Kötelező olvasmány Outlander-rajongóknak!”
Amazon, olvasói vélemény