Nincs engedélyezve a javascript.
Őrült nők bálja
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 124.-
Eredeti ár:
5 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Párizs, 1885. Mindenki hallott már a Salp?tri?re kórházról és a "hisztérikák osztályáról", ahol Charcot doktor, a korszak ünnepelt idegorvosa hipnózis segítségével próbálja meggyógyítani a menthetetlennek elkönyvelt őrült nőket.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Az Őrült nők bálja már az első oldaltól megragad, és nem ereszt. Akár pár nap alatt végzünk vele, akár hosszabb ideig élvezzük, a hatása sokáig velünk marad.

Fansided

„Victoria Mas debütáló regénye átélhetővé teszi a hatalom nélküli nők kiszolgáltatottságát, és izgalmas korrajzot fest egy olyan időszakról, amikor a kialakulóban lévő pszichológia és neurológia párhuzamosan létezett a spiritualizmussal.”

Booklist

„Lenyűgöző, egyben dühítő könyv arról a korról, amikor csupán azért őrültnek lehetett nyilvánítani egy nőt, mert ki mert állni magáért.

Amazon, olvasói vélemény

„Az Őrült nők bálját még elképesztőbbé teszi, hogy a benne leírtak jelentős része megtörtént; a 19. század végi Párizsban tényleg elmegyógyintézetbe lehetett kerülni nőként, ha valaki elkövette az önálló véleménynyilvánítás bűnét. Victoria Mas remek író, csak ajánlani tudom ezt a könyvet.”

Goodreads, olvasói vélemény

„Nagy hatású és kíméletlen. Az újragondolt feminizmus sötéten szórakoztató darabja.”

Chicago Review of Books

„Hiába játszódik ez a könyv a 19. század végén, sok szempontból a mai nők által átéltekre is reflektál.

Goodreads, olvasói vélemény

„Lenyűgöző pszichodráma a kísérleti pszichiátriai kezeléseknek alávetett nőkről – igazán élvezetes történetmeséléssel.”

The Guardian, a könyv alapján készített filmről

Leírás a könyvről
Párizs, 1885. Mindenki hallott már a Salpetriere kórházról és a „hisztérikák osztályáról”, ahol Charcot doktor, a korszak ünnepelt idegorvosa hipnózis segítségével próbálja meggyógyítani a menthetetlennek elkönyvelt őrült nőket. Ám arról jóval kevesebben beszélnek, hogy az ide kerülők sokszor egyáltalán nem őrültek, hanem egyszerűen kellemetlenné váltak családjuk számára, vagy viselkedésük nem felelt meg a társadalmi elvárásoknak. A párizsi elit az év egyik legjelesebb eseményén, az Őrült nők bálján legeltetheti szemét a gyönyörű ruhákba öltöztetett, félredobott anyákon, feleségeken és kamasz lányokon, akik legalább egy este erejéig kiszabadulhatnak kórtermük fogságából.
Genevieve főnővér szilárdan hisz a tudományban és dr. Charcot-ban, nincs helye kételynek szigorúan rendezett életében. Mindez azonban megváltozik, amikor találkozik egy új ápolttal, Eugénie-vel, akinek állapotára a tudomány nem képes választ adni. A családja által bezárt Eugénie-nek a meneküléshez segítségre lesz szüksége - mind az élőktől, mind a holtaktól. Az idei Őrült nők bálja minden korábbinál izgalmasabbnak ígérkezik…
Victoria Mas hátborzongató és felkavaró debütáló könyve mesterien vegyíti a történelmi regényeket és a gótikus rémtörténeteket, miközben emléket állít az igaztalanul elmegyógyintézetbe zárt nők tömegeinek. A díjnyertes könyvből nagysikerű filmfeldolgozás készült.
Adatok
Raktári kód:
802801
EAN:
9789635825929
Eredeti megnevezés:
Le Bal des folles (The Mad Women's Ball)
Megjelenés:
2023.10.12.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
232
Méret [mm]:
135 x 208 x 24
Tömeg [g]:
340
Hozzászólások
 

Szerző

Victoria Mas
Victoria Mas
Az 1987-es születésű Victoria Mas a Sorbonne-on diplomázott modern irodalomtörténetből, és nyolc évet töltött az Egyesült Államokban, ahol filmművészetet tanult, és többek között produkciós asszisztensként és forgatókönyvíróként dolgozott. Ezután az írás felé fordult, és első regényével, a 2019-ben megjelent Őrült nők báljával elnyerte a legjobb elsőkönyveseknek járó rangos Stanislas-díjat. A regényből nagysikerű filmfeldolgozás készült.