Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2020. január 25.
Tavasztól elveszíti a királyi státuszt Harry herceg és Meghan Markle

Tavasztól elveszíti a királyi státuszt Harry herceg és Meghan Markle

Kultúra és életmód

A Herry hercegről és Meghan Markle-ről szóló hírek hetek óta uralják a médiát, amióta január 10-én a hercegi pár hivatalos Instagram-oldalán bejelentette, a jövőben visszalépnek uralkodói tevékenységüktől, és anyagi függetlenségre törekszenek. A döntést elsősorban a hercegné ellen irányuló negatív sajtófigyelem miatt hozták meg, ami lelkileg nagyon megviselte mindkettőjüket. Harry herceg többször beszélt arról, hogy az, ahogyan a sajtó a feleségével bánik, felidézi benne, ahogyan édesanyjával, Diana hercegnővel bántak, akinek az 1997-es tragikus halálát a paparazzifotókra éhes bulvár számlájára írja.

Hosszas egyezkedés után a királyi család végül hivatalos közleményben jelentette be, tavasztól elveszíti a királyi fenség státuszt Harry herceg és felesége, Meghan Markle, és nem részesülnek a királyi feladatok ellátásáért járó közpénzellátmányban sem. A megállapodás szigorú feltételeket szab a függetlenedéshez, hiszen a hercegi pár a jövőben nem tehet eleget a királyi kötelezettségeknek, és pénzt sem kapnak érte. A magánalapítványaikat azonban továbbra is működtetik majd.

„Hosszú hónapok beszélgetései és az elmúlt időszak megbeszélései után örömömre szolgál, hogy konstruktív és támogató megoldást találtunk az unokám és családja számára” – írta II. Erzsébet a közleményben.

A királynő azt is hozzátette, hogy Harry, Meghan és a most 8 hónapos Archie mindig is nagyon szeretett tagjai lesznek a családjának. Azt is megérti, milyen kihívásokkal kellett szembenézniük a növekvő médiafigyelem miatt az elmúlt két évben, és támogatja őket abban, hogy függetlenedjenek. II. Erzsébet megköszönte a munkát, amit a nemzetközösség érdekében végeztek, és különösen büszke arra, hogy „Meghan ilyen gyorsan beilleszkedett a családba”.

„Az egész családom reméli, hogy a mai megállapodás lehetővé teszi számukra a boldog és békés új életet” – írta.

Azok számára, akik kíváncsiak, hogyan is jutott el a hercegi házaspár idáig, hogyan vált a ballépések sorozatát elkövető ifjú hercegből a királyi család teljes körű tagja, és hogyan találta meg az igaz szerelmet, aki végül a királyi családba beházasodó első színes bőrű elvált asszony lett, szeretettel ajánljuk a Cartaphilus Könyvkiadó életrajzi könyvét: Harry – Életút, veszteségek, szerelmek.

Harry - Életút, veszteségek, szerelmek

Harry - Életút, veszteségek, szerelmek

Katie Nicholl
Cartaphilus Könyvkiadó, 2018.05.11.
Mióta alig tizenkét évesen elveszítette édesanyját, Harry herceg mindannyiunk szíve csücske. Ezért is nyert bocsánatot az összes sokat taglalt ballépéséért - kezdve a barátja születésnapján viselt náci jelmezen, az éjszakai klubokban való lazításon át, egészen a Las Vegas-i közjátékig.