Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
2021. március 5.
Kiadóvezetőnk tavaszköszöntő gondolatai

Kiadóvezetőnk tavaszköszöntő gondolatai

A könyves világ hírei

Rendhagyó március és rendhagyó húsvét vár ránk, írhatnám, de az elmúlt egy évben mintha ez vált volna a renddé: a karantén különböző fokozatai, az óvatos, kimért közeledés egymás felé, a felszabadult pillanatokat is megfertőző szorongás. Ám ezzel együtt is kétségkívül tavasz van, és kiadónkban a nehéz körülmények ellenére is egyre jobban pörög a munka. Elvégre az aktuális járványügyi helyzettől függetlenül egy biztos pont mindig akad: olvasni kell és olvasni jó.

Az előző hónapköszöntőmben már írtam több előkészületben lévő könyvünkről, most a sort egy olyan újdonsággal nyitnám, amelyet pár hét múlva, március közepén már a kezünkbe is vehetünk. A sürgősségi triage-ként dolgozó Baji Anikó Covid osztályon végzett munkáját megörökítő naplója óriási sikert aratott tavaly ősszel, mostani folytatásában pedig a kemény őszi és téli hónapokat tárja elénk. Remélhetőleg Ancsa naplója nemsokára kortörténeti dokumentummá nevesedik, és emberségéért, humoráért olvassuk majd.

Egy triage naplója 2.
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Egy triage naplója 2.

A második hullám

Baji Anikó
Alexandra Kiadó (A), 2021.
Koronavírus, COVID-19, világjárvány/pandémia, karantén, maszk, szkafander, távolságtartás, kijárási korlátozás, részleges vagy teljes lezárás (lockdown), PCR-teszt, szerológiai teszt, antigén gyorsteszt, alapbetegség, lélegeztetőgép, immunitás, nyájimmunitás, vakcina - erről szól az életünk a szinte egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozott világban.

Áldozatos munkájával és elképesztő állóképességével Baji Anikó valódi női példakép, és a következő hónapok során több fontos könyvünk foglalkozik a nők helyzetével és az előttük álló kihívásokkal. Kiley Reid Micsoda időkje 2020 egyik legzajosabb könyvsikere volt, nem véletlenül: az amerikai szerző debütáló regénye letehetetlen szatíra a társadalmi képmutatásról és a gyereknevelés és karrier dilemmájáról.

Micsoda idők
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Micsoda idők

Kiley Reid
Pioneer Books
Alix Chamberlain fehér, jómódú és sikeres; tudja, hogy mit akar, és meg is szerzi azt. Népszerű blogger, aki üzleti vállalkozását más nők önbizalmának növelésére építi. Emira Tucker fekete, megélhetési gondokkal küzd, és fogalma sincs, mit akar az élettől. Tanácstalanul sodródik, és amíg nincs más, gazdag fehér nők gyermekeire vigyáz, többek között Alixére is.

Mikki Kendall óriási visszhangot kiváltó Szemellenzős feminizmusa kemény kérdésekkel szembesíti az olvasókat: lehet, hogy a kortárs feminizmus tévúton jár, és minden sikere ellenére elfeledkezett valódi céljairól?

Szemellenzős feminizmus
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Szemellenzős feminizmus

Mikki Kendall
Pioneer Books, 2021.10.29.
Az óriási visszhangot kiváltó Szemellenzős feminizmus számot vet a modern feminizmus önigazoló mítoszaival, feltárja a kortárs nőjogi mozgalmat szétfeszítő ellentéteket, a faji, társadalmi és nemi különbségeket, és felteszi a kérdést: hogyan lehetnek a nők szolidárisak egymással, ha a köztük lévő kapcsolat is sokszor az elnyomásra épül?

Nancy Springer Enola Holmes sorozata könnyedebb szórakozást ígér, de Sherlock Holmes önfejű és zseniális húga nem véletlenül lett egy csapásra Magyarországon is az egyik kedvenc női főhős. Nagy örömömre szolgál, hogy a sorozat újabb részeit vehetitek nemsokára a kezetekbe.

Enola Holmes - A halálos virágcsokor esete
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Enola Holmes - A halálos virágcsokor esete

Nancy Springer
Carta TEEN Kiadó, 2021.
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Mindenki tudja, hogy dr. Watson Sherlock Holmes jobbkeze, így eltűnése óriási döbbenetet vált ki. Még magának Sherlocknak sincs fogalma arról, hol lehet hűséges barátja. Enola figyelmét felkelti a rejtélyes eset, de vannak egyéb gondjai is: bátyjai továbbra is keresik, és lelepleződése katasztrofális következményekkel járna.

Új női könyveinkről és bővülő hangoskönyv választékunkról a Glamour Instagram-oldalán beszélgetek majd élőben március 6-án este; mindenkit szeretettel várok!

Közben befejeződött a jelentkezési időszak a Moobius Kortárs Irodalmi Pályázat és Mentorprogramra, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy kivételesen magas számú jelentkezés érkezett be hozzánk. A pályaművek már elérhetők a Moobius oldalán – arra szeretnék kérni mindenkit, hogy segítsétek a jelentkezőket, olvassátok a részleteket, és szavazzatok, hogy a legértékesebb pályamunkák tovább juthassanak a mentorprogram következő szakaszába!

Indulás előtt áll Moobius könyvklubunk is, ahol reményeink szerint nem csupán a kedvenc könyveit találja meg mindenki, hanem azt a közösséget is, amelyben ezeket megoszthatja és új szempontokat lelhet olvasásuk során. Hiszen az olvasás öröménél csak egy jobb dolog van: ha ezt az örömöt meg is oszthatjuk másokkal. Jó olvasást mindenkinek!

Matyi Alexandra

Nagy Zsolt
Nagy Zsolt
2021. március 5. 15:48
Válaszolok
A bejegyzés szerint már fent vannak a pályaművek a Moobius oldalán. Valaki tud segíteni, hogy hol találhatom meg őket?
Szilágyi Fanni Petra
Szilágyi Fanni Petra
2021. március 5. 16:33
Válaszolok
Ott találod, ahol a pályázati leírás is volt. Viszont az 1-159 és a 160-299 - ben lévő könyvekre nem lehet szavazni. Be sem hozza a könyveket.
Nagy Zsolt
Nagy Zsolt
2021. március 5. 17:42
Válaszolok
Van amelyiket megnyitja, van amelyiket letölti a gépre, és úgy lehet elolvasni őket.
Szilágyi Fanni Petra
Szilágyi Fanni Petra
2021. március 5. 16:39
Válaszolok
Most már elérhetőek
Anna Fejes
Anna Fejes
2021. március 5. 17:38
Válaszolok
Beszabad linkelni közösségi oldalakra, hogy olvassák el, és szavazzanak, ha tetszik?
Nagy Zsolt
Nagy Zsolt
2021. március 5. 17:39
Válaszolok
Megvan! Köszi! :)
Anna Fejes
Anna Fejes
2021. március 5. 18:14
Válaszolok
Rájöttem, hogy nem!
Nagy Zsolt
Nagy Zsolt
2021. március 6. 10:44
Válaszolok
Nem szabad megosztani Facebookon sem?
Fekete Patrik
Fekete Patrik
2021. március 6. 7:35
Válaszolok
Hát nem tudom. Lehetett volna valami előszűrés, mert a művek 90%-a olvashatatlan tinilányos picsogás. A maradék 10%-ra pedig lehetett volna szavazni, mert ez így tűkeresés a szénakazalban.