Nincs engedélyezve a javascript.
A nagy Gatsby
Elolvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 999 helyett
3 399 Ft
-15 %
Jay Gatsby, a titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának története sosem volt még ennyire aktuális.
Leírás a könyvről

Jay Gatsby, a titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának története sosem volt még ennyire aktuális. A 20. század egyik kiemelkedő világirodalmi alkotása művészi tökéllyel jeleníti meg az amerikai álom olyan örök témáit, mint a pénz és a hatalom bűvölete, az ambíció, a lehetetlen megkísértése és az újrakezdés lehetősége, miközben érzékletes képet fest a húszas évek túlhabzó dzsesszkorszakáról is. A szegény sorból származó Gatsby beleszeret egy gazdag lányba, Daisybe, de a háború elsodorja őket egymástól, s míg a fiatalember a tengerentúlon harcol, a lány férjhez megy egy faragatlan, ám dúsgazdag emberhez, Tom Buchananhez. Hazatérése után Gatsby fanatikus akarással, az eszközökben sem válogatva vagyont szerez, hogy „méltó” legyen Daisyhez, és hogy a világítótorony reményt adó zöld fényét követve újrateremthesse a múltat és visszahódíthassa a fiatal asszonyt. A gazdasági összeomlás előszobájában zajló szerelmi háromszög, a fényűző partik, a politikusok és filmsztárok, a luxusautók és hidroplánok ma is ismerős színfalai mögött azonban végül a boldogtalan házasságok és beteljesületlen szerelmek, a szegénység és az elnyomás, a reménytelenség, a kiábrándultság és a magány világát találjuk.
F. Scott Fitzgerald 1925-ben, A nagy Gatsby-vel ért pályája csúcsára: ez az a regénye, amely egymagában is előkelő helyet biztosítana számára a világirodalom nagyjai között. Mesteri szimbólumok, elegáns szerkezet, kristálytiszta próza, s a görög tragédiák sorsszerűségével kibontakozó cselekmény teszik remekművé és ma is letehetetlen olvasmánnyá A nagy Gatsby-t.
A regényt most új fordításban vehetik kézbe az olvasók. Az utószót Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila, a színpadi változat két fiatal alkotója írta.Fordította: Wertheimer Gábor

Adatok
Raktári kód:
800154
EAN:
9789635041077
Eredeti megnevezés:
The Great Gatsby
Megjelenés:
2019.10.15.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
240
Méret [mm]:
142 x 197 x
Tömeg [g]:
450
Hozzászólások
Kellős Éva
Kellős Éva
február 11. 11:36
Válaszolok
Hemingway szerette a regényt. Mondhatnék én mást? :) Nem, de ha mondhatnék sem tenném. Nekem tetszett a "kétségbeesett csillogás" mögötti emberi elesettség. Kicsit más köntösben, de ma is megírhatná.