Nincs engedélyezve a javascript.
Az írásról
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 299 helyett
3 224 Ft
-25 %
1999-ben bejárta a világsajtót a hír: Stephen Kinget elütötte egy kisteherautó, s a népszerű író súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Szerencsére – és az olvasók nagy örömére – King felépült. Lábadozása idején írta meg, pontosabban fejezte be az 1997-ben elkezdett, majd félretett művét, Az írásról-t.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„A nyelv nem mindig köt nyakkendőt, tán a cipőjét se fűzi be. Az irodalmi műnek nem a nyelvtani helyesség a célja, hanem az, hogy üdvözölje az olvasót, azután elmondjon neki egy történetet… és amikor csak mód nyílik rá, hagyja megfeledkezni arról, hogy egy történetet olvas.”

„Különleges, hasznos tényekkel teli könyv egy kivételes és intelligens alkotótól.”

Michael Chabon

„Egyedülálló klasszikus.”

The Wall Street Journal

„A legjobb könyv az írásról valaha.”

The Plain Dealer (Cleveland)

„Különleges könyv, tele egyedi intelligenciával és hasznos igazságokkal.”

Michael Chabon

„Mit kell megtanulnod ahhoz, hogy íróvá válj? Ennek a könyvnek ott a helye a szakkönyvtáradban.”

Olvasói vélemény (Amazon)

„Íróknak létfontosságú, King-rajongóknak kötelező.”

Olvasói vélemény (Amazon)

„Ajánlom minden King-rajongónak, aki többet akar megtudni a szerzőről, és azoknak is, akik írók szeretnének lenni, és szükségük van néhány nyílt, lényegre törő tanácsra.”

Olvasói vélemény (Amazon)

„Néha megtörténik ez a varázslatos dolog: amikor alig várom, hogy újraolvassak egy könyvet, amit még be sem fejeztem.

Olvasói vélemény (Goodreads)

Leírás a könyvről

1999-ben bejárta a világsajtót a hír: Stephen Kinget elütötte egy kisteherautó, s a népszerű író súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Szerencsére – és az olvasók nagy örömére – King felépült. Lábadozása idején írta meg, pontosabban fejezte be az 1997-ben elkezdett, majd félretett művét, Az írásról-t. King ezúttal nem borzongatni akarja kedves és hűséges olvasóit, hanem elmeséli, hogyan vált íróvá, és bevezeti őket a szakma rejtelmeibe. A tőle megszokott lendületes stílusban, humorral átszőve beszél finoman szólva is hányatott gyerekkoráról – hogyan vándoroltak városról városra, mennyit küszködött az édesanyja, hogy fenntartsa a családot, gyerekkori csínyekről –, kezdeti nehézségeiről, amikor rendre visszautasították az írásait, alkoholproblémáiról, majd a Carrie jelentette áttörésről 1974-ben. S innentől kezdve egyenesen ívelt felfelé a karrierje, mely mind a mai napig töretlen. Beavatja olvasóit műhelytitkaiba, és hol világirodalmi, hol saját elbeszéléséből vett példákon keresztül szemlélteti, hogyan zajlik nála az alkotás folyamata – az első, nyers változattól a végső formába öntött műig. Mindeközben arra is szakít időt, hogy írásra buzdítsa arra hajlamos olvasóit, ellátva őket jó tanácsokkal. Stephen King rajongói – új oldaláról ismerve meg kedvenc írójukat – ezúttal bepillantást nyerhetnek abba, hogyan is készülnek az általuk olyannyira kedvelt, izgalmas, annyi kellemes-borzongató percet szerző művek, de a kötet rendkívül szórakoztató lehet bárkinek, akit érdekel, hogyan születnek a sikerkönyvek.

Adatok
Raktári kód:
801165
EAN:
9789635044405
Eredeti megnevezés:
On Writing
Megjelenés:
2021.08.17.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
352
Méret [mm]:
128 x 250 x 35
Tömeg [g]:
390
Hozzászólások
Regös István
Regös István
szeptember 2. 15:04
Válaszolok
Tisztelt Kiadó!
A Later és a Billy Summers mikor jelenik meg idehaza?
Köszönettel,
RI
 

Szerző

king.jpg
Stephen King
Stephen Edwin King (Portland, Maine, 1947. szeptember 21. –) amerikai író, a jelenkor egyik legolvasottabb szerzője, akit az úgynevezett popkultúra első számú írójaként szoktak emlegetni. Negyvennél is több nyelvre lefordított művei több mint 400 millió példányban keltek el világszerte, a legtöbb művét meg is filmesítették.