Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
január 4.
2023 legsikeresebb könyvei

2023 legsikeresebb könyvei

Könyvajánló

Új év, új olvasmányélmények várnak ránk! Mielőtt azonban teljes gőzzel belevágnánk az újévi fogadalmak teljesítésébe és a 2024-es TBR-listák összeállításába, a szokásos módon szeretnénk egy kis figyelmet szentelni azoknak a könyveknek, amelyek szebbé tették a tavalyi évünket. Éves toplistánk élén hat különleges könyv foglalhat helyet, amelyek mind más-más okból lopták be magukat az olvasók szívébe – némelyik hangos nevetésre késztet, másik könnyeket csal a szemekbe, megint csak másik elképesztő erővel meséli el egy igaz történet korábban sosem hallott oldalát.

Lássuk hát, melyek voltak azok a könyvek, amelyeket a Moobius olvasói a legjobban szerettek 2023-ban!

1. Lucy Score: Amin sosem leszünk túl

A nemzetközi sikert ismerve nem meglepő, hogy Lucy Score Knockemout-trilógiájának első része vezeti az éves sikerlistánkat! Az Amin sosem leszünk túl egészen elképesztő módon 32 héten keresztül szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján, világszerte több mint hatmillió eladott példánynál tart, emellett tavaly februári megjelenése óta állandó témája a hazai könyves közösségi tereknek és olvasócsoportoknak is. Ebben a regényben minden megvan, amire egy romantikus történet esetén vágyhatunk: egy szerethető főhősnő, egy mogorva, de elképesztően dögös pasi, szívmelengető és vicces pillanatok, forró jelenetek, izgalom – és persze mélyebb mondanivaló is. 

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

Akiket pedig (velünk együtt) elcsábított Knockemout kisvárosa, örülhetnek, hiszen a sorozat második része már a könyvesboltok polcain vár az olvasókra, a harmadik, befejező rész pedig 2024. február végére várható!

Amit sosem fedünk fel

Amit sosem fedünk fel

A jófiúk mindig a jólányokat választják… Vagy mégsem?

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.09.22.
Knockemout
A Morgan fivérek közül mindig is Nasht tartották a jó fiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud. Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Nem önmaga többé, de képtelen segítséget kérni a szeretteitől.
Amit magunk mögött hagyunk

Amit magunk mögött hagyunk

Ennek a rosszfiúnak nem jár a boldog befejezés

Lucy Score
Pioneer Books, 2024.02.29.
Knockemout
Lucian Rollinsnak két célja van: a bosszú, és hogy eltörölje azt a foltot, amelyet abuzív apja ejtett családja nevén. Élete éppolyan élre vasalt, mint személyre szabott öltönye, nincs benne helye kételynek és felesleges érzelmeknek. Kivéve, ha egy tűzrőlpattant kisvárosi könyvtárosról van szó…

Rajongóknak ajánljuk:

Vászontáska - Amin sosem leszünk túl

Vászontáska - Amin sosem leszünk túl

Moobius
Mutasd meg az egész világnak, hogy könyvimádó vagy! Pamut bevásárlótáska hosszú, fekete füllel. Ideális könyvek vagy más létszükségletű tárgyak szállításához.

2. Tracy Wolff: Vívódás

A dobogó második fokán sem csökken a hőfok – épp ellenkezőleg! Az elmúlt évek egyik legsikeresebb vámpírregény-sorozata, a Sóvárgás már tavaly is feltornászta magát éves toplistánkra, a harmadik, Vívódás című rész pedig egyenesen a csúcsra tör! A világtól elzárt, exkluzív Katmere Akadémia folyosóit alakváltók, boszorkányok és vámpírok járják – egyedül a látszólag átlagos Grace lóg ki a sorból, akiről viszont hamar kiderül, különlegesebb, mint bárki gondolta volna. Ritka kincsnek lenni egy misztikus lényekkel teli világban azonban veszélyes. A Vívódásban a lánynak és társainak nehéz döntéseket kell meghoznia… és nem biztos, hogy mindenki túléli ezek következményeit. 

Vívódás

Vívódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
Sóvárgás
Grace az összeomlás szélén áll. Egyetlen vágya, hogy nyugodtan befejezhesse a középiskolát, erre azonban szinte semmi esélye sincs, mivel a paranormális világ fele rá vadászik.

Vérfagyasztó romantika, misztikum és sodró lendület – ha ezzel a könyvvel végeztél, már veheted is kézbe a következő, Hadakozás című részt!

Hadakozás

Hadakozás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.10.
Sóvárgás
"Ez egyáltalán nem az ő hibája. Ha viszont most megölöm, miközben tehetetlenül hever előttem a földön, az igenis az én hibám lesz. Ezzel a bűnnel pedig nem fogok tudni együtt élni."
A Katmere tanárait és diákjait elrabolták, közeleg a háború.

Rajongóknak ajánljuk:

Vászontáska - Katmere Akadémia

Vászontáska - Katmere Akadémia

Sóvárgás

Moobius
Mutasd meg az egész világnak, hogy könyvimádó vagy! Pamut bevásárlótáska hosszú, fekete füllel. Ideális könyvek vagy más létszükségletű tárgyak szállításához.

3. Leiner Laura: 40 nyári nap

A hétszeres Aranykönyv-díjas ifjúsági író, Leiner Laura állandó szereplője a Moobius éves sikerlistájának. Nem is csoda, hiszen regényeivel egészen egyedülálló módon tud kapcsolódni a fiatal korosztály érzéseihez, érdeklődéséhez, így már a sokadik generáció nő fel Leiner Laura-könyveket olvasva. 40 nyári nap című újdonsága azonban különlegességnek számít az egyébként is díszes sorban, hiszen ez az írónő első coming of age/felnőtté válás kategóriájú története – bár a Moobiusnak adott interjújában elmondta, mindig is szeretett volna egy ilyet írni. 

A könyv megjelenésekor az írónő azt nyilatkozta, bízik benne, hogy a regény „megtalálja a közönségét, és az üzenete segít azoknak – ha nem is eligazodni, de kifújni magukat egy kicsit –, akik hasonló cipőben járnak, mint az útkereső szereplők”. 

Mostanra bizton állíthatjuk, hogy ez így is lett, hiszen az éves toplistán elért előkelő harmadik hely mellett a 40 nyári nap Ifjúsági irodalom kategóriában elnyerte Az Év Könyve 2023 irodalmi közönségdíjat is.

40 nyári nap

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2023.04.26.
A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal.

4. Valérie Perrin: A vasárnap koldusai

Valérie Perrin rajongói számára különösen izgalmasnak ígérkezett a 2023-as év, hiszen amellett, hogy két könyve is megjelent magyarul az Európa Könyvkiadó gondozásában, az írónő ősszel személyesen is hazánkba látogatott a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmával. A sokszor és sok helyen 2022 legjobb olvasmányélményének titulált Másodvirágzás után első regénye, A vasárnap koldusai, amellyel annak idején berobbant a francia irodalmi életbe – nem meglepő módon –, azonnal a toplisták élén debütált tavaly májusban. A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin finoman fonja össze a múltat és a jelent: A vasárnap koldusai magával ragadó helyszínekkel és csodálatos szereplőkkel vezeti végig az olvasót az érzelmek és az emlékek közös hullámvasútján, ahol végre beteljesülhet a szerelem…

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

Rajongóknak ajánljuk:

Vászontáska - Másodvirágzás

Vászontáska - Másodvirágzás

Moobius
Mutasd meg az egész világnak, hogy könyvimádó vagy! Pamut bevásárlótáska hosszú, fekete füllel. Ideális könyvek vagy más létszükségletű tárgyak szállításához.

5. Anna Stuart: Az auschwitzi bába

Az igaz történeten alapuló történelmi regények sok olvasónk kedvencei, így nem meglepő, hogy Anna Stuart különleges, szívszorító könyve is helyet érdemelt az éves sikerlistánkon. Az auschwitzi bába azoknak a bátor nőknek állít emléket, akik a földi pokolban is képesek voltak megőrizni emberi mivoltukat, és amellett, hogy több száz újszülöttet mentettek meg az azonnali haláltól, saját életüket kockáztatva abban is segítették az édesanyákat és gyermekeiket, hogy egy nap, ha a háború véget ér, esélyük nyílhasson újra egymásra találni. Anna Kamińska története rádöbbent arra, hogy mindig van választásunk, és soha nem szabad feladnunk a reményt.

Az auschwitzi bába

Az auschwitzi bába

Meghalni jönnek a világra. Vajon megmentheti-e őket két bátor asszony?

Anna Stuart
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.14.
Anna Stuart megtörtént eseményeken és valós személyek történetén alapuló regénye azoknak a bátor nőknek állít emléket, akik Auschwitz poklában is képesek voltak megőrizni emberi mivoltukat.

6. Britney Spears: A bennem lévő nő

Végül, de semmiképp sem utolsósorban Britney Spears elsöprő sikerű memoárja is befutott 2023 legnépszerűbb könyvei közé. 2021 júniusában az egész világ a bíróság előtt beszélő popikonra figyelt. Történetének – igazságának – ereje tagadhatatlan volt, és beszéde nem csupán az ő életét változtatta meg, hanem számtalan más nőét is. A világpremierrel egy időben hazánkban is megjelenő A bennem lévő nőben Britney most először tárja elénk elképesztő életútját, gyámság alá kerülésének és szabadulásának történetét – úgy, ahogy ő megélte. A várva várt önéletrajz már a megjelenés hetén eladási rekordokat döntött, az Apple Books éves összesítése szerint a második legsikeresebb nyomtatott könyvvé és a legnagyobb példányszámban elkelt hangoskönyvvé lépett elő, valamint a Goodreads olvasói 2023 legjobb életrajzának választották.

A bennem lévő nő

A bennem lévő nő

Britney Spears
Alexandra Kiadó (A), 2023.
Britney Spears végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről.