Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. augusztus 4.
Mark Ruffalo A láthatatlan fény budapesti forgatásán

Mark Ruffalo A láthatatlan fény budapesti forgatásán

Megfilmesítés

A II. világháború sötétsége…
És a halványan pislákoló humánum,
amely megmutatja az egyedüli kiutat:
a láthatatlan fényt.

A Magyarországon rendkívül otthonosan mozgó Mark Ruffalót forgatás közben fényképezték le az Anthony Doerr A láthatatlan fény című Pulitzer-díjas bestselleréből készülő négyepizódos minisorozat forgatásán Budapest utcáin – fővárosunk ugyanis a feldolgozás egyik fő forgatási helyszíneként szolgált. A Netflixen megjelenő epizódok Shawn Levy rendezésében és Steven Knight forgatókönyve alapján készülnek. A sztárszereposztásban olyan nagy nevek szerepelnek, mint Mark Ruffalo, aki leginkáb a Hulk szerepéről ismert, valamint Hugh Laurie a rendkívül népszerű Doktor House-sorozatból. Ne feledkezzünk meg Aria Mia Lobertiről sem, aki maga is vak – ő pedig Marie-Laure-t, a vak tinédzsert fogja alakítani, aki körül a történet forog.

Anthony Doerr lírai szépségű regénye két kamasz gyermek egymásba fonódó sorsán keresztül mutatja be a II. világháború embertelen poklát, a látható sötétséget, amelyből a szilánkokra tört, halványan pislákoló humánum mutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt.

A láthatatlan fény

A láthatatlan fény

Anthony Doerr
Alexandra Kiadó (A)
Anthony Doerr lírai szépségű regénye két kamasz gyermek egymásba fonódó sorsán keresztül mutatja be a II. világháború embertelen poklát, a látható sötétséget, amelyből a szilánkokra tört, halványan pislogó humánum mutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt.

Marie-Laure LeBlanc, a Természettudományi Múzeumban dolgozó zseniális lakatosmester lánya hatéves korában megvakul. Az apja, akit Mark Ruffalo játszik, elkészíti számára Párizs tökéletes makettjét, hogy a lány tájékozódni tudjon a fények városában. Ám mire elkészül a miniatűr várossal, a nácik lerohanják Franciaországot és megszállják Párizst...

A Netflixen hamarosan nézhető limitált sorozatnak jelenleg még nincs megjelenési dátuma, így egyelőre csak a kíváncsiság marad az érdeklődőknek, de abban már biztosak lehetünk, hogy budapesti helyszínek köszönnek majd vissza a képernyőn.

A regény, amit megjelenése óta a The New York Times olvasói beválasztottak az elmúlt 125 év legjobb regényei közé – és olyan hírességek ajánlják, mint a divattervező és zenész Nicole Richie, vagy a Szex és New York Carrie-je, Sarah Jessica Parker –, újra elérhető az Alexandra Kiadónál. Így addig, amíg izgatottan várjuk a minisorozat kínálta epizódok rendhagyó élményét, bátran elmerülhetünk az ismét beszerezhető regény soraiban.