Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. március 9.
Előrendelhető a Másodvirágzás szerzőjének első regénye, amellyel berobbant a francia irodalmi életbe

Előrendelhető a Másodvirágzás szerzőjének első regénye, amellyel berobbant a francia irodalmi életbe

Előrendelhető újdonság

Generációkon átívelő történet az emlékekről, az elmúlt, jelenvaló, plátói, beteljesedett és halált hozó szerelmekről...

A 21 éves Justine két dolgot szeret az életben: a zenét és a hatvan év feletti embereket. Nagyszüleivel és testvérként szeretett unokatestvérével él együtt, akivel egyszerre jutottak árvaságra, amikor 17 évvel ezelőtt a szüleik autóbalesetet szenvedtek. A fiatal lány egy idősek otthonában dolgozik segédápolónőként, és imádja hallgatni a lakók történeteit. Különösen mélyen kötődik a 93 éves Hélène-hez, a 19-es szoba lakójához, aki egész nap az ablak mellett ül, saját meggyőződése szerint a tengerparton, és várja a férjét és a kislányát, hogy kijöjjenek a vízből. Justine egy kék füzetbe kezdi írni Hélène és Lucien szerelmének történetét: a fiú, aki családi halmozódás miatt meg van róla győződve, hogy meg fog vakulni, és a betűket helyesen összeolvasni képtelen lány közötti első kapocs a templom hűvösében, az ujjaikkal közösen olvasott, Braille-írással írt könyv. A különleges szerelmet a háború, árulás, deportálás mellett a távolság, a fogságból hazatérő Lucien összetört teste-lelke és amnéziája is próbára teszi. És miközben Justine kék füzetében Hélène élettörténete magával ragadó regénnyé válik, Justine-nek meg kell küzdenie családja több mint másfél évtizeden át elhallgatott szörnyű titkával is.

Lehet-e újratanulni egy szerelmet? Lehet-e mentség a szenvedély a legsúlyosabb árulásra? Megtaníthat-e mások szerelmi története arra, hogy hogyan kell szeretni?

A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében olyan finoman fonja össze a két fő történetszálat, hogy az önmagukban is rendkívül poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

Valérie Perrin 1967-ben született, A vasárnap koldusaival (Les oubliés du dimanche, 2015) robbant be a francia irodalmi életbe. 13 irodalmi díjat nyert el vele, köztük a legjobb első regénynek járó Chambéry-díjat, a Chronos-díjat és a francia könyvesek díját. Irodalmi munkássága előtt fotósként dolgozott, majd 2006-ban találkozott a világhírű filmrendezővel, Claude Lelouchsal, akivel azóta egy párt alkot, és nemcsak filmforgatásokon dolgozik fotósként, de egy ideje besegít a forgatókönyvírásba is.

Második könyvét, a Másodvirágzás (Changer l’eau des fleurs, 2018) című regényt 26 nyelvre fordították le, és csak Franciaországban több mint egymillió példányban kelt el. A Másodvirágzás 2022-es hazai megjelenésétől kezdve egészen a mai napig előkelő helyen szerepel a bolti toplistákon, minden nemzetközi listán 90% fölötti (sőt, legtöbb esetben 95% fölötti) olvasói értékelést gyűjtött be, a Bookline Könyvklub olvasói pedig többször is a legjobb olvasásélményeik között említették.

„Minden elolvasott történet adhat valamit. Mosolyt, jobb kedvet, szép perceket, gondolatokat, életet, utazást, internetmentességet, könnyeket. Bármit. Most a könnyeimmel küzdök, hogy van még életem.”
Olvasói vélemény, Bookline Könyvklub

„Annyira csodaszép, és tele van érzelmekkel. Nem lehet nem szeretni.”
Olvasói vélemény, NIOK

„2022 egyik legjobb könyve.”
shadowhunter1975, Moly.hu

Másodvirágzás

Másodvirágzás

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2022.06.03.
Violette egy francia kisváros temetőgondnoka. Férje tizenkilenc éve eltűnt az életéből, de a nő nem kerestette, hiszen már rég nem volt mit mondaniuk egymásnak. A férfi minden nap felpattant a motorjára, és mogorván, idegen nők illatát árasztva jött haza – ha egyáltalán hazajött.