Nincs engedélyezve a javascript.
profil_pics2-1.jpg
Pioneer Books
október 20.
Októberi megjelenéssel érkezik Lynn Messina újabb kötete

Októberi megjelenéssel érkezik Lynn Messina újabb kötete

„Messina prózája szellemes és magabiztos, regénye pedig ellenállhatatlanul vidám.”

Publishers Weekly

Október utolsó heteiben ismét elmerülhetünk egy fordulatokkal átszőtt történetben, amely nem más, mint Lynn Messina magyar fordításban megjelenő könyve, az Arcátlan kíváncsiság. Főhősünk, az egyedülálló Miss Beatrice Hyde-Clare, testi és beszédbeli hiányosságai ellenére, igencsak eszes és talpraesett teremtésként igyekszik helytállni a 19. századi angol társadalomban, ahol a vagyon, a származás és a hierarchia határozza meg a polgárok életét. Miután szülei egy tragédia áldozatává válnak, Beatrice engedelmesen és hölgyhöz méltó magatartással viseltetik nagynénje és nagybátyja támogató, ám szigorú gondviselése iránt. Éppen a rá nehezedő elvárásoknak megfelelve találkozhatunk először a szellemes Beatrice-szel, aki csendes hallgatóságot nyújt Kesgrave hercegének vendégeként Lakeview Hallban. Ám úgy tűnik, hogy ezúttal Beatrice számára életében először nehéznek bizonyul gondolatait és tettrekészségét kordában tartania, amikor egy rejtélyes gyilkosság teszi izgalmassá a birtok szállóvendégeinek napjait. A nyomozás által keltett felfordulásban egyre jobban megismerhetjük a történet szereplőit, akikbe szintén beleivódtak a társadalmi szerepek, a sajátos értékrendszer és a felszínesség.

A cselekményszál ezt igyekszik ellensúlyozni Beatrice fejlődéstörténetével, amely humorba, románcba és rejtélybe burkolva tárul elénk. A könyv elolvasásához az olvasó részéről is szükség lesz egy kis arcátlan kíváncsiságra.

Arcátlan kíváncsiság

Arcátlan kíváncsiság

Semmi sem dob fel jobban egy elegáns vacsorapartit, mint egy vérbe fagyott hulla

Lynn Messina
Pioneer Books, 2023.10.24.
Beatrice Hyde-Clare kisasszony esetei
A huszonhat éves vénkisasszony Beatrice Hyde-Clare-nek semmi esélye férjet szerezni. Rokonai jótékonyságából élő árvaként egyetlen dolga a hímzés és az udvarias hallgatás. Egy elegáns vidéki fogadás vendégeként Beatrice tökéletesen hozza a szerepét, még Kesgrave borzasztóan idegesítő, ám annál is jóképűbb hercege sem hozza ki a sodrából.

Lynn Messina amerikai írónő tollából a Beatrice Hyde-Clare kisasszony esetei sorozat első köteteként született meg az Arcátlan kíváncsiság című könyv. A műben fontos szerepet tölt be a régmúltra jellemző eseménysorozat (angolul social season), amikor is az angol elit bálokat, vacsorapartikat és jótékonysági esteket szervezett, amelyek központi eleme a vagyon és a képmutatás volt. Az olvasmány percek alatt magába szippantja olvasóját, és abban a különös világban tartja, amelyet körülvesz az angol birtokok építészetének, az emberekben lappangó konzervatív modorának és a hatalmi rendszer korlátozó légkörének aurája és autentikussága. A szerzemény nemzetközi szinten is példaértékű sikert aratott. 

A The Royal Reviews így nyilatkozott róla: „Nem tudom eléggé ajánlani ezt a könyvet (és már megyek is, hogy felkutassam a sorozat fennmaradó két kötetét). Ez egy szórakoztató krimi, tele a korszak sztereotipikus, mégis csábító karaktereivel, sok-sok nevetős pillanattal.”

A Pass me that book nevű blog pedig „jól megírtnak, élvezetesnek és teljesen hihetőnek” vélte az Arcátlan kíváncsiság történetét.