Nincs engedélyezve a javascript.
Nyugaton a helyzet változatlan
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 124.-
Eredeti ár:
5 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Erich Maria Remarque regénye rendkívül időszerű volt első megjelenése idején, 1929-ben, amikor már gyülekezni kezdtek az elsőnél is pusztítóbb második világégés viharfelhői, és legalább ennyire aktuális ma is, amikor néhány száz kilométerre Magyarországtól városok lángolnak és ágyúk dörögnek. Az embertelenség idejében az irodalom minden korábbinál fontosabb.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Azt kell mondanom, hogy ez a könyv – ami messze az egyik legjobb háborús regény – igazán kiváló, és nagy hatást gyakorolt rám.”

Goodreads, olvasói vélemény

„A háború megváltoztatta az ember értékeit és prioritásait – az élet élése és szeretete helyett a túlélés képességét sajátítja el.

Goodreads, olvasói vélemény

„Ha ma nyitod ki ezt a könyvet, pont annyira releváns, mint évtizedekkel ezelőtt. Annyira erős és lélegzetelállító.

Goodreads, olvasói vélemény

„A világ egyik legjobb írója Erich Maria Remarque. Kétségkívül egy elsőrangú mesterember, aki a saját akarata szerint hajlítja a nyelvet.

The New York Times Book Review

„Egy csodálatos, elgondolkodtató és erőteljes könyv a német gyalogság első világháborús tapasztalatairól.”

Amazon, olvasói vélemény

Leírás a könyvről
A háború nem változik. Talán ez a legfőbb üzenete Erich Maria Remarque lassan százéves regényének, amelyben saját és nemzedéke értelmetlen szenvedését örökítette meg. Az író tizennyolc éves korában, az iskolapadból került az első világháború vérszivattyújába, ahonnan súlyos sérülésekkel tért haza. A Nyugaton a helyzet változatlan azonban nem egyszerű életrajzi regény, hanem zsigerien érzékletes megjelenítése a modern háború embertelenségének. A frontról nincs visszaút, nincs boldog befejezés: még a túlélők is borzalmas testi és lelki sebeket cipelnek egészen halálukig. A lövészárkok sötétségében csak a bajtársiasság felvillanásai nyújtanak pillanatnyi menedéket.
Erich Maria Remarque regénye rendkívül időszerű volt első megjelenése idején, 1929-ben, amikor már gyülekezni kezdtek az elsőnél is pusztítóbb második világégés viharfelhői - nem véletlen, hogy a könyvet több országban is betiltották a rohamosan fasizálódó Európában -, és legalább ennyire aktuális ma is, amikor néhány száz kilométerre Magyarországtól városok lángolnak és ágyúk dörögnek. Az embertelenség idejében az irodalom minden korábbinál fontosabb.

Az időtlen klasszikusból a Netflix készített 2022-ben nagy hatású feldolgozást.
Adatok
Raktári kód:
803071
EAN:
9789635825011
Eredeti megnevezés:
Im westen nichts neues
Megjelenés:
2023.02.21.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
208
Méret [mm]:
135 x 208 x 17
Tömeg [g]:
250
Hozzászólások
 

Szerző

Erich Maria Remarque
Erich Maria Remarque
Erich Maria Remarque (1898–1970) német pacifista és antifasiszta író, igen fiatalon, mindössze 16 évesen kezdett el a szépirodalommal foglalkozni. Az I. világháború során besorozták, és a nyugati fronton teljesített szolgálata alkalmával repesztalálat miatt kórházba került. A háborút követően több munkát is kipróbált, majd az írásnál állapodott meg. 1929-ben megjelent Nyugaton a helyzet változatlan című regénye, amellyel jelentős hírnévre tett szert.