Nincs engedélyezve a javascript.
Az elveszett nevek füzete

Az elveszett nevek füzete

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 749.-
Eredeti ár:
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Egy ember életébe annyi szeretet, boldogság és szomorúság fér… Ha időt szánunk rá, hogy meghallgassuk. Doris 1928 óta ugyanazt a címes füzetet használja. Ebben szerepelnek mindazok, akikkel élete során találkozott. A 96 éves nő most egyedül él Stockholmban. A füzetben szereplő legtöbb ember neve áthúzva, mellette ott áll: meghalt.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Van néhány könyv, amely örökké a társunk marad. Számomra Az elveszett nevek füzete az egyik ezek közül.

Nina George, a Levendulaszoba és a Kis francia bisztró szerzője

„Ez az érzékeny, szívhez szóló regény emlékeztet minket arra, hogy az idősek, akiket sokszor olyan könnyen figyelmen kívül hagyunk, gazdag történetek és életek birtokosai, amikből mi is rengeteget tanulhatunk. Magával ragadó történet az első oldaltól az utolsóig.”

New York Journal of Books

„Ha olyan könyvre vágysz, amelyre még az utolsó sorok elolvasása után is hosszan emlékezni fogsz, és hosszú időre a szívedbe zárod a szereplőket, akkor

Goodreads, olvasói vélemény

„Csoda szép könyv. Sírtam a végén, még most is. Mindenkinek el kéne olvasnia. Ürességet érzek amiért vége, és tudom, hogy nehéz lesz másik könyvet elkezdeni.”

moly.hu, olvasói vélemény

Leírás a könyvről
Egy ember életébe annyi szeretet, boldogság és szomorúság fér… Ha időt szánunk rá, hogy meghallgassuk.
Doris 1928 óta ugyanazt a címes füzetet használja. Ebben szerepelnek mindazok, akikkel élete során találkozott. A 96 éves nő most egyedül él Stockholmban. A füzetben szereplő legtöbb ember neve áthúzva, mellette ott áll: meghalt. Doris magányát mindössze a szociális gondozók látogatása, valamint húga unokájával, az Atlanti-óceán túloldalán lakó Jennyvel folytatott beszélgetései szakítják meg. Egy szép napon Doris elkezd írni a címes füzetben szereplő barátairól, hogy Jenny, az egyetlen ember, aki emlékezni fog rá, megörökölhesse az emlékeit. Doris hosszú, mozgalmas élete ugyanis megörökítésre méltó - legyen szó akár tragédiával sújtott gyermekkoráról, egy híres festővel kötött különleges barátságáról, az 1930-as évek Párizsában befutott modellkarrierjéről, az őt egészen New Yorkig elvető második világháborúról és titokzatos szerelméről. Szeretettel, boldogsággal és szomorúsággal teli élettörténete pedig talán Jennyn is segíthet, akit traumákkal teli gyermekkora kísért.
A világszerte óriási sikert aratott Az elveszett nevek füzete rávilágít a nemzedékek között öröklődő történetek erejére, és arra, hogy az élet még akkor is képes minket meglepni, amikor már semmit sem várnánk tőle.
Adatok
Raktári kód:
803510
EAN:
9789635826384
Eredeti megnevezés:
Den röda adressboken
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
288
Méret [mm]:
135 x 208 x 23
Tömeg [g]:
280
Hozzászólások
 

Szerző

Sofia Lundberg
Sofia Lundberg
Sofia Lundberg (1974), író, újságíró és pedagógus. Gyermekekről szóló két szakkönyve után szépirodalmi íróként Az elveszett nevek füzete című regényével mutatkozott be, a világszerte óriási sikert aratott mű az élet mulandóságát és az emlékek erejét ábrázolja egyedülálló módon. Ezen kívül A kérdőjel egy fél szív című kötete jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában, amelyben egy szakmailag sikeres, magánéletében megállapodott fényképésznek kell szembenéznie egy gyerekkori titokkal. Az írónő jelenleg Stockholmban él a fiával, bővebb információt pedig a következő oldalon találhatunk róla: