Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. március 11.
Májusban érkezik a Nő az ablakban a Netflixre!

Májusban érkezik a Nő az ablakban a Netflixre!

Megfilmesítés

Először 2018-ban röppent fel a hír, hogy filmfeldolgozás készül A. J. Finn irodalmi szenzációnak számító bemutatkozó könyvéből, a Nő az ablakban című thrillerregényből.

A Nő az ablakban a lakásából ki nem mozduló, agorafóbiával küzdő Anna Fox története. Az egykor boldog családanya, mostanra idegronccsá leépülő nő furcsa tevékenységgel tölti meg mindennapjait: idegenekkel csetel a laptopján, régi filmeket néz, túl sokat iszik, és a szomszédait figyeli az ablakból. A szemközt élő, frissen beköltözött családot figyelve egy nap azonban észrevesz valamit, amitől amúgy is ingatag lelkivilága omladozni kezd. Tényleg látott valamit, vagy csak a képzelete játszott vele? És milyen következményekkel jár, ha megvádolja új szomszédait?

A különleges könyv megjelenése után egyből a The New York Times bestsellerlistájának élére ugrott, hetekig vezette a könyveladási listákat, és a Fox 2000 stúdió még abban az évben megvásárolta a filmjogokat. A filmfeldolgozást a szakmában igen elismert Joe Wright rendezte, akinek a nevéhez olyan nagy sikerű filmek köthetők, mint A legsötétebb óra, a Büszkeség és balítélet vagy a Vágy és vezeklés, a főbb szerepekben pedig olyan Golden Globe- és Oscar-díjas sztárok sorakoztak fel, mint Amy Adams, Julianne Moore és Gary Oldman.

Nő az ablakban
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Nő az ablakban

A.J. Finn
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.21.
Anna Fox magányosan tengeti életét New York-i házában. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiája miatt pedig képtelen kilépni az utcára. Négy fal közé szűkült élete idegenekkel való csetelésből, régi filmek bámulásából, ivásból és a szomszédok figyeléséből áll. Amikor Russellék, egy tökéletes család költözik az út másik oldalára, Anna újra bepillanthat a családi boldogságba.

A kezdeti lendület azonban hamar elhalt a Nő az ablakban film kapcsán: az eredetileg 2019 októberére tervezett premier helyett a készítők az első tesztvetítések után az újraforgatás mellett döntöttek, melyet az Anna Foxot alakító Amy Adams más forgatási kötelezettségei tovább lassítottak. Tavaly év elején végre megérkezett a várva várt előzetes, és az újabb tervezett megjelenési dátum is: 2020 májusa. Azonban, mint azt alighanem mindenki tudja, a 2020-ban kirobbant koronavírus-világjárvány nem kedvezett a közösségi élményeknek, így a hagyományos filmpremiereknek sem – és a Nő az ablakban bemutatóját, csakúgy, mint sok más hollywoodi szuperprodukciókét, ismét eltolták.

Most azonban vége a várakozásnak! A Fox 2000 produkciós irodát időközben magába olvasztó Disney ugyanis több hónapos egyeztetés után megegyezett a Netflixxel, és a Nő az ablakban világszerte május 14-én debütál a streamingszolgáltató oldalán. A Netflix március elején osztotta meg a jóhírt közösségimédia-oldalain, melyet a rajongók hatalmas lelkesedéssel fogadtak.

A Nő az ablakban magyar könyvkiadójaként mi csak annyit mondhatunk, ha a feldolgozás olyan élvezetes lesz, mint A. J. Finn eredeti regénye, akkor bizony megérte a többéves várakozást!