Nincs engedélyezve a javascript.
Szöszi
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
7 499.-
Eredeti ár:
9 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Átlagos amerikai lány volt, aki addig sohasem látott hatású legendává vált. Milliók imádták, és az élete a rajongók és művésztársak generációit varázsolta el. A Marilyn Monroe művésznéven jobban ismert Norma Jeane Baker életét évtizedek óta kutatják és dolgozzák fel, de mindeddig még egyetlenegyszer sem mesélték el olyan lélegzetelállító és eredeti módon, mint a Szöszi-ben.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Oates létrehozta karrierje talán legfontosabb könyvét.”

Newsday

„Oates, akinek az írás olyan, mint a lélegzés, felszabadítja az igazi nőt, aki a Marilyn Monroe-nak hívott misztikus lény mögött rejtőzik.”

Booklist

„Joyce Carol Oates egy ijesztően tehetséges író, akinek meghajlok a lábai előtt. A történet hol döbbenetesen szép, hol szívfacsaróan szomorú, mindez mesterien kivitelezve.”

Madeline, Goodreads, olvasói vélemény

„Egyike azon ritka könyveknek, amelyek elolvasása után máshogy fogsz tekinteni a világra.”

lucky little cat, Goodreads, olvasói vélemény

„Joyce Carol Oates belebújik Marilyn fejébe, lelkébe és érzéseibe, újraalkotja az életét. Feltárja a sebezhetőségét […], az ártatlanságát és az egyedülálló érzékenységét, ami a rivaldafénybe és az elkerülhetetlen, tragikus vesztébe juttatta.”

Amazon, olvasói vélemény

„Félelmetes és letehetetlen… Hollywood olyan rémálomszerű formában elevenedik meg, mint Nathaniel West

The Wall Street Journal

„Lenyűgöző képzelőerővel jeleníti meg azokat a pokoli csatákat, amelyeket Monroe vívott saját magával.”

Playboy

„A Szöszi című művében Oates rátalált arra a karakterre és elbeszélésmódra, amely révén a teljes írói eszköztárát felvonultathatja… Ez az elbeszélői intenzitás már eddig is gyakran megjelent a műveiben, de mindeddig nem sikerült ennyire tökéletesen fent is tartania egy ilyen terjedelmes regényben, és ráadásul olyan sodró nyelvi erővel, amelyre csak a pályájuk csúcsán járó írók képesek.

The Atlanta Journal-Constitution

„A Szöszi egy valódi, sodró erővel áradó mítosz, amelyben Marilyn egyszerre minden és semmi – egy Nagy Fehér Bálna, aki nem a természet, hanem a szerepjátszás vak hatalmát testesíti meg.”

GQ

„Oates ismét telibe talált. Ez a bosszútörténet a képzelet nagyszerűségéről szól. Marilyn önmagáról alkotott képét lerombolták.

New York Observer

„Joyce Carol Oates azzal, hogy köntörfalazás nélkül, őszintén a fikció eszközéhez nyúl, a legmerészebb módszert választja a Monroe-féle rejtély, átok megértéséhez.

Laura Miller, The New York Times

„Oates műve, a Szöszi a csúcs közelében ér földet. Ambiciózus, komplex és erőteljes regény.”

Greensboro News and Record

„Ha előítélettel viseltet az életrajzi regények iránt, vagy egyszerűen csak úgy gondolja, hogy túl sok könyvet írtak már Marilyn Monroe-ról, itt az ideje félretenni az ellenérzéseit vagy pontosabban hagyni, hogy ez az áradóan képzeletgazdag és magával ragadóan olvasmányos mestermű elsöpörje őket… A

The Sunday Telegraph

„Joyce Carol Oates pontos és ihletett műve már-már boszorkányos. Mesterien építi fel a mitikus magasságokban járó szőkeség, az imádott és lenézett Marilyn Monroe életét.

Jeanne Moreau

„Lehet ugyan, hogy a regény több mint 700 oldalas, de ha belekezd az ember, nehezen teszi le. Oates könyvét valami ellenállhatatlan és rémisztő erő röpíti előre, és még az sem igazán számít, hogy tudjuk, mennyire szomorú lesz a vége.”

The Commercial Appeal

„Joyce Carol Oates Marilyn Monroe életéről szóló ijesztő és rapszodikus regénye tele van az emberi szem és a kamera számára is láthatatlan titkokkal… Formabontó, megterhelő és figyelemre méltó olvasmány.”

Salon.com

„A Szöszi egyszerre epikus és impresszív, sőt lírai, és az intimnek tűnő apró részletekből egy mindenki számára hozzáférhető és nagyszabású egész áll össze.”

Brian Bouldrey

„Oates olyan sokszínű, amilyen szenvedélyes. A boksz esztétikájától a balhés Toxikus Ikrekig számtalan témával foglalkozott már, de ritkán annyira érdekfeszítő, mint amikor a képzelet és a valóság határvidékein jár. Legalább annyira felkavaró, mint amennyire figyelemre méltó élmény Oates szemén át új megvilágításban látni egy rengeteget tárgyalt eseményt és személyiséget.”

Times (London)

Leírás a könyvről
Átlagos amerikai lány volt, aki addig sohasem látott hatású legendává vált. Milliók imádták, és az élete a rajongók és művésztársak generációit varázsolta el. A Marilyn Monroe művésznéven jobban ismert Norma Jeane Baker életét évtizedek óta kutatják és dolgozzák fel, de mindeddig még egyetlenegyszer sem mesélték el olyan lélegzetelállító és eredeti módon, mint a Szöszi-ben.
A kortárs amerikai irodalom legjelesebb alakjai között számontartott és Magyarországon is jól ismert Joyce Carol Oates eddigi legnagyobb szabású művében újraértelmezi Norma Jeane Bakernek (a gyermeknek, a nőnek és a nehéz sorsú hírességnek) a legbensőbb lírai és szellemi életét, hogy annak bámulatos, gazdag és megrázó hangján mesélje el. Norma Jane legintimebb portréja egy törékeny, egyedi tehetséggel megáldott fiatal nőt állít elénk, aki folyamatosan újrateremti saját magát, hogy a nyomasztó esélyek ellenére képes legyen a felszínen maradni és magának a sztárságnak a jelképévé váljon. Lépésről lépésre haladva vezet be minket a saját történetébe, és meséli el, hogyan tévesztett utat egy folyamatos konfliktusok között élő, lázasan alkotó jellegzetesen amerikai művész.
Az életrajzi és történelmi forrásokra támaszkodó szerző megidézi a női lélek legbensőbb világát és kíméletlen tükröt tart a mítosz elé, mindeközben pedig úgy ír, ahogy eddig még sohasem: extatikus állapotban, átadva magát a témának, úgy, mintha rendkívüli hősének a lelke költözött volna belé.
Adatok
Raktári kód:
802755
EAN:
9789635047017
Eredeti megnevezés:
Blonde
Megjelenés:
2022.11.24.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
920
Méret [mm]:
152 x 230 x 51
Tömeg [g]:
1150
Hozzászólások
Bachman Krisztina
Bachman Krisztina
2022. október 16. 9:27
Válaszolok
Mikor jelenik meg?
 

Szerző

Joyce Carol Oates
Joyce Carol Oates
Joyce Carol Oates (1938), az anyai nagyszülei révén magyar felmenőkkel is rendelkező amerikai írónő ez idáig öt alkalommal vehette át mind a Pulitzer-, mind a Nemzeti Könyvdíjat. Munkabírása legendás: 1963 óta több mint száz – egyként magas nívójú – könyve (köztük 58 regénye) jelent meg. 2011-ben Barack Obama elnök adta át neki az egyik legrangosabb állami kitüntetést, a National Humanities Medalt, 2019-ben az egyéni szabadságjogok érdekében végzett munkájáért pedig neki ítélték a Jerusalem-díjat.