Nincs engedélyezve a javascript.
Szemellenzős feminizmus
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 999.-
Eredeti ár:
3 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Az óriási visszhangot kiváltó Szemellenzős feminizmus számot vet a modern feminizmus önigazoló mítoszaival, feltárja a kortárs nőjogi mozgalmat szétfeszítő ellentéteket, a faji, társadalmi és nemi különbségeket, és felteszi a kérdést: hogyan lehetnek a nők szolidárisak egymással, ha a köztük lévő kapcsolat is sokszor az elnyomásra épül?
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Ez a könyv a heves szeretet és érdekképviselet aktusa, és sürgősen be kell szerezni.”

Samantha Irby, a Meaty és a We Are Never Meeting in Real Life című könyvek szerzője

„A kiváltságok szóvá tételével kicsalja a cselekvést… Nehéz olvasmány lehet, még azoknak is, akik felvilágosult és interszekcionális feministának tekintik magukat; és ennek pontosan így is kell lennie.”

Bustle

„A Szemellenzős feminizmus olyan kritikus feminista szöveg, amely a mainstream feminista mozgalom bukásait vizsgálja, és megadja nekünk hozzá a szükséges szaktudást a fekete nőkről is.

Erika L. Sánchez, írónő

„Kendall könyve nagy tudású és inspiráló útmutató, amely hatékonyan épít a fekete nők munkájára, akik évek óta saját és a közösségük jobb életkörülményeiért küzdenek… A feminista diskurzus nélkülözhetetlen eleme.”

Kirkus Reviews

„Ebben az erőteljes és sokatmondó esszésorozatban Kendall szembeszáll a beszűkült látókörű feminizmussal, amely figyelmen kívül hagyja a színes bőrű nők mindennapos küzdelmeit; és a társadalom legkiszolgáltatottabb polgárainak szélesebb körű támogatására ösztönöz mindenkit.”

Booklist

„Őszinte beszámoló arról, hogy kik és mi hiányzik még a mainstream feminizmusból; amely vonzó lesz az afroamerikai tanulmányok, illetve a történelem iránt érdeklődőknek.”

Library Journal

„Egy heves vádirat... a modern feminista mozgalom kudarca a marginalizált nők támogatásában és a faji, osztály- és szexuális irányultság kérdéseinek integrálásában.”

USA Today

„Tiszta, éles és szabatos prózában Kendall felfedi, hogy a feminizmus mennyire nem vette figyelembe azokat a populációkat, amelyeket túlságosan gyakran kirekesztettek a feminizmus zászlaja alól, és nem vette figyelembe a nők millióinak mindennapi életét érintő kérdések széles körét. Kendall mindvégig megfontoltan ragadja meg a mainstream feminizmust... [de] ha a Hood-feminizmus a mainstream feminizmus perzselő vádja, akkor ez egyben meghívás is. Minden olyan esetre, amikor Kendall felhívja a figyelmet a problémás gyakorlatokra, útmutatást ad arra vonatkozóan, hogyan tehetünk jobbat.”

NPR

„Kendall kiegyensúlyozottan és világosan kifejti, miért kell a feministáknak nemcsak a szakmai előmenetelért küzdeniük, hanem az alapvető szükségletekért és a színes bőrű nőket gyakran sújtó problémákért is, beleértve az élelmezésbiztonságot, az oktatáshoz való hozzáférést, a megélhetést és a fegyveres erőszaktól való biztonságot. A faji igazságosság és a feminista mozgalmak szakszerű összekapcsolása révén Kendall könyve a jelen pillanat egyik legfontosabb kötete.”

Time, „100 Must-Read Books of 2020”

„Gyönyörűen középpontba kerülnek azoknak a nőknek a tapasztalatai, akiknek tényleges csatájuk van a frontvonalban, miközben a mainstream feministák a tisztek klubjába való bejutást kérik.”

The Washington Post

Leírás a könyvről
Világszerte egyre több nő kerül kulcspozícióba, a sikeres nők újabb és újabb üvegplafonokat törnek át az üzleti életben és a politikában. Akár azt is gondolhatnánk, hogy a feminista mozgalom több évszázados küzdelem után lassan célba ér, ám Mikki Kendall, a neves amerikai író és aktivista szerint ez a legkevésbé sincs így. Úgy véli, a modern feminizmus minden sikere ellenére elfeledkezett egy fontos tényezőről: magukról a nőkről. A meghatározó feministák ritkán beszélnek az alapvető létszükségletekről, holott számos nőnek elérhetetlenek olyan, sokak számára magától értetődő dolgok, mint a megfelelő táplálkozás, minőségi oktatás, biztonságos lakókörnyezet és tisztességes fizetés. A sokak szükségletei helyett legtöbbször mégis a kevesek privilégiumainak növelése áll a középpontban.

Az óriási visszhangot kiváltó Szemellenzős feminizmus számot vet a modern feminizmus önigazoló mítoszaival, feltárja a kortárs nőjogi mozgalmat szétfeszítő ellentéteket, a faji, társadalmi és nemi különbségeket, és felteszi a kérdést: hogyan lehetnek a nők szolidárisak egymással, ha a köztük lévő kapcsolat is sokszor az elnyomásra épül?

Mikki Kendall sodró lendületű, szenvedélyes írása a polgárjogi mozgalom alapértékeihez való visszatérésre sürget, gondolkodásra és cselekvésre ösztönöz.
Adatok
Raktári kód:
801045
EAN:
9786156187314
Eredeti megnevezés:
Hood Feminism
Megjelenés:
2021.10.29.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
288
Méret [mm]:
140 x 208 x 23
Tömeg [g]:
430
Hozzászólások
Sarolta Szemenyei
Sarolta Szemenyei
2021. május 16. 10:13
Válaszolok
Megrendelném ebookban! (Akkor olcsóbb is, és befér a lakásba.)
 

Szerző

Mikki Kendall
Mikki Kendall
Az 1976-ban született Mikki Kendall Chicago egyik zűrös környékén nőtt fel. Történelemből és kreatív írásból diplomázott, majd az amerikai hadseregben szolgált, mielőtt írással és társadalmi aktivizmussal kezdett foglalkozni. A faji és társadalmi egyenlőtlenségeket középpontba állító esszéi és publicisztikái olyan meghatározó orgánumokban jelennek meg, mint a The Washington Post, a The New York Times, a The Guardian, és a The Boston Globe. Szemellenzős feminizmus című könyve az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó tényirodalmi könyvének bizonyult az Egyesült Államokban.