Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. március 11.
Májusban érkezik a Nő az ablakban a Netflixre!

Májusban érkezik a Nő az ablakban a Netflixre!

Megfilmesítés

Először 2018-ban röppent fel a hír, hogy filmfeldolgozás készül A. J. Finn irodalmi szenzációnak számító bemutatkozó könyvéből, a Nő az ablakban című thrillerregényből.

A Nő az ablakban a lakásából ki nem mozduló, agorafóbiával küzdő Anna Fox története. Az egykor boldog családanya, mostanra idegronccsá leépülő nő furcsa tevékenységgel tölti meg mindennapjait: idegenekkel csetel a laptopján, régi filmeket néz, túl sokat iszik, és a szomszédait figyeli az ablakból. A szemközt élő, frissen beköltözött családot figyelve egy nap azonban észrevesz valamit, amitől amúgy is ingatag lelkivilága omladozni kezd. Tényleg látott valamit, vagy csak a képzelete játszott vele? És milyen következményekkel jár, ha megvádolja új szomszédait?

A különleges könyv megjelenése után egyből a The New York Times bestsellerlistájának élére ugrott, hetekig vezette a könyveladási listákat, és a Fox 2000 stúdió még abban az évben megvásárolta a filmjogokat. A filmfeldolgozást a szakmában igen elismert Joe Wright rendezte, akinek a nevéhez olyan nagy sikerű filmek köthetők, mint A legsötétebb óra, a Büszkeség és balítélet vagy a Vágy és vezeklés, a főbb szerepekben pedig olyan Golden Globe- és Oscar-díjas sztárok sorakoztak fel, mint Amy Adams, Julianne Moore és Gary Oldman.

Nő az ablakban
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Nő az ablakban

A.J. Finn
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.21.
Anna Fox magányosan tengeti életét New York-i házában. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiája miatt pedig képtelen kilépni az utcára. Négy fal közé szűkült élete idegenekkel való csetelésből, régi filmek bámulásából, ivásból és a szomszédok figyeléséből áll. Amikor Russellék, egy tökéletes család költözik az út másik oldalára, Anna újra bepillanthat a családi boldogságba.

A kezdeti lendület azonban hamar elhalt a Nő az ablakban film kapcsán: az eredetileg 2019 októberére tervezett premier helyett a készítők az első tesztvetítések után az újraforgatás mellett döntöttek, melyet az Anna Foxot alakító Amy Adams más forgatási kötelezettségei tovább lassítottak. Tavaly év elején végre megérkezett a várva várt előzetes, és az újabb tervezett megjelenési dátum is: 2020 májusa. Azonban, mint azt alighanem mindenki tudja, a 2020-ban kirobbant koronavírus-világjárvány nem kedvezett a közösségi élményeknek, így a hagyományos filmpremiereknek sem – és a Nő az ablakban bemutatóját, csakúgy, mint sok más hollywoodi szuperprodukciókét, ismét eltolták.

Most azonban vége a várakozásnak! A Fox 2000 produkciós irodát időközben magába olvasztó Disney ugyanis több hónapos egyeztetés után megegyezett a Netflixxel, és a Nő az ablakban világszerte május 14-én debütál a streamingszolgáltató oldalán. A Netflix március elején osztotta meg a jóhírt közösségimédia-oldalain, melyet a rajongók hatalmas lelkesedéssel fogadtak.

A Nő az ablakban magyar könyvkiadójaként mi csak annyit mondhatunk, ha a feldolgozás olyan élvezetes lesz, mint A. J. Finn eredeti regénye, akkor bizony megérte a többéves várakozást!