Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. május 25.
Megérkezett a Nicole Kidman főszereplésével készült Kilenc idegen-minisorozat előzetese!

Megérkezett a Nicole Kidman főszereplésével készült Kilenc idegen-minisorozat előzetese!

Megfilmesítés

2020 nyarán vált hivatalossá, hogy a Hatalmas kis hazugságok sikere után újabb Liane Moriarty-regényből készül sorozatfeldolgozás: a Hulu a rekreációs programnak álcázott őrült kísérletről szóló Kilenc idegenből készített minisorozatot. A feldolgozáshoz ráadásul igazán ígéretes szereplőgárdát állítottak össze! Az Oltalom Háza – és egyben a bizarr kísérletnek – vezetőjét Nicole Kidman alakítja, aki ezzel szinte a Liane Moriarty-feldolgozások arcává is vált, hiszen negyedik Golden Globe- és első Emmy-díját is éppen a szerzőnő korábbi, Hatalmas kis hazugságok című könyvének HBO-adaptációjában nyújtott alakításáért kapta. Az ausztrál-amerikai színésznő ráadásul producerként is közreműködött a Kilenc idegen munkálataiban, amelyek éppen a koronavírus-világjárvány második hulláma idején zajlottak, és ezáltal különös kihívásokkal szembesültek. Nicole Kidman a The Hollywood Reporternek nyilatkozott 2020 őszén a helyzetről:

„A 10 színésznek sokszor kell együtt szerepelnie a jelenetekben, szóval komoly előírások mentén dolgozunk. De persze mindig ott van bennünk a tudat, hogy bármikor lefújhatják a forgatásokat, ami nagyon stresszes. Színészként egyszerűen csodálatos, hogy lehetőségünk adódik dolgozni. Producerként azonban hatalmas a felelősség, amit 300 ember biztonságának és egészségének megőrzése jelent.”

Azonban nem Nicole Kidman az egyetlen nagy név a szereplőgárdában: a kilenc idegen egyikét az itthon is népszerű komikus karaktereket alakító Melissa McCarthy játssza, továbbá csatlakozott még az élő szereplős A Szépség és a Szörnyeteg című film sztárja, Luke Evans is. A „fennmaradó” hét idegent pedig Samara Weaving, Melvin Gregg, Asher Keddie, Grace Van Patten, Regina Hall, Michael Shannon és Bobby Cannavale alakítja. Szerepel továbbá Manny Jacinto és Tiffany Boone is – utóbbi korábban a Celeste Ng könyve alapján készített Kis tüzek mindenütt-sorozat fiatal Miáját alakította.

fce7557dd0bf54a5bbe25aa6929e05b7.png
A kilenc idegen (balról jobbra Regina Hall, Luke Evans, Samara Weaving, Melvin Gregg, Asher Keddie, Michael Shannon, Grace Van Patten, Melissa McCarthy és Bobby Cannavale)

A Kilenc idegen augusztus 18-án debütál a Hulu oldalán.

Kilenc idegen

Kilenc idegen

Liane Moriarty
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Kilenc ember a legkülönfélébb okoknál fogva úgy dönt, hogy befizet egy tíznapos gyógyüdülésre. Van, aki fogyni akar, van, aki a válságba jutott házasságát reméli helyrehozni, de olyan is akad, aki egyszerűen csak pihenni akar, kiszakadva a hétköznapok taposómalmából.