Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. november 29.
„Úgy éreztem, nem hallottam a teljes történetet…”

„Úgy éreztem, nem hallottam a teljes történetet…”

Interjú

December elején érkezik magyarul Lynette Rice A műtő másik oldalán – A Grace klinika kulisszatitkai című kötete az Alexandra Kiadó gondozásában. A szerző a Bustle-nek mesélt arról, hogyan is született a mű, és hogyan tárta fel a sorozat legnagyobb, legféltettebb titkait.

A műtő másik oldalán

A műtő másik oldalán

A Grace klinika kulisszatitkai

Lynetta Rice
Alexandra Kiadó (A), 2021.12.01.
A Grace klinika új részeit nézők tízmilliói várják türelmetlenül több mint másfél évtizede. A műtő másik oldalán cenzúrázatlan betekintést enged a sorozat kulisszatitkaiba, és az exkluzív interjúkötetben a sorozat szinte teljes alkotógárdája megszólal.

Mikor Patrick Dempsey otthagyta A Grace klinikát, senki sem tudta, mit gondoljon – a rajongók és a sajtó munkatársai egyaránt értetlenül álltak a szívdöglesztő idegsebész-szakorvost alakító színész kilépése előtt.

Az Entertainment Weekly főszerkesztője, Lynette Rice volt az egyetlen, aki kilépő interjút készíthetett a sztárral, de úgy érezte, nem kapott valódi válaszokat a kérdéseire. „Amikor interjút készítettem Patrickkel, úgy éreztem, nem hallottam a teljes történetet” – nyilatkozta a szerző a Bustle-nek. Hallott pletykákat, de nem eleget ahhoz, hogy bármit is leközöljön. Miután interjút készített több mint 80 jelenlegi és korábbi szereplővel, valamint stábtaggal az új könyvéhez, a rejtély megoldódni látszott.

A színfalak mögött állítólag Dempsey dívaszerű kirohanásokat rendezett a munkabeosztásával kapcsolatban, ami komoly feszültséget okozott közte és a sorozatbeli feleségét játszó Ellen Pompeo között. Az ügyvezető producer, James D. Parriott Rice könyvében elmondja, hogy Dempsey terrorizálta a díszletkészítőket, és HR-problémákat (nem szexuális jellegű problémákat!) is okozott. A sorozat készítőjével, Shonda Rhimesszal annyira egymás torkának ugrottak, hogy ultimátumot adtak: egyiküknek távoznia kellett a produkcióból.

„Ha rengeteg nő panaszkodik valakinek a viselkedése miatt, meg kell hallgatni őket. Amikor valaki olyan sok időt tölt a forgatáson, mint Ellen [Pompeo], nincs szüksége arra, hogy folyamatosan egy olyan férfi panaszait hallgassa a munkabeosztásáról, aki csak el szeretne menni versenyezni [Patrick Dempsey szabadidejében autóversenyezik – a szerk.].”

„Rendkívüli volt, hogy még a tizenegyedik órában is azon gondolkodtak, hogyan tarthatnák meg Patricket, hogy a sorozat továbbra is dr. Derek Sheperd szereplésével futhasson, mert a legnagyobb rizikó az volt, hogy fennmarad-e a show népszerűsége Patrick Dempsey nélkül. Megfontoltak egy olyan alternatívát is, miszerint Sheperd egy másik államba költözik, de ez sem hangzott megfelelő megoldásnak. Shonda Rhimes számára mindvégig az volt a cél, hogy ebből a karakterből olyan tökéletes férfit faragjanak, akivel otthon össze akarunk házasodni. Nem érződött helyesnek, hogy Meredith és Derek elválnak egymástól, hogy szétesnek a dolgok. Az egyetlen megoldás az volt, hogy megölik a karaktert, bármennyire is szívszorító. Ez azonban végül egy nagyszerű, drámai fordulat lett, és teljesen új fejezetet hozott a műsor történetébe” – mesélte Lynette Rice a Bustle interjújában.

Dempsey távozása után a rajongók annyira fel voltak háborodva, hogy azzal fenyegetőztek, nem nézik tovább a sorozatot…Hasonló érdekességekért ajánljuk A műtő másik oldalán – A Grace klinika kulisszatitkai című könyvet!