Nincs engedélyezve a javascript.
lapful_ikon-1.png
Carta TEEN Kiadó
2022. március 18.
Nézd meg az első betekintőt a Netflix Enola Holmes 2. című filmjébe!

Nézd meg az első betekintőt a Netflix Enola Holmes 2. című filmjébe!

Megfilmesítés

A Netflix jóvoltából megjelent az Enola Holmes 2. kedvcsináló előzetese – pontosabban az első videó, amelyben betekintést nyerhetünk a várva várt film világába. A „Netflix 2022 Movie Preview” (Netflix 2022 Filmbemutató) elnevezésű felvétel felsorakoztatja a streamingszolgáltató legjobban várt idei filmjeit, és köztük a híres detektív és kishúga is megmutatkozik!

2020-ban debütált a Netflixen a világ legismertebb angol detektívjének húgáról szóló történet, az Enola Holmes, amelyben Sherlock Holmes helyett húga, Enola veszi kézbe a nagyítót, és indul első rejtélyének nyomába. A főszereplőt, a Stranger Thingsből már jól ismert fiatal színésznő, Millie Bobby Brown alakítja. A film nagy népszerűségnek örvendett, megjelenését követően egyből a legnézettebb filmek listájára került a Netflixen. Nem is meglepő, hogy már 2021 májusában bejelentették: készülőben van a film második része, amit októberben el is kezdtek forgatni. Az első rész a Nancy Springer által írt, Enola Holmes – Az eltűnt Márki esete című könyvön alapszik, amit a könyvsorozatban követ még 6 további rész, így az új filmhez volt honnan ötletet meríteni.

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Nancy Springer
L&L Kiadó, Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat első része.
Amikor Sherlock Holmes ifjú húga, Enola Holmes tizennegyedik születésnapján rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyja, Mycroft, bentlakásos iskolába küldené a lányt, míg Sherlock nyomozásba fog, ám Enolának más tervei vannak.

Azt is tudni lehet már, hogy Millie Bobby Brown mellett visszatér a kamerák elé Sherlock szerepében Henry Cavill, valamint Helena Bonham Carter is, aki a magánnyomozók édesanyját alakítja.

Egy, kulisszák mögötti jelenetből megtudtuk azt is, Louis Partridge is újból szerepet kapott, aki az első részben a nyomozás egyik fő mozgatórugója – az eltűnt Márki – volt, és mellette Enola lehetséges jövőbeli szerelme. A szereplők mellett a stáb tagjai is megmaradtak, a rendezői székben Harry Bradbeer, íróként pedig Jack Thorne is újra munkához látott.

A betekintő rövid ugyan, de egy humoros jelenetet mutat be a testvérpár, Enola és Sherlock veszekedése közben. Ezzel a felvétellel együtt adta ki a Netflix a film összefoglalóját is:

„Most, hogy Enola Holmes is hivatásos detektívvé vált, mint hírhedt bátyja, elvállalja első ügyét, hogy megtaláljon egy eltűnt lányt; miközben egy veszélyes összeesküvés szikrája olyan rejtélyt világít meg, amelynek felgöngyölítéséhez a barátok – és maga Sherlock – segítségére is szüksége van.”

Az összefoglalóból és a kedvcsinálóból arra a következtetésre juthatunk, talán többet láthatjuk Sherlockot és Enolát együtt szerepelni az új filmben. Így lehet, hogy jó pár vicces testvéri civakodásnak is a tanúi lehetünk, ahogy azt a jelenet is sejteti.

Mivel az első film a könyvsorozat első kötetén alapszik, feltételezhető, hogy a második a soron következő történetet dolgozza majd fel: A balkezes kisasszony esetét, amelyben Enola Holmes egy fiatal lány, Lady Cecil Alistair eltűnésén nyomoz. Bár biztosan ezt nem állíthatjuk, de reméljük, ha megjelenik a teljes előzetes, akkor már többet fogunk tudni a cselekményről.

Enola Holmes - A balkezes kisasszony esete

Enola Holmes - A balkezes kisasszony esete

Nancy Springer
L&L Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat második része.
Enola Holmesnak egymagában kell boldogulnia a világ legnagyobb, legmocs-kosabb és legveszélyesebb városában, miközben a világ leghíresebb nyomozója - történetesen a bátyja -, Sherlock Holmes vadászik rá. Szabadsága érdekében menekülnie kell a családja elől, de hol találhat társakra?

Hivatalos premierdátumot még nem tettek közzé, de reményeink szerint még az idei évben újra viszontláthatjuk lázadó detektívnőnket, ám addig is ott vannak Nancy Springer könyvei, amelyeket a várakozásig érdemes olvasni. A népszerű írónő nagy sikerű ifjúsági regénysorozatának első kötetét, Az eltűnt Márki esetét 2006-ban írta, melyet még hat másik követett 2021-ig. Emellett számos más, fantasy/sci-fi/thriller kategóriába sorolható könyvet írt, bűnügyi történeteiért pedig több alkalommal is elnyerte az amerikai Edgar Allan Poe-díjat.

Enola Holmes - A halálos virágcsokor esete

Enola Holmes - A halálos virágcsokor esete

Nancy Springer
Enola Holmes - A különös krinolin esete

Enola Holmes - A különös krinolin esete

Nancy Springer
Enola Holmes - A rózsaszín papírlegyező esete

Enola Holmes - A rózsaszín papírlegyező esete

Nancy Springer

A Carta TEEN Kiadó gondozásában már beszerezhető az első öt kötet. Emellett érkezik a hatodik is, A titokzatos levél esete, amely már előrendelhető. Így a film megjelenéséig sem kell unatkozni, Enola történetei újabb rejtélyekre invitálják a nyomozni vágyó olvasókat!

Enola Holmes - A titokzatos levél esete

Enola Holmes - A titokzatos levél esete

Nancy Springer
Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Enola Holmes édesanyja majd' egy évvel eltűnése után végre életjelet ad magáról. Milyen slamasztikába keveredhetett, és képes-e Enola segíteni neki?