Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. február 6.
Hogyan is készült a Kit, miért, hogyan szeretünk?

Hogyan is készült a Kit, miért, hogyan szeretünk?

Interjú

Megjelent a tökéletes Valentin-napi ajándékkönyv, a Kit, miért, hogyan szeretünk? A kötet több mint 200 ember őszinte, intim vallomását, valamint a természettudomány, a pszichológia és a filozófia eredményeit összevetve tárja elénk a szerelem valódi tudományát. Hogyan is született meg ez a kivételes kötet? A szerző, Laura Mucha a Daily Mailnek adott interjújában mesélt a könyv hátteréről és a megírás körülményeiről.

Kit, miért, hogyan szeretünk?
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Kit, miért, hogyan szeretünk?

Laura Mucha
Alexandra Kiadó (A), 2020.01.31.
A legtöbb ember fél nyíltan és őszintén beszélni a szerelmi életéről. Nekik szól a Kit, miért, hogyan szeretünk? Laura Mucha nagy sikerű könyve a legújabb tudományos tényeken alapul, amit több száz ember személyes története tesz átélhetővé és emberközelivé.

Laurát már gyermekkorában is különösen foglalkoztatta a szerelem témaköre – elmondása szerint azért, mert felnőttkoráig nem találkozott édesapjával, és az egyetlen romantikus kapcsolat a környezetében, amelyet megfigyelhetett, a nagyszüleié volt, amely sajnos Laura 11 éves korában, a nagyapja halálával véget ért.

„Nehezen értettem meg a szerelmet. Hogyan változik az idő alatt? Mit is kellene keresned a párodban? Mi a különbség a szerelem és a szenvedély között? Kiskorom óta faggattam az embereket a kapcsolataikról, majd ahogy felnőttem, egyre több kérdés fogalmazódott meg bennem. Végül tudományos kutatást indítottam a témában” – magyarázta az írónő.

Elmondása szerint az évek alatt összegyűjtött és feltett kérdések lehetővé tették számára, hogy megértse a tudatalatti, a pszichológia és az érzelmek szerepét a romantikus kapcsolatokban, valamint hogy megértse a saját viselkedését a párkapcsolataiban.

„Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a projekt teljesen megváltoztatott. Olyan szinten átértékeltem az életemet általa, hogy most egy olyan férfi felesége vagyok, akivel korábban már szakítottam egyszer. […] A szerelem tudományának és működésének megértése lehetővé tette számomra, hogy boldog családi életem legyen, és a párkapcsolatomban is jobb partner lettem, mint előtte. Most már hiszem, hogy a mély, intim és szenvedélyes szerelem az egyik legörömtelibb dolog, amit az emberek megtapasztalhatnak.”

Laura Mucha azonban azt is megtanulta a könyv megírása alatt, hogy a szerelem egy olyan készség, ami tudást, erőfeszítést és tanulást igényel. Ha te is szeretnéd ezt a készséget elsajátítani, a Kit, miért, hogyan szeretünk? segít!