Nincs engedélyezve a javascript.
LEGO egy életen át

LEGO egy életen át

Egy család és egy cég története

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
9 749.-
Eredeti ár:
12 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A LEGO egy életen át a világ legnagyobb játékgyártó cégének és a Kirk Kristiansen családnak a lenyűgöző, mesebeli története. Ez a mese 1915-ben Dániában kezdődik, amikor egy fiatal nyugat-jyllandi mesterember, Ole Kirk Christiansen fülébe jut, hogy a parányi Billundban eladó egy asztalosműhely.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Jens Andersen könyve… magával ragadó a drámák, személyiségek és véletlenek egész sorával… A LEGO egy életen át csodálatos olvasmány.

Berlingske, Peter Nedergaard

„Számos oka van annak, hogy Jens Andersen fantasztikus könyvet írt a dán üzleti élet egyik legszebb sikeréről.

Politiken, Christian Jensen

„Egy műanyag tömb hihetetlen története, amely egy egész családot és egy egész várost ejtett rabul száz évre, és még ki tudja, meddig, észvesztően izgalmas.”

Weekendavisen, Pernille Stensgaard

„Egy családot és egy céget ismer meg az olvasó – hullámvölgyeken keresztül. Remekül elbeszélt és izgalmas történet… Számomra pontosan megmutatja a kötet, hogyan fonódik össze a kultúra és az üzlettörténet.”

Radio Update, Hanne Bærentzen

„Ez a könyv kivalóan bemutatja, ahogy létrejött az a kis műanyag játék, amit mind annyira szeretünk.”

Amazon, olvasói vélemény

„Ez a könyv gyönyörű tiszteletadás a legó és megalkotásának története mögött álló emberek felé, és a szerző részletes betekintést nyújt a Lego cég kialakulásába: kihívások, szerencsék és szerencsétlenségek, fejlődés és hanyatlás, remény és kétségbeesés… ez egy inspiráló sztori, ami megtanította a siker jelentőségét és az erős család fontosságát.”

Goodreads, olvasói vélemény

„Egy jól megírt családi »krónika«, különösen ajánlott a buzgó legórajongóknak.”

Goodreads, olvasói vélemény

„Igazán elképesztő, hogy mire képes egy kis képzelőerő és kreativitás. Ezt a Lego sikeresen bebizonyította.”

Goodreads, olvasói vélemény

„Úgy éreztem, hogy részese lehetek a történelemnek, és a háttérben meghúzódva nézhetem a történetet.”

Amazon, olvasói vélemény

Leírás a könyvről
A LEGO egy életen át a világ legnagyobb játékgyártó cégének és a Kirk Kristiansen családnak a lenyűgöző, mesebeli története. Ez a mese 1915-ben Dániában kezdődik, amikor egy fiatal nyugat-jyllandi mesterember, Ole Kirk Christiansen fülébe jut, hogy a parányi Billundban eladó egy asztalosműhely. És végül olykor egészen drámai utakon átkelve napjainkig vezet, amikor is a LEGO márka már az egyik legkedveltebb és legismertebb a földkerekségen. Mindeközben megtudhatjuk, hogy egy mélyen hívő, ám szenvedélyes, folyton álmodozó asztalos miért kezd el fajátékokat gyártani, és miért tértek át végül a műanyagra, honnan ered a különös név, hogy született meg a legendás legókocka és legófigura, mikor nyitották az első játékparkokat, hogyan fonódik össze a család és a játék az egykori kisváros fejlődésének történetével, vagy hogyan használták fel mindig a modern kor vívmányait és technológiáit a játék fejlesztésére. És közelebbről megismerhetjük a családi cégvezetők több generációját is, akik a játékok iránti szeretetüket soha nem hagyták elszenderedni, és fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy gyerekek milliói a kreativitásukat fejlesztve játszhassanak.
Jens Andersen könyve egyúttal rendhagyó kultúrtörténet is a nemzedékek folyton változó játék- és gyermekszemléletéről, valamint a különböző korszakoknak a játékhoz és a gyermekekhez való viszonyáról. A teljesen illusztrált mű a LEGO Csoport billundi történelmi gyűjteményében és archívumában végzett másfél éves kutatás, valamint a Kjeld Kirk Kristiansennel, az alapító unokájával és a cég korábbi vezetőjével folytatott havi találkozók és beszélgetések alapján készült, aki a könyv során mindvégig saját és családja életét dolgozza fel és kommentálja.
Adatok
Raktári kód:
802471
EAN:
9789635046799
Eredeti megnevezés:
ET LIV MED LEGO - EN SLAEGTSHISTORIE
Megjelenés:
2022.11.24.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
464
Méret [mm]:
152 x 230 x 35
Tömeg [g]:
990
Hozzászólások
 

Szerző

Jens Andersen
Jens Andersen
Jens Andersen (1955) dán újságíró, író és kritikus. Glosturpban született. Északi irodalmakból doktorált, többszörös díjnyertes szerző. Többek közt Kim Larsen, Frigyes dán királyi herceg, Hans Christian Andersen és Astrid Lindgren életéről írt könyveiről ismert. A Kirk Kristiansen család- és cégtörténetét feldolgozó LEGO egy életen át elnyerte a rangos Blixen-díjat az év életrajzi könyveként.