Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. január 20.
Ismét lehetőséged van kérdezni szerzőinktől!

Ismét lehetőséged van kérdezni szerzőinktől!

Interjú

A Moobius Kérdezz te is szerzőinktől! elnevezésű cikksorozata igen nagy népszerűségnek örvendett a 2020-as évben. Olvasóinknak lehetőséget biztosítottunk a közösségi oldalainkon (Facebook: Moobius – Neked is van egy könyvünk!, Instagram: @moobius.hu), hogy megírják a hazai és nemzetközi íróknak szánt kérdéseiket, majd a legjobb/leggyakrabban feltett kérdéseket eljuttattuk az interjúalanyokhoz. Így számos élvezetes és változatos témájú szerzői interjú kerülhetett ki a Moobius magazinjába – készült interjú többek között Barbara Erskine-nel, Milly Johnsonnal, Martina Cole-lal és legsikeresebb hazai szerzőinkkel, például Szántó Dániellel is. Már pedig ami jó, azt nem szabad elhanyagolni!

Éppen ezért a 2021-es évben is folytatódik az interjúsorozat, és már meg is van az első három szerző, akiktől olvasóink kérdezhetnek. A szerkesztőség számára egyértelmű volt, hogy a sort a 2020-as év egyik legnépszerűbb könyve, Az auschwitzi könyvtáros című történelmi young adult regény szerzőjével indítsuk. Antonio González Iturbe spanyol újságíró és író 1967-ben született, gyerekkora óta Barcelonában él. Kulturális újságírást oktat több spanyolországi egyetemen, a Librújula kulturális magazin igazgatója. Gyerekek és felnőttek számára egyaránt ír. Harmadik regénye, Az auschwitzi könyvtáros spanyolul 2012-ben, angolul 2017-ben jelent meg, és sikerét jól jelzi, hogy már 13 nyelvre lefordították.

A koronavírus mindannyiunk életére hatással van... Vajon hogyan élik meg a járványhelyzetet és az ezzel járó kihívásokat a frontvonalban harcolók? Pontosan erről szól Baji Anikó sürgősségi osztályozónővér nagy sikerű Egy triage naplója című könyve, és folytatása, A második hullám alcímet viselő, folyamatosan bővülő e-könyve. Baji Anikó 2015-ben hozta létre az AKUT Szakasz egészségügyi témájú közösségi oldalt, 2018-ban az AKUT Szakasz Pro blogot. Társalapítója és kommunikációs instruktora a Tankórterem Facebook-oldalnak és blognak. 2020-ban a stroke-kal foglalkozó 12 óra projektjével elnyerte a Richter Anna Díjat. Most pedig arra vállalkozott, hogy megválaszolja az olvasók kérdéseit – akár a vírushelyzetről, akár írói munkásságáról.

Végül, de nem utolsósorban lehetőséged van kérdezni a Netflixen ismertté vált Enola Holmes megálmodójától, Nancy Springertől is! A számos műfajban alkotó Nancy Springer több mint 50 könyvet írt pályafutása alatt. Legsikeresebb alkotásai az L&L Kiadó jóvoltából magyarul is elérhető könyvsorozat, az Enola Holmes rejtélyes ügyei, ám emellett fantasy-, sci-fi- és thrillertörténetei is nagy nemzetközi népszerűségnek örvendenek, rejtélyes bűnügyi regényei több alkalommal elnyerték a rangos Edgar-díjat.

Kérdéseidet felteheted a Moobius Facebook-oldalán megosztott posztok alatt kommentben, vagy megírhatod őket itt, a cikk alatt is!