Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. május 3.
Ismét elérhető Anthony Doerr Pulitzer-díjas regénye, A láthatatlan fény!

Ismét elérhető Anthony Doerr Pulitzer-díjas regénye, A láthatatlan fény!

Könyvajánló

„Az összes könyv egy másik helyre és időre nyíló ajtó.”

A történelemből diplomát szerzett amerikai író, Anthony Doerr 2002 óta ontja magából a szebbnél szebb történeteket, amelyek gyakran távoli helyeken vagy távoli korokban játszódnak. 2014-ben publikált regénye, A láthatatlan fény – amely a második világháború szörnyűségeit dolgozza fel varázslatos módon, két kamasz gyermek szemén keresztül – 2015-ben megkapta az amerikai írók és újságírók számára kiosztott legrangosabb elismerést, a Pulitzer-díjat is.

A regény, amit azóta a The New York Times olvasói beválasztottak az elmúlt 125 év legjobb regényei közé – és olyan hírességek ajánlják, mint a divattervező és zenész Nicole Richie, vagy a Szex és New York Carrie-je, Sarah Jessica Parker –, újra elérhető az Alexandra Kiadónál. Ráadásul hamarosan Netflix-minisorozatként is élvezhetjük: a szereplőgárdát olyan nagy nevek erősítik, mint Mark Ruffalo vagy Hugh Laurie.

A láthatatlan fény

A láthatatlan fény

Anthony Doerr
Alexandra Kiadó (A)
Anthony Doerr lírai szépségű regénye két kamasz gyermek egymásba fonódó sorsán keresztül mutatja be a II. világháború embertelen poklát, a látható sötétséget, amelyből a szilánkokra tört, halványan pislogó humánum mutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt.

És ha ez nem lenne elég, hamarosan magyarul is megjelenik Anthony Doerr 2021 szeptemberében kiadott, legújabb regénye, a Felhőkakukkvár, amely közel 800 évet felölelő időutazás.

Hogyan nyújthat valakinek menedéket egy régi, poros kézirat 1452-ben Konstantinápolyban, a török hódítások idején; sikert egy pusztuló világban élő öregembernek 2020-ban, és emlékeket egy a Földön sosem járt fiatal lánynak a 22. században?

Az írás és a rajzolás két olyan médium, mely azóta velünk van, mióta az ember elkezdett kommunikálni, és lejegyezni az emlékeit, gondolatait. A vésett kőtáblák, állatbőrre festett motívumok, papíruszra körmölt történetek olyan letűnt korokról és emberekről mesélnek, amelyek visszafordíthatatlanul eltűntek az idő múlásával, így hátrahagyva azonban – kis odafigyeléssel – a történelem, valamint az emberiség létezésének bizonyítékául, emlékéül szolgálhatnak évszázadokon keresztül.

Anthony Doerr új regénye, a Felhőkakukkvár, talán épp ezt próbálja elmondani.

,,– De a könyvek meghalnak, éppúgy, mint az emberek. Halálukat lelik a tűzben vagy a vízben, a férgek mohó szája vagy a zsarnokok szeszélyei által. Ha nem vigyázzák őket, eltűnnek a világból. És amikor egy könyv eltűnik a világból, az emlékezet újabb halált hal.”

Felhőkakukkvár
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Felhőkakukkvár

Anthony Doerr
Alexandra Kiadó (A), 2022.06.07.
Athony Doerr, A láthatatlan fény Pulitzer-díjas szerzőjének új regénye a képzelőerő és a történetmesélés diadala. Az amerikai szerző magával ragadó prózája az emberi pusztítással dacoló teremtés erejéről és az irodalom szívósságáról mesél.