Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. június 30.
Mikes Márk a Párizs Je t"aime című szakácskönyvből készített íncsiklandó fogásokat

Mikes Márk a Párizs Je t'aime című szakácskönyvből készített íncsiklandó fogásokat

Kultúra és életmód

Mikes Márk, (el)ismert pécsi sommelier (borszakértő), a Konyhafőnök című műsor 2015-ös évadának döntő hetéig jutott versenyzője ezúttal a francia gasztronómia vizeire evezett, és a Párizs Je t’aime szakácskönyv egyik legíncsiklandóbb fogását, a paradicsomos tarte tatint Facebook-videóban készítette el. Nem is akárhogyan!

A 47 éves konyhaspecialista a Párizs Je t’aime szakácskönyv igazi rajongójává vált, hiszen Franciaország különböző vidékeinek 100 fejedelmi receptje olyan fenséges ízvilágba repítette, ahol a mennyei ételek között garantált a francia konyha iránti elcsábulás. Az ellenállhatatlan kulináris élvezeteket Márk sajátos csavarokkal fűszerezi meg, és így az egyedülálló gasztronómiai könyv révén a közkedvelt klasszikusok – a lotaringiai quiche, a kakas borban, a créme brülée – mellett a bisztrókonyha finomságai, valamint az észak-afrikai ételkülönlegességek is tökéletes ízkavalkádot testesíthetnek meg.

Különleges alkalmakra hat menüsort is ajánl a könyv, melyekkel azonnal elcsábíthatjuk vendégeink szívét – egyenesen Franciaország fővárosába! Minden, ami szem-szájnak ingere… Élvezzük, ahogy a franciák!

Márk az alábbi sorokkal nyilatkozott a Párizs Je t’aime szakácskönyvről, és annak kifogástalan ételeiről:

„Nem tudom, éreztetek-e már olyat, hogy egy könyvnek lelke van, bevallom, én még ezelőtt soha. Amikor először a kezembe vettem a Párizs Je t'aime szakácskönyvet, olyan elképesztő energiával találkoztam, melyet nehéz szavakba önteni. Belelapozva olyan világ tárult elém, melyet egyetlen szóval tudok jellemezni: Tökéletes! Hihetetlenül egyszerű, otthoni körülmények között is készíthető klasszikus francia ételek, mellettük pedig mesés képek, pont olyan, mint egy párizsi álom.

Elhatároztam, hogy mindet el is fogom készíteni, persze azért teszek bele egy kis „márkos” csavart is, ahogy a videóban látható paradicsomos tart tatinnél is tettem ezt. A koncepció hasonló, mint a fordított sütik esetében, azzal a változtatással, hogy gyümölcs helyett paradicsom a főszereplő. Pofonegyszerű bisztrófogás, melyben a nettó munka tényleg öt perc, a végeredmény pedig egy igazán izgalmas édes-sós süti, mely önállóan is működik, de akár köretnek is el tudnám képzelni.

Alapvetően nem szoktam reklámozni az oldalamon, de ez a könyv olyan szinten magával ragadott, hogy szeretném, ha sokakhoz eljutna ez az érzés.”

Párizs Je t"aime
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Párizs Je t'aime

A francia szakácskönyv

Svenja Mattner-Shahi, Britta Welzer
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.18.
Oh lá lá!
Együnk úgy, ahogy az ínyencek - a gasztronómia szülőhazájában
Párizs a szerelem városa. És mivel a szívhez közismerten a gyomron keresztül vezet az út, a francia konyha szerelmesei mindent megtalálnak ebben a csodálatos gasztrokalauzban, ami szem-szájnak ingere.